Skarb narodów: Księga tajemnic

National Treasure: Book of Secrets
2007
6,9 122 tys. ocen
6,9 10 1 121922
5,6 18 krytyków
Skarb narodów: Księga tajemnic
powrót do forum filmu Skarb narodów: Księga tajemnic

Co charakteryzuje dobre kino przygodowe. Wg. mnie ocena obiektywna to 6+/7. A subiektywna-9 :) bowiem film mi sie bardzo podobal. Filmy przygodowe to to co najbardziej lubie ogladac (Skarb Narodow 1 i 2, Mumia, Mumia Powraca, Tomb Raider. Mam nadzieje ze nowy Indiana Jones da rade). Wartka akcja, humor, zagadki, zwiedzanie nowych miejsc... Jednym slowem dzieje sie wiele. Niektore watki naciagane (jak chocby scena w ktorej ginie Mitch Wilkinson... czy oni nie mogli tych dzrwi otworzyc do konca ??. Otwieraja sie tylko do polowy i wszyscy probuja sie ratowac. Otworzyc do konca, wowczas mieli by szanse sie wszyscy uratowac. nie mowiac o tym, ze bohaterzy nie bardzo sie przejeli smiercia Mitcha, podczas gdy ten uratowl im zycie...), niektore zabawne (chocby scena z biurkiem z nieugietego w gabinecie owalnym), czy tez ciekawe (scena w palacu Buckingham). Ja po seansie nie narzekalem, bylem zadowolony bo wlasnie tego oczekiwalem po 1. Obejrzec mozna, a czy sie komus spodoba, to zalezy od gustu a jak wiadomo, o tym sie nie dysutuje :)