6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Po wczczorajszym seansie filmu, postawnowiłem, że zakupie wersje DVD. Więc, wiadomo coś na temat takowej wersji (kiedy się ukaże, jakie będzie miała dodatki, etc.). Dobrze by było jak by były wiadome informacje na temat polskiej wersji DVD...

Dr_Qzniak

nie ma zadnych informacji na temat wydania dvd... jeszcze ;)

ocenił(a) film na 10
Dr_Qzniak

na stronce Video World napisali, że film będzie 25 września

ocenił(a) film na 9
VViking

Najlepiej bedzie jak dadza wersje rezyserska czyli 3,5 godziny - tyle pierwotnie trwal film ale skrocili go na potrzeby kin. Maja material wiec moga go dac na dvd :) 1,5 godziny filmu wiecej;)

Carnagge

OMG! Nie wiedzialem o tym. Moze masz racje i wydadza jakas wersje kolekcjonerska or something - bylo by mega wtedy - dzieki wszystkim za news'y ;)

ocenił(a) film na 9
Dr_Qzniak

Zeby nie wprowadzac zametu i falszywych informacji to na filmwe w Ciekawostkach jest napisane ze SH trwal 3,5h ale producent kazal go skrocic do 2h.

Stad moja WLASNA konkluzja, ze moze na dvd dostaniemy te 3,5h. Teraz jest w sumie taka moda, ze na dvd dostaje sie znacznie wiecej np. Wladca Pierscieni.

Gorzej jak jest tak, ze np. calego materialu gotowego do zmontowania mieli 3,5h i wtedy podjeto decyzje o stworzeniu filmu 2h -) podejrzewam ze wtedy nei bedzie sie nikomu chcialo tego zmontowac. Ale jak zmontowali na 3,5h i potem cieli na 2h to moga dac bez problemu na dvd.

Pomyslcie tylko - to jest prawie dwa razy dluzszy film. Ciekawy jestem co bylo w tych scenach ktore wycieli. Bardzo mozliwe ze pojawia sie jakis zupelnie dodatkowy watek, bo ciezko jest skrocic film o polowe jakby tam byly jakies wazne rzeczy.

Dr_Qzniak

Może być też i tak że dadzą normalną kinową wersję a w dodatkach parę scen wyciętych. Tak było z Obcymi

ocenił(a) film na 7
Dr_Qzniak

Czy u was w kinie też jakość kopii pozostawiała wiele do życzenia?? bo u mnie jakość obrazu była taka sobie (delikatnie mówiąc)... :-(