Skarb narodów: Księga tajemnic

National Treasure: Book of Secrets
2007
6,9 122 tys. ocen
6,9 10 1 121922
5,6 18 krytyków
Skarb narodów: Księga tajemnic
powrót do forum filmu Skarb narodów: Księga tajemnic

Skarb narodów czy Skarb Narodów: Księga Tajemnic ktory lepszy

ocenił(a) film na 10
mcarek

powiem ci jak pójdę do kina albo jak obejrzę na kompie tylko że mam po angielsku

ocenił(a) film na 7
Moniqua

A skąd masz? daj link albo coś. A w kinie nie spodziewaj sie że będzie po polsku :) będą napisy

ocenił(a) film na 9
mcarek

Wg mnie druga cześć lepsza.

Pozdrawiam.

mcarek

no nie wiem jak można porównać pierwszą cześć a drugą?skąd bedziesz wiedział kim jest ta blondyna? itp itp

ocenił(a) film na 8
mcarek

Myślę że Skarb Narodów był lepszy od Skarb Narodów: Księga Tajemnic.

Może mi się wydaje ale nie odczułem aż takiej wartkiej akcji jak w pierwszej części.

Bedzki

trzeba oglądać pierwszą cześć, żeby skumać drugą?

mcarek

Wróciłem 2 godziny temu z kina i moim zdaniem raczej jedynka jest lepsza. Miała lepszą scenografię, szybsze było tempo prowadzonej akcji, lepiej zarysowane postaci(może dlatego,że tam poznawaliśmy bohaterów a tutaj już ich znamy)i przede wszystkim dowcipne dialogi. Dwójka to jakby ciastko ale z mmiejszą ilością lukru w porównaniu do jedynki. Czegoś tutaj brakuje. Może to jest moje odczucie dlatego że jedynkę oglądałem kilka razy. Oba filmy mają zachowany ten sam klimat przygodowy, awanturniczy, i komu podobał się pierwszy, ten może śmiało iść i na Księgę Tajemnic, bo przecież to typowe kino rozrywkowe przedstawione z dużym rozmachem i nie ma co tu dużo wymagać. Ogląda się dobrze, dwie godziny mijają błyskawicznie i o to tutaj chodzi. No i na koniec jest zostawiona furtka na trzeci film.

mcarek

Wróciłem 2 godziny temu z kina i moim zdaniem raczej jedynka jest lepsza. Miała lepszą scenografię, szybsze było tempo prowadzonej akcji, lepiej zarysowane postaci(może dlatego,że tam poznawaliśmy bohaterów a tutaj już ich znamy)i przede wszystkim dowcipne dialogi. Dwójka to jakby ciastko ale z mmiejszą ilością lukru w porównaniu do jedynki. Czegoś tutaj brakuje. Może to jest moje odczucie dlatego że jedynkę oglądałem kilka razy. Oba filmy mają zachowany ten sam klimat przygodowy, awanturniczy, i komu podobał się pierwszy, ten może śmiało iść i na Księgę Tajemnic, bo przecież to typowe kino rozrywkowe przedstawione z dużym rozmachem i nie ma co tu dużo wymagać. Ogląda się dobrze, dwie godziny mijają błyskawicznie i o to tutaj chodzi. No i na koniec jest zostawiona furtka na trzeci film.

ocenił(a) film na 10
xw9

Ja jutro na 14.30 idę do Heliosa i się przekonam ... :P