Sin City: Damulka warta grzechu

Sin City: A Dame to Kill For
2014
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64612
6,0 26 krytyków
Sin City: Damulka warta grzechu
powrót do forum filmu Sin City: Damulka warta grzechu

Dobry

ocenił(a) film na 8

dobry, jedynka lepsza, ale dwójka godna obejrzenia, minęło 10 lat, a Nancy i Marv w dobrej formie ;)
wiadomo, że "Sin City" ma tyle samo fanów co i przeciwników. Jednak jeśli komuś podobała się
jedynka, na dwójce na pewno będzie się dobrze bawił.

ocenił(a) film na 8
JangoFett

Film mi się podobał. Świetni aktorzy, zwłaszcza faceci, wyrównana gra, ciekawa konwencja, ładne nagie ciała ludzkie, nie ma nadmiaru czerwonej farby. Za kobietami/aktorkami nie przepadam, najbardziej podobała mi się japonka (jej akcje).
Raziły mnie tylko te uszkodzone oczy 2-ch postaci.

ocenił(a) film na 8
jagoda49

no cóż z tymi oczami to już tak musiało być ;) tak było w komiksie. Polecam komiksy, są świetne.

ocenił(a) film na 8
JangoFett

Komiksy obejrzę. A w filmie przecież nie wszystko musiało być ujęte. Te oczy mi w filmie "zgrzytały". Dodam, że byłam pozytywnie zaskoczona, że kobiety/aktorki są też aktywne i że ich gra mnie nie raziła. Ogólnie nie lubię babskich filmów i filmów z babami w ważnych rolach. Wolę kobiety jako ozdobniki. Obejrzałam ostatnio kilka filmów i odniosłam wrażenie, że niektóre kobiety/aktorki są zbyt pulchne.

ocenił(a) film na 8
jagoda49

hmm no jedno oko musiało być ;) czarnoskóry ochroniarz Avy pojawił się w cz.1 i tam miał 1 oko. Mi osobiście nie przeszkadza kiedy kobiety grają główne/ważne role ;)

ocenił(a) film na 8
JangoFett

No tak. Ale można oko na przykład wybić. Po co je wyciągać z korzeniami.
Może nie masz do czynienia z kobietami koleżankami/kuzynkami. Moje 3 znajome/kuzynki, po studiach, nie maja w domu ani jednej książki i nie czytają albo czytają książki dla kobiet.Oglądają tylko głupawe seriale i gadają o garnkach, kieckach, czasem o dzieciach. Nuuda. Jeśli mam to w życiu, to nie potrzebuję w kinie. W tym filmie kobiety są aktywne i mało gadają. OK.