Sin City: Damulka warta grzechu

Sin City: A Dame to Kill For
2014
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64613
6,0 26 krytyków
Sin City: Damulka warta grzechu
powrót do forum filmu Sin City: Damulka warta grzechu

zastanawiam się trochę jak R.R. poradzi sobie z filmem. w końcu pierwsza cześć była "adaptacją" 3 komiksów... tutaj będziemy mieli doczynienia tylko z jedną. oby reżyserowi udało się do maximum wykorzystać "czas antenowy". pzdr

czesiekpajkert

http://www.imdb.com/title/tt0458481/

Jednak 2008 ;/.

ocenił(a) film na 8
czesiekpajkert

Luzik luzik, przeciez teraz R.R z Q.T robi Grindhouse, jego Tlan Terror trwa 80 min ... takze to jest taka przymiarka przed Sin City 2 i3 ...
hehehe oby tylko wzieli Salme do filmu :p

mieszkoxxx

Mam nadzieje, ze Planet Terror bedzie lepszy od Sin City, ktore chcac nie chcac jest zwykla zrzynka kadr-w-kadr z oryginalnego komiksu.

Moze z nastepnymi czesciami rezyser pojdzie krok na przod i wprowadzi jakies innowacje.

moh

Ale takie było założenie, czyż nie? Sam Rodriguez powiedział w którymś wywiadzie, że chciał ożywić obrazy Millera, a nie je adaptować.

ocenił(a) film na 7
Aguirre

Dokładnie Aguirre.

Rodriguez & Miller sami mówili, że nie chcieli zrobić z komiksu filmu ale z filmu komiks i to była ich dewiza, która świetnie im wyszła. I w tym przyadku (Sin City 2) nie martwiłbym się o film - Powinno wyjść dobrze.

Dlatego Rodriguez zwerbował do projektu Millera. Był swoistym ojcem chrzestnym produkcji i nadzorcą nad każdą sceną. Mam 3 płytową wersje Sin City i jest tam materał gdy np. Miller poprawia komandosów lub policjantów jak mają trzymać broń w danej scenie - widać Miller przywiązuje wagę do każdego szczegółu z komiksu na film.

Pozdrawiam fanów Millera.

ocenił(a) film na 8
Flaj

Taaaa mnie tylko zastanawia dlaczego mówi się tylko o sfilmowaniu "Damulki wawrtej grzechu" i "Do piekła i z Powrotem" ... fani Millera wiedza ze była jeszce jedna cześć, druga w kolejnosci "Girlsy Gorzałka i Giwery" ... i dlaczego na filmWeb jest Sin City 3 temat?? ... jezeli RR nakręci Sin City 2 to wpakuje w niej wszystkie poostał 3 części tak jak zrobił w Sin City ....

ocenił(a) film na 6
mieszkoxxx

Nie do końca, Damulka Warta Grzechu będzie główną częścią fabuły ale do tego mają dojść jeszcze mniejsze historyjki (taka jak ta którą wykorzystano w prologu do jedynki) oraz historyjki które Miller napisze specjalnie na potrzeby filmu. Tak przynajmniej słyszałem a co z tego wyjdzie to się dopiero okaże bo co chwilę przekładają datę premiery...

ocenił(a) film na 7
HuntMocy

Hunter masz rację. Kiedyś coś o tym czytałem na angielskim blogu o Rodriguezie. Trzymam kciuki za ten film. Pierwsza część było wręcz doskonała.