6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Dlaczego?! Dlaczego ten fim ma ocenę ponad 8? Ja mu stawiam 1+. Gram w gry komputerowe, owszem, alle jeszcze nigdy nie spotkałem się jeszcze z dobrą adaptacją gry i z sensem. Film ma sporo błędów, np. główna bohaterka niby poznaje policjantkę, ale imię policjantki dopiero poznajemy kiedy obydwie się "rozdzielają" - jedna zostaje, a druga jedzie windą, a więc wychodzi na to, że bohaterka znała imię wcześniej niż widz... hmmmmm...

ocenił(a) film na 10
dKc

twoja stara i gołębie

ocenił(a) film na 10
dKc

1+ i wg. ciebie njaleosza ekranizacja gry, facet, co ty odstawiasz. Ciekawe co wystawiłeś Aitd i Hotd reżyserii Bolla. Żałosne.

użytkownik usunięty
dux

"...główna bohaterka niby poznaje policjantkę, ale imię policjantki dopiero poznajemy kiedy obydwie się "rozdzielają" - jedna zostaje, a druga jedzie windą, a więc wychodzi na to, że bohaterka znała imię wcześniej niż widz... hmmmmm..."

QUE????????????????????
No comprende hombre - znaczy nie rozumie o co Ci chodzi.

ocenił(a) film na 1

ech... Wytłumacze jak prostym ludziom... Czy ja napisałem, że to najlepsza adaptacja gry komputerowej?! NIE. Napisałem, że nigdy się nie spotkałem (i zapewne nie spotkam) z dobrą adaptacją gry. Alone in The Dark ma u mnie 1 (bez plusa;), a House Of Dead aż mi się zaczynać oglądać nie chce. Jedynkę wystawiłem jedynie po to, żeby zaniżyć średnią, bo uważam, że 8 z czymś to mocno zawyżona nota.
A jeśli o drugi zarzut to prosze bardzo, krótko i zwięźle: imię policjantki (Cybil) po raz pierwszy w filmie pada z ust Rose Da Silva w scenie kiedy odjeżdża windą, a policewoman zostaje by przyjąć pare ciosów od tych zamaskowanych bandytów. Policjantka się wcale jej nie przedstawiała więc o co tu chodzi? Skąd 'Róża' znała jej imię? Jak dla mnie jest to spore niedopracowanie.

ocenił(a) film na 10
dKc

posluchaj-to ze wystawiasz ocene 1 by zanirzyc note pozostawiam bez komentarza. Ja inaczej podchodze do oceniania filmów. Albo wystawiam 9 lub 10 albo nie oceniam. A co do filmu to najwu=yrazniej go nie zrozumiales. Silent hill to niezwykle oryginalne i swieze podejscie na horror a ty i tobie podobni ludzie to wrogowie kina.

ocenił(a) film na 1
duende_2

Ja wcale nie jestem wrogiem kina...
Zresztą, nie mam zamiaru zadowolić wszystkich, bo to zadanie dla agencji towarzyskich.
Jak wystawiasz noty 9 lub 10 to tak jakbys myslal samolubnie i myslal, ze twoje noty są najważniejsze.
Powiem krótko, bo nie mam zamiaru nikogo urażać, ani coś... Film jest "be"!

ocenił(a) film na 8
dKc

dKc imię i NAZWISKO : Cybil Bennet po raz pierwszy jest wypowiedziane z ust oficera Gucciego podczas już pierwszego spotkania z Christopherem. Podczas ich rozmow pada zreszta przynajmniej 2-3 krotnie na długo przed sceną z windą.

ocenił(a) film na 8
Kolbe

Ahhha...skąd Rose zna imię Cybil ? Nie zapomniałeś próby połaczenia z Brahams ? Wypowiada swoję imię, nazwisko i STOPIEŃ 2-krotnie.

ocenił(a) film na 9
dKc

Film ma taką ocenę bo jest po prostu bardzo dobry ...

ocenił(a) film na 1
hellboyjr

film ma taką ocenę, bo głosują na niego dziwni ludzie. A z tym imieniem to sorry, bo w moich napisach nie było imienia Cybil, przynajmniej wcześniej niż napisałem się nie pojawiało...

ocenił(a) film na 10
dKc

Dziwni ludzie. Sam jeseś dziwny. Dajesz 1 by zaniżyć ocenę filmu? To się nazywa durnota

ocenił(a) film na 9
dKc

"bo w moich napisach nie było imienia Cybil, przynajmniej wcześniej niż napisałem się nie pojawiało..."
ogladasz kinowke ( w moich napiac ....w MOICH)...ta i osadasz film bo gl bohaterrka nmje powiedziala" ok a teraz imie policjantki to..._" damn fucker....w moich napisach wszystko jest wyjasnione nawet to czemu ty tego nie rozumieszhahahahaahah, MORON....................NEEEE EEEEEXXXXXXXXXT!!!!!!!!

ocenił(a) film na 1
dKc

Powiem tak: o gustach sie nie dyskutuje, you fuckin' freak!!

użytkownik usunięty
dKc

A ja Ci powiem idź na film do kina, a nie pisz bezsensownych postów. Widziałeś wersją nakręconą kamerą w kinie, a oglądaną na swoim PieCu, i wyrażasz swoje głupe opinie.
A zersztą nie ty pierwszy nie ostatni :)
Rozumię twoje gusta - "film jest be".
Zabójcza argumentacja.
Wolę schabowego od drobiu, więc drób jest be :D
Nie oczekuję konkretów w umotywowaniu swoiego stosunku do filmu z twojej strony :( Bo wkońcu film jest be :D

użytkownik usunięty

EDIT:
Nie oczekuję konkretów w umotywowaniu stosunku do filmu z TWOJEJ strony :( Bo wkońcu film jest be :D

ocenił(a) film na 8

Już wiem dlaczego nie miał okazij usłyszec odzewu przez radio, przecież w kinówce ta scena jest wycięta :)

ocenił(a) film na 4
Kolbe

Człowieku, nakpierw najeżdzasz na nich ze wysoko oceniaja film mowiac ze są dziwni a potem piszesz ze o gustach sie nie dyskutuje? zastanow sie nad soba... a propo ja jak mi sie film nie podoba to po obejrzeniu nie mysle o nim, staram sie zapomniec, nie wypowiadac (chyba ze akurat trafie przypadkiem na dyskusje na jego temat) a nie mam pretensje ze innym sie podoba ich problem... wiec uspokoj sie... :/

dKc

1 dla "Silent Hill", a 10 dla "Szkoły uczuć." Interesujące. Zastanawia mnie, co niekórzy widzą w tej tandecie(chodzi mi o "Szkołę uczuć" oczywiście), scenariusz banalny, historyjka jakich już wiele było, miało to niby wzruszać, a okazało się, że nudzi.
No, ale wracając do tematu, to załosne wystawiać ocenę, żeby tylko zaniżyć średnią. Poza tym, jak się ogląda najnowsze filmy na kompie, to bywają potem takie komentarze. Nie wiem, jak można oglądać filmy w tak tandetnej jakości.
Film ma dość wysoką ocenę, bo widocznie jest sporo osób, które doceniły jego klimat(scenografia i muzyka są po prostu cudowne).

ocenił(a) film na 10
Veda12

Ej, o co mu biega z tymi jego napisami? Oglądał ten film bez dźwięku czy co? Imię i nazwisko Cybil przewija się w filmie od samego początku i wystarczy zwrócić na to uwagę. Poza tym co za idiota ocenia film według tego co było w jego beznadziejnym tłumaczeniu, beznadziejnej pirackiej kopii. No i 10/10 dla "Polowania na druhny" i "Szkoły uczuć"... ech. Może do tamtych filmów miał ciekawsze napisy;)

ocenił(a) film na 10
dKc

lol szkoda mi takich ludzi jak on
ściagnie jakąś kinówke potem napisy do niej jakieś pewnie nie dopasowane i wielki kinomaniak :D żałosny jesteś facet
ja oceniam film jako film a nie adaptacja gry i powiem szczerze warty obejrzenia o czym świadczy tak wysoka nota

ocenił(a) film na 9
colindo

Heheheheh malat sciagnal wersje trwajaca 1:34 heheh szkoda mi ciebie maly, idz lepiej do kina, albo kup sobie wersje DVD, moze wtedy zrozumiesz ten film.
PS: jest to film na motywach gry, a nie jej ekranizacja, a to duza roznica.

ocenił(a) film na 1
sietra

To ostatni mój post na ten temat
Jasne... Silent Hill (2006) - top świat: 355, Szkoła uczuć Walk to Remember, A - top świat: #42. BUAHAHAHA. Powiem tak: Nie zaskoczyła mnie żadna z waszych opinii, bo wiedziałem, że na ten temat wypowiedzą sie sami fani filmu, broniący tego "dzieła". Co w tym filmie jest do rozumienia? To jakaś kpina! Czuję się osamotniony... Jeszcze trochę, a powstanie Silent Hill... Przemyślcie to... Amen.

dKc

Tak, patrz na te swoje TOP Świat itd. Pewnie na takie filmy, jak AWTR głosują prawie same małolaty, które coś mi się wydaje, stanowią większość na FW. Te rankingi nic nie znaczą, bo głosują wszyscy, włącznie z miłośniczkami tasiemców brazylijskich, którym takie filmiki mogą się podobać. Jak dla ciebie AWTR to dzieło, to bardzo mi przykro z twojego powodu. To jeden z najgorszych, najbardziej przereklamowanych filmów, jakie widziałam. Tak sentymentalny i naiwny, że aż się niedobrze robi.
A ty tu piszesz, że "Silent Hill" to słaby film, hehe.
Już mi nie odpowiesz, ale co tam, mi nie zależy. Chciałam tylko napisać, że po prostu trudno brać na poważnie komentarz napisany przez miłośnika takiego czegoś, jak AWTR.

Veda12

Ariana.. chce Ci się polemizować z takimi ignorantami? Olać ten motłoch ;)

Mithrill

Chyba masz rację. Po prostu musiałam jeszcze chwilkę posiedzieć przy kompie, a nie miałam co robić, to weszłam napisać jakiś komentarz. Wiem, że fanów "Szkoły uczuć" nie przekonam, że ten film to badziew, wiem też, że nie sprawię, że polubią "Silent Hill", ale i tak marnuję czas na pisanie.
Ale racja, olać ich, bo i tak sensownych argumentów nie podają.
Pozdrawiam:-)

Veda12

Ja w ogóle nie zwracam na takie teksty uwagi. Dla mnie nie istnieją.
No bo po co podnosić sobie ciśnienie. Skoro ktoś lubi "Szkołę..." (lub inne pierdółki tego typu) to niech sobie lubi ale daje mi to do zrozumienia, że jego opinii o SH czy innym filmie nie moge traktować poważnie :)

Również pozdrawiam ;)

Mithrill

Też staram się takie rzeczy ignorować, ale chyba staram się za słabo. Chociaż ja raczej podchodzę do tego ze spokojem, lubię czasem komuś dogadać;-)

ocenił(a) film na 10
Veda12

Ja też próbuję to olać, ale jak widzę głupi komentarz, który goni następny pozbawiony sensu komentarz to się coś we mnie gotuje. Staram się nie klnąć, ale czasami już nie wytrzymuję. No bo sory, ale jeżeli ktoś pisze, że film jest gówniany bo jest, nie daje żadnych argumentów no i w swoich ulubionych filmach ma... powiedzmy to o czym właśnie była mowa, to co ja mam myśleć o takim człowieku. a najgorsze jest to, że taki motłoch właśnie uważa się za znawców kina i wogóle najmądrzejszych ludzi jakich ta planeta nosiła. I mam już dość szczerze mówiąc...

ocenił(a) film na 3
dux

ja dałam 4.
bo nie był w moim stylu, dl amnie dobry horror to horror na którym boję się w kinie, a jak wyjdę też xP i za mało watku psychologicznego. a dla osób które nie grały w SH film był niespójny.

ocenił(a) film na 9
dux

Do wszystkich tych, którzy wystawiają filmom ocenę w granicach 1/10 i nie robią tego tylko po to, żeby prowokować ( bo na tych szkoda czasu ). Ludzie zastanówcie się jak wystawiacie takie oceny! Praktycznie żaden film nie zasługuje na najniższą notę. Nawet gnioty Uwe Bolla zasługują chociaż na 3 ( wiem co piszę. heeee ). Aby film dostał ocenę 1 musiałby spełnić mnóstwo nieprawidłowości, jak: fabuła nie trzymająca się kupy, tragiczna gra aktorów, pełno błędów technicznych ( np. widoczna kamera w odbiciu lustra, kiepski montaż i inne podobne ). Często jest, że filmy posiadaja błędy i jeśli jeden z czynników jest słaby, a pozostałe są dobre to obniża się wartość filmu do pewnego stopnia. Jednak na forach internetowych ( ostatnio zauważyłem nawet w prasie ) recenzenci zaniżają mocno oceny, kiedy nie zrozumieją filmu lub po prostu gatunkowo im się nie podoba. Nie patrzą obiektywnie na całość, "bo jak można wystawić dobrą ocenę, skoro mi się nie podobał". Takie osoby nie powinny pracować w branży, a pseudo recenzenci na forach nie powinni się udzielać, skoro nie potrafią oceniać.

dux

To może darujmy sobie odpowiadanie na głupie komentarze. Też czasem nie mogę się powstrzymać, ale z drugiej strony, to nie ma sensu.

ocenił(a) film na 10
Veda12

Ech byłem niedawno na tym w kinie i muszę powiedzieć, że trochę mnie rozczarował (jak to każda ekranizacja gry), ale ogólnie pomimo błędów w fabule był całkiem dobry. Efekty spełniły swoje założenie, a owe groteskowe postacie potrafią wystraszyć widza (choć nie nałogowego maniaka horrorów). Po tym komentarzu jestem skłonny wystawić ocenę 8, ale ponieważ Pan wyżej stawia 1 tylko po to, żeby zaniżyć średnią- tak ja postawię 10, by choć trochę zneutralizować tą głupotę. Pozdrawiam.

Tetsujin

8 to by była całkiem rozsądna ocena, ale warto wystawić 10, żeby takie głupie głosy, jak ten oddany przez autora tematu, straciły znaczenie.
Ten film nie jest specjalnie straszny, ale klimacik ma wspaniały i na 1 na pewno nie zasługuje.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Veda12

zgadzam sie ze ludzie nie siedzacy w temacie sh moga zanizac ocene ale ogladanie kinowki gdzie nie ma sporej czesci filmu i czepianie sie ze nie ma powiedziane ak ma na imie wykracza troche poza granice zdrowego rozsadku....no a ludiziom takim jak ja i jeszcze gronie jesli nie masie spodoba sie sh i koniec..PRZEGLOSOWANY:P ps. nie startuj chlopcze ze mna w temacie sh - na filmie bylem juz 3 razy, czekam na dvd, rozlozylem na lopatki 4 czesci tej wymiatajacej gry wiec smaczki zostaw wyjadaczom jak MY:P, komiksy sh rowniez u mnie znajdziesz , koncze malowac pokoj ala sh, i zasypiam co weczor przy soudtracku do ktorejs z sh amen.:P...who's tha boss:D pzdr SH maniacy!