Skarb narodów: Księga tajemnic

National Treasure: Book of Secrets
2007
6,9 122 tys. ocen
6,9 10 1 121922
5,6 18 krytyków
Skarb narodów: Księga tajemnic
powrót do forum filmu Skarb narodów: Księga tajemnic

W pewnym momencie wyłączył mi się mózg od tych głupot i absolutnie przestałem rozumieć o czym mówi lektor. Dno!

ocenił(a) film na 9
Allah

być może to przez to mózg Twój przeżył szok bo był przyzwyczajony do tej pory do filmów animowanych i cieżko było mu przeskoczyć na poziom wyżej i to dlatego Ci się odłączył ,nie wiem dlaczego są też takie osoby jak Ty i przyznają się do tego ,że nie są wstanie zrozumieć tak prostych rzeczy jak to,że to nie film dokumentalny przedawiający prawdziwa historię tylko wytwór wyobraźni scenarzysty jak pojmiesz takie podstawy do jestem przekonany ,że Ci się mózg nie wyłączy :)

ocenił(a) film na 3
Allah

Może nie absolutna beznadzieja - słyszałem o takich filmach jak "Amazonki z kosmosu"...
Z mojej strony oceniam tak: film bardzo zły, marny, nudny, słaby, przegadany, nonsensowny i głupi.
Nie będę nawet pisał jakim filmoznawcą-durniem trzeba być by tego nie dostrzec.

ocenił(a) film na 7
Asael

To w takim razie powiedz mi co sadzisz o nowym Indianie Jones ??
Moim zdaniem to tam brak jakiegokolwiek sensu... Ksiege Tajemnic (tak samo jak pierwsza czesc) kupilem do strzalu po obejrzeniu - dla mnie super kino przygodowe, za co stawiam piwo autorom <ok><piwo>

ocenił(a) film na 3
Shagohad

Nie oglądałem nowego Indiana Jonesa, więc trudno mi porównywać. Wiem tylko, że Indiana kręcony był podobno na siłę i strasznie nalegał na jego powstanie Harrison Ford.

Lubię kino przygodowe... Skarb narodów część 1 dało się obejrzeć, ale dwójka dla mnie jest porażką. Bardziej skłaniam się do takich filmów jak "Twierdza", "Mały, wielki człowiek", "Karmazynowy przypływ" (też chyba przypadają pod przygodowe).

ocenił(a) film na 4
Allah

Absolutna beznadzieja to przesada-są lepsi,tzn gorsi. Generalnie dla mnie 4/10 (słaby) i nie chodzi tu nawet o to czy się miło oglada,czy tez nie, bo nawet obejrzałem do końca. Powala totalna ogólnie panująca bzdura zawarta w treści. Brakowało mi tam tylko kosmitów (sorki byli w tajemnej książce) , klątwy, wskrzeszonego demona. I jedno zasadnicze pytanie: dlaczego w filmach przygodowo-awanturniczych zawsze musi coś się walic,zatapiać,zasypywać? Zaczyna to być wkurzające-tyle lat stało i nic , aż tu nagle znika bezpowrotnie.

ocenił(a) film na 4
Allah

Absolutna beznadzieja to przesada-są lepsi,tzn gorsi. Generalnie dla mnie 4/10 (słaby) i nie chodzi tu nawet o to czy się miło oglada,czy tez nie, bo nawet obejrzałem do końca. Powala totalna ogólnie panująca bzdura zawarta w treści. Brakowało mi tam tylko kosmitów (sorki byli w tajemnej książce) , klątwy, wskrzeszonego demona. I jedno zasadnicze pytanie: dlaczego w filmach przygodowo-awanturniczych zawsze musi coś się walic,zatapiać,zasypywać? Zaczyna to być wkurzające-tyle lat stało i nic , aż tu nagle znika bezpowrotnie.

ocenił(a) film na 10
Allah

Allah podał mocne argumenty ----------->zatkało mnie

Allah

Powiadasz że wyłączył ci się mózg....a to był kiedykolwiek włączony ?!... :) Wymień mi głupoty w tym filmie...? Przyznaję film nie jest arcydziełem ale 7/10 mu się należy...Takie jest moje zdanie ...Pozdro .

ocenił(a) film na 2
Allah

absolutnie się zgadzam. 2/10. słabiutki. nawet w kinie mnie ten film zmęczył. o grze cagea nawet nie wypada wspomnieć (katastrofa).szkoda tylko tej C klasy tak okrutnie potraktowanej przez głównego bohatera podczas ucieczki.

KRISPO_DE_PALMA

nie rozumiem takiej krytyki. To film przygodowy. Jak ktoś jest 100procentowym realista to niech oglada dramaty, a nie bierze sie za takie filmy, a pozniej narzeka...

ocenił(a) film na 3
kasiaaa7891

Chyba bardzo niewiele oczekujesz od filmów przygodowych.

Asael

a czy ja napisałam, że film mi się podobał?
:)

Allah

Czy ktoś kiedykolwiek powiedział, że film przygodowy musi być inteligetny? Nie!!! Mi się osobiście bardzo podoba uwierzmi widziałem gorsze filmy naprawdę