Skarb narodów: Księga tajemnic

National Treasure: Book of Secrets
2007
6,9 122 tys. ocen
6,9 10 1 121922
5,6 18 krytyków
Skarb narodów: Księga tajemnic
powrót do forum filmu Skarb narodów: Księga tajemnic

Nie mam czasu pisać jakiś długich wypowiedzi więc powiem krótko: pierwsza część była dla mnie najgenialniejszym filmem i 2 tak samo. Było tak wiele cudownych scen, cały film był jedną, długą, piękną sceną, dlatego nie mogę wybrać jednej najlepszej.

Genialność tego filmu może też oddać fakt, że wcześniej nienawidziłam patriotów, twierdziłam tak jak Oscar Wilde "Patriotism is the virtue of the vicious" (Patriotyzm jest cnotą ludzi pełnych okrucieństwa) a po filmie odzyskałam trochę wiary w takich ludzi.

Żałuje tylko że inni tego nie potrafią dostrzeć i nie potrafią dać temu filmowi chociażby nominacji do Oscara (a zasłużył na więcej).

Ten film jest też spełnieniem moich marzeń, bo przynajmniej w filmie mam swój idealny świat:D i dałabym wszystko żeby w rzeczywistym świecie spotkać kogoś tak mądrego jak Ben i codziennie przeżywać z nim wspaniałe przygody.:D

pozdro wszystkim:) zwłaszcza tym o krok od szaleństwa..... czyli pasjonatom (to z 1 części:DD).... i chyba wyszła trochę za długa wypowiedź:D hehehe.