6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

klimatu brak...

ocenił(a) film na 4

mysle ze poza kilkoma scenami i bazowaniu na tytule gry ktora go miala, film nic nie oferuje, co najwyzej ocenilbym go 3/10.. nie polecam

SKYDEATh

3/10? Co tak dużo?
Przecież to gorsze od Alone in the Dark było!

Człowieku..zastanów się poważnie.....

ocenił(a) film na 4
Mithrill

alone in the dark dalbym 1/10, pewnie dlatego ma wiecej

SKYDEATh

Toż mówię..dlaczego tak wysoko oceniasz SH... przeciez to szmira :/

ocenił(a) film na 4
Mithrill

hm mam wiekszy sentyment do sh niz aid, poza tym niektore sceny sa ladnie zrobiony, gdyby poprawic scenariusz mogloby cos z tego wyjsc...

SKYDEATh

Zastanawiające kryterium oceny.
Nie uważasz, że przyjmując Twoją skalę ocen (10 dla Dziewiątej Sesji a deklarowane 1 dla Alone in the Dark) Silent Hill zasługuje na coś w okolicy 6-7 ? Bo raczej cała koncepcja filmu i jego wykonanie stoi na podobnym poziomie co 9. Sesja (nie chodzi mi o podobienstwa scenariuszy, bo takowego nie mozna dostrzec). SH nie ma klimatu? Łoboże... No ale skoro tylko to według Ciebie jest wadą to trzeba pamiętać o całej reszcie elementów składowych filmu.

Razi mnie brak obiektywnej oceny filmów u Ciebie....

Mithrill

KLIMATU BRAK??? KLIAMT JEST REWELACYJNY!! NIE WYPOWIADAJCIE SIE JESLI NIE UKONCZYLISCIE GRY. TEN FILM NIE JEST DLA WSZYSTKICH!! JEST DLA FANÓW SERII!!! OSOBISCIE UKONCZYLEM SH1,2 I 4, ZARAZ ZABIERAM SIE ZA 3. BEZ KOMENTARZA... ALONE IN THE DARK ORAZ RESIDENT EVIL TO SZMIRY I TANDETY!

ocenił(a) film na 9
BarEET

Jeśli chodzi o Alone in the dark to zasługuje spokojnie na ocenę 4, bo oprócz kiepskiego scenariusza i słabej reżyserii, to pozostałe elementy nie gryzą. Chyba jedyny film, który zasługuje na ocenę 2/10 ( bo takiego na 1/10 jeszcze nie widziałem ) to House of the Dead, który zawodzi w scenariuszu, reżyserii i grze aktorskiej. Efekty specjalne nie najgorsze, ale zastosowane beznadziejnie.
A Silent Hill jeśli nawet się nie podoba, to zasługuje na te 6/10. Jeżeli ktoś stawia temu obrazowi ocenę poniżej 5/10 to cieniutki z niego krytyk, gdyż nie potrafi patrzeć obiektywnie.

BarEET

Problem w tym, że film własnie powinien być dla wszystkich.

Gans w jednym z wywiadów powiedział, że pierwotnie chciał zerkanizować SH2, jednakze nie mógł tego zrobić, bo ludzie niezaznajomieni z grą nie zrozumieliby w ogóle motywu samego miasteczka (trochę bzdura, bo swoją historię z Silent Hill'em zacząłem własnie od części drugiej, i jakoś nie miałem problemów z zaakceptowaniem inności miasta). Dlatego zabrał się za SH1, by wszystko wytłumaczyć.

Wynika więc z tego, że nie robił filmu tylko dla fanów, lecz film dla wszystkich, by wciągnąć ich w silenthill'owski świat. Oczywiście fakt, że to fani SH najbardziej się w całą produkcję wciągnęli, a innym trudno było wkroczyć w uniwersum miasteczka to już inna sprawa, i, trudno to powiedzieć, świadczy to bardziej o tym, że Gans zawiódł (żeby nie było nieporozumień: nie że zrobił zły film, po prostu nie potrafił zrobić filmu dla wszystkich).

Mr_Zombie

Dziwne, bo ja z grą niewiele miałam do czynienia, a film mi się spodobał i to bardzo.
Nawet zachęcił mnie do grania.

ocenił(a) film na 4
Mithrill

mozliwe ze brak mi obiektywizmu... poprostu zaluje ze wogole obejrzalem alone in the dark.. wiec nie widze powodu aby na sile doszukiwac sie dobrego aktorstwa czy tez chociaz efektow specialnych. a session 9 w skrucie... bardzo mi sie podobal.... no ale kazdy ma swoj gust, pewnie niektorym AITD podobal sie bardzo i zachwyca ich do dzis :)

ocenił(a) film na 8
Mithrill

Silent Hill gorszy od Alone In The Dark? Weź ty się puknij w tą głowę. Ja rozumiem że film ci się może nie podobać, każdy ma do tego prawo ale... gorszy od AITD?? To już jest czysta złośliwość dla Silent Hilla. Jakkolwiek by był twoim zdaniem marny nie może być gorszy od żadnego dzieła Bolla. A twierdzenie że jest inaczej to czysta złośliwość i hipokryzja.

Travis

Ktoś tutaj chyba nie zrozumiał mojego zamiaru i użycia ironii... ale trudno :D

Dokładnie jak napisał kuruku... także uważam, że jak do tej pory żaden film nie zasługuje na ocenę 1. Stawia sie je tylko po to, żeby zgnoić film.. zmieszać z błotem i wyrwać mu kręgosłup przez gardło. Zero obiektywizmu!

ocenił(a) film na 4
Mithrill

alone in the dark... film meczacy i irytujacy... wiec nie wiem czemu sie irytujesz ;) co do silnet hill ..to dlugo na niego czekalem i sie zawiodlem... czasem nastawienie duzo robi.. poza tym scenariusz, rezyseria i klimat sa chyba najwazniejsze w filmie, fakt niektore sceny ladnie sa nakrecone i wogole.. ale poprostu film wydal sie strasznie przecietny, nie trzymal w napieciu.. bez porownania z gra.. przez to tak mala ocena

ocenił(a) film na 3
SKYDEATh

zgadzam sie z mithrill, żaden film nie zasługuję na ocenę 1/10 na 2/10 zasługuje film wybitnie zły (np francuski numer albo ja wam pokażę) mnie osobiście silent hill nie przypadł do gustu ale i tak u mnie jest 5/10 czyli w filmwebie ok) wiekszosć filmów oceniam na 7-8/10

ocenił(a) film na 3
SKYDEATh

zgadzam sie z mithrill, żaden film nie zasługuję na ocenę 1/10 na 2/10 zasługuje film wybitnie zły (np francuski numer albo ja wam pokażę) mnie osobiście silent hill nie przypadł do gustu ale i tak u mnie jest 5/10 czyli w filmwebie ok) wiekszosć filmów oceniam na 7-8/10

ocenił(a) film na 4
marekpic

hm stosujac system ocen filmweb.pl

alone in the dark 1/10 (nieporozumienie)
Silnet hill 4/10 (ponizej oczekiwan)