Sin City: Damulka warta grzechu

Sin City: A Dame to Kill For
2014
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64613
6,0 26 krytyków
Sin City: Damulka warta grzechu
powrót do forum filmu Sin City: Damulka warta grzechu

Hej. Tak jak w temacie: zastanawia mnie ta postać. Czy to ten sam gość, którego w 1 części grali Clive Owen i Josh Hartnett ? W teorii nic na to nie wskazuje, bo tamten był zabójcą, ale z drugiej strony znajomość z tą dziwką ( nie pamiętam imienia ) i przecież możliwe jest, że znowu przeszedł jakąś operację plastyczną.

ocenił(a) film na 6
LuckyLuke266

Tak, (choć nigdy nie wpadłam na to, że Josh Hartnett to Dwight :p ). Josh Brolin grał postać, w którą w pierwszej części wcielił się Clive Owen. Według komiksów "Damulka..." była wcześniej niż to, co działo się w pierwszej części filmu. Co zresztą chyba widać po operacji plastycznej Dwighta w Sin City 2, fryzurą zbliżał się do Clive'a :P (choć to już jest moja nadinterpretacja ;) ).

ocenił(a) film na 9
LuckyLuke266

W pierwszej części jest wzmianka o operacji plastycznej.

ocenił(a) film na 9
LuckyLuke266

Po pierwsze, Hartnett nie grał Dwighta, lecz tajemniczego zabójcę z segmentu "Klient ma zawsze rację". "Damulka..." dzieje się przed "Krwawą jatką". "Krwawa jatka" to segment, który miał miejsce w pierwszej części. W "Damulce..." Dwight przechodzi operację plastyczną. Clive Owen, który zagrał Dwighta w pierwszej części, czyli w "KJ" jest już po operacji plastycznej. Jest to ten sam gość, lecz ze względu na to, iż Owen nie mógł wystąpić w filmie, Rodriguez musiał podjąć decyzję odpowiedniego ucharakteryzowania aktora.