Sin City: Damulka warta grzechu

Sin City: A Dame to Kill For
2014
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64613
6,0 26 krytyków
Sin City: Damulka warta grzechu
powrót do forum filmu Sin City: Damulka warta grzechu

Marv ginie w pierwszej części na krześle. W drugiej części wywnioskowałem, że akcja z Marva z Dwightem ma miejsce przed pierwszą częścią. Ale jak to jest do końca z akcją Marva z Nancy, Hartigan już nie żyje więc wydawało mi się że akcja jest po drugiej części, ale Marv w pierwszej części zginał tak więc to jest w środku pierwszej części, tzn. między śmiercią Hartigana, a zabójstwem przez Marva Kevina? Czyli jak Marv zabijał Kevina to Roark musiał już nie żyć czy tak?

ocenił(a) film na 10
majoneez

Ta cała sprawa z Marvem jest trochę zagmatana. Jakby nie patrzeć to Przyczynia się do śmierci obu braci Roark , a w żadnej części o tym nie wspominają. Według mnie po prostu dali postać Marva do epizodu Nancy , bo to postać lubiana przez fanów i nie przejmowali się niedociągnięciami. No chyba , że akcja z Nancy dzieję się przed sprawą z Goldie w pierwszej części. Ale to nie wyjaśnia braku blizn u Nancy , gdy ten przywozi Jej siostrę Goldie

feliks35

Jeśli jest tak jak mówisz to trochę słabo. Film jest porządnie zrobiony, i po prostu pozwolili na takie niedociągnięcie? Wolałbym żeby było jakieś logiczne wytłumaczenie, ale masz rację, Nancy w epizodzie z Goldie musiałaby mieć blizny i obcięte włosy. Ewidentnie coś tu nie pasuje. Może Marv przeżył krzesło :D.

ocenił(a) film na 8
majoneez

feliks35 bardzo dobrze to wyjaśnił. Ja z kolei przyczepię się do... wyglądu Marva. Jest gorzej "zrobiony" niż w poprzednim filmie, Mickey Rourke jest wyraźnie mniej przypakowany, za to bardziej otyły i miałem wrażenie, że jego głowa jest jakaś za duża. Ale zagrał fajnie ; )