Serial ten w polsce nie jest tak popularny jak w ameryce i tak dobrze ze w ogole zostanie on unas puszczony,
ale to liczy sie z pewnym ryzykiem, bo ni to bajka dla 5latkow ni to film dla 30latkow (patrzac przez pryzmat
i mentalnosc polakow) nie mamy tu grafiki komputerowej ktora to karmi sie dzieci w kinie. Dubing
paradoksalnie to jedna z niewielu rzeczy ktora moze ten film uratowac w polsce (a tak przynajmniej sadza
dystrybutorzy). Nie dziwie sie zatem ze idac do kina uslysze polskich mniej lub bardziej znane aktorow i nie
przeszkadza mi to ani troche, jak komus sie nie podoba to niech nie idzie, to nie sa Transformersy ze trzeba
w wielkiej sali ogaldac.
Simpsonowie są mało znani, bo polska telewizja ma gdzieś takie seriale jak Simpsonowie czy South Park. Seriale tego typu są najczęściej na kanałach typu Canal+, czyli dla bogaczy, bo żaden zwykły, szary człowiek nie ma kasy na takie super kanały, więc takie seriale ma już z głowy, jeśli nie ma neta. W Polsce są popularni Włatcy Móch. Polacy zazdroszczą, że South Park to wielki hit, a sami nic nie potrafią. I robią swoje "produkcje".
Mch... Dla masowej publiki to Simpsonowie może znani w Polsce nie są.
W moich kręgach Simpsonów większość zna. I to nie tylko "ogólnie" ale na poszczególne postacie i odcinki. Jedni znają z Jetix(kiedyś leciało), jedni jak ja z kaset kupionych za granicą i z Canał + (nie których jakoś stać mimo iż zarabiają tylko pięć tysięcy miesięcznie i wbrew pozorom nie trzeba być super nadzianym by sobie na Calal + pozwolić, wystarczy umieć rozsądnie gospodarować pieniędzmi) a jedni z internetu (Hehe, swoją drogą, wiecie iż twórcy "South Parku" (którzy po za serialem też filmy robili) zachęcają do ściągania z neta bo twierdzą że to o tym z doświadczenia że to iż filmowy rzekomo "tracą na tym pieniądze" to jedna wielka bujda? Taka ciekawostka...)
"Władcy Móch" popularni? Szczerze powiedziawszy mam tylko jednego znajomego który to lubi.. Bardziej od serialu żenuje mnie fakt iż twórcy przed serialem, promowali go tekstami że to "Polski South Park" a jak tylko wyszedł, zmienili nagle płytę że "NIE INSPIROWALIŚMY SIĘ SOUTH PARKIEM!" Jasne...
kurde jak bym zarabiał tylko 5 tysięcy to bym sobie pokupował wsztstkie dekodery i inne cuda ale zarabia aż 2 tysiące i nie moge sobie pozwolić na takie udogodnienia
Heh ale wlasnie Wlatcy moch sa swietni. Bardzo mi sie podoba ten serial i jego klimat, napewno nie jest gorszy niz south park.
South Park leci na mtv polska. Teraz chyba będzie leciał 3 sezon - nie wiem, nie oglądam, bo SP nie przypadł mi do gustu. duuużo bardziej wolę Simpsonów i Family Guy :-)
No moi Państwo! Simpsonowie byli puszczani w publicznej telewizji już w latach 90-tych, w tych złotych czasach, gdy zamiast reklam między filmami puszczano nawet teledyski. Simpsonowie znani być powinni, bo wtedy może z 5 kanałów TV było (nie licząc stawiających pierwsze kroki kablówek) i trudno było jakiś program przeoczyć. Taka ilość dostępnych kanałów właśnie wcale nie wpływa na popularność i znajomość jakiegoś programu. Właśnie, żeby jakaś audycja dotarła do szerszych mas odbiorców, to musi być nadawana w ogólnodostępnych stacjach, na pewno nie na satelicie czy kablówkach. A że w prime time stacje wolą puszczać jakieś Moje pierwsze razy czy inne Tańce z Gwiazdami... Widać to im przysparza widownię. Ale Simpsonowie są znani w Polsce i proszę - nie piszcie zdań na wyrost.
Nie widze sensu w podkladaniu glosu do tego filmu. Przyzwyczailem sie do tych prawdziwych serialowych i nie potrzeba ich zmieniac. Zreszta osobiscie nie lubie filmow z dubingiem.
Jak dla mnie "Włatcy móch" to straszny śmieć, ponieważ głupi jest " Polski humor" jaki ta bajka reprezentuje. Każde słowo musi być poprzedzone przekleństwem i wtedy śmieszy ludzi, ale tak naprawdę jest to jeden z najprymitywniejszych( łagodnie powiedziane) rodzajów humoru.
Jedną z kolejnych "przezabawnych" sytuacji w tym serialu są błędy ortograficzne. Ludzie normalnie boki zrywać kiedy pojawia się tytuł "właTcy mÓch".
Prawdą również jest że twórcy reklamowali go jako "polski South Park"
Co do Simpsonów. Rzeczywiście dubbing pomoże dystrybutorowi osiągnąć większy sukces, gdyż możliwe że na ten film pójdzie więcej osób (chodźby te które nie lubią czytać napisów w kinie lub dzieci od 12 lat,które nie radzą sobie z szybkim czytaniem)
Ja osobiście jestem fanem wszelkich dubbingowanych filmów, ale jednak wolę oryginalne głosy Simpsonów. Jednak nie widzę problemu żeby zobaczyć obie wersje.
Jak dla mnie "Włatcy móch" to straszny śmieć, ponieważ głupi jest " Polski humor" jaki ta bajka reprezentuje. Każde słowo musi być poprzedzone przekleństwem i wtedy śmieszy ludzi, ale tak naprawdę jest to jeden z najprymitywniejszych( łagodnie powiedziane) rodzajów humoru.
A w "South Park" to niby jak jest? Tak samo... bluzg na bluzgu, bluzg pogania.
A nawet jeśli nie zrobi u nas popularności to co z tego? Jestem fanem serialu i w niczym mi nie przeszkodzi, jezeli będe sam na sali, a tymbardziej nie zmniejszy jakości filmu, która zapewne będzie genialna. Film na zachodzie o widzów nie musi się bać, więc i tak zarobi masę pieniędzy.
lol wystarczy Canal+ codziennie bodajże o 20.00 18 seria leci, a jeśli ktoś nie ma canal+ to zawsze z neta całe serie można ściągnąć i nie widze problemu, a jeśli kogoś nie stać na neta to już inna historia :P
Bartku, nie trzeba ani canal+ ani neta, na ĆT1 czeskiej telewizji co chyba kazdy ma leci to, to znaczy lecialo teraz to nie wiem :)
a z kąd czeską tv mam wziąć?? ;P
a poza tym ja mam dostęp i jak ktos nie ma to simpsonów to jego sprawa najprościej mówiąc
i tu sprawa się komplikuje bo czeską Tv odbierają tylko mieszkańcy południowej części Polski, a bardziej umiejscawiając tak jak daleko sięga sygnał czeskiej Tv. Jeśli mieszkasz na tych terenach to musisz tylko na telewizorze poszukać czeskich kanałów (nie można tego robić za pomocą dekodera lub kablówki musi to być na ogólnodostępnych kanałach)
Następny krok: trzeba znać czeski :)
nie chwaląc się ja go znam :) (naprawdę)
ale i tak mam Canal + :)
Co do South Park leci w godzinach wieczornych na Comedy Central , szkoda, że Simpsonów nie ma na TVP albo na jakiejś innej ogólnodostępnej stacji np na TVN. Gdyby puścili po koleii od 1 sezonu to napewno by przyciągało z czasem coraz więcej ludzi. A co do Simpsonów na czeskiej tv to troche oglądałem kiedyś ale mało rozumiałem po Czesku i przestałem ;].
Simpsonowie po Czesku to samo w sobie brzmi zabawnie. Jak to leci"Simpsonvicka Rodzyna". Chciałbym to obejżeć. Dubbing w TheSimpsons nie ma sensu. Nikt nie zastąpi tych aktorów podkładających głosy. NIKT NIE ZASTĄPI OBECNEGO HOMIEGO. Nawyki językowe słowiańskie nie pozwalają poprawnie wymówic D'ough!!! A "ough you little..."? Teko sie nie da skopiować. Family Guy, też czekam na Family Guy - The Movie. Była jakaś długometrażowka lecz jakaś krótka i nie kinowa.
ja nie mam tej stacji, a jesli nie macie nawet canal plus i tych central comedi i innych malo waznych (jak dla mnie programow) to zawsze jest net, gdzie można cale serie sciagnac
-------------- SZukajcie a znajdziecie :PP -----------------------
ja nie mam tej stacji, a jesli nie macie nawet canal plus i tych central comedi i innych malo waznych (jak dla mnie programow) to zawsze jest net, gdzie można cale serie sciagnac
po czesku to brzmi "Simpsonovie" :)
i macie racje że nic nie zastąpi oryginalnych głosów, ale ja i tak jestem ciekaw jak będzie mówił "Polski" Homer
po czesku to brzmi "Simpsonovie" :)
i macie racje że nic nie zastąpi oryginalnych głosów, ale ja i tak jestem ciekaw jak będzie mówił "Polski" Homer