Skarb narodów: Księga tajemnic

National Treasure: Book of Secrets
2007
6,9 122 tys. ocen
6,9 10 1 121922
5,6 18 krytyków
Skarb narodów: Księga tajemnic
powrót do forum filmu Skarb narodów: Księga tajemnic

Prosze odpiszcie czy warto obejrzec ten film? bo bardzo potrzebuje opini na ten temat...
z gory dziekuje;)
Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 7
za_krecona281007

Kobieto malo masz tu opinii na temat filmu??? trzeba Ci specjalnie pisac oddzielne opinie??

_justin_

wyluzuj... chciałam sie porostu dowiedzieć coś WIĘCEJ! a jak ci to przeszkadza no to PRZEPRASZAM, nie chciałam cię urazić:P

ocenił(a) film na 7
za_krecona281007

Ja mogę ci odpowiedzieć...
Jeśli widziałaś pierwszą część i ci się podobała to warto, jeśli ci się nie podobała to nie warto...
Jeśli nie widziałaś jedynki to radzę obejrzeć i wtedy zdecydujesz;)
Pozdrawiam

Maximus_13

Tyle że... dwójka poza głównymi bohaterami tak na dobrą sprawę nie ma za wiele wspólnego z jedynką. ;) Film bardzo przyjemnie się ogląda :)

ocenił(a) film na 6
adanek2

ja też polecam, ogląda sie przyjemnie z lekkim rozbawieniem nad pomysłowością scenarzystów ;)))

brzydkie_k

dzieki, potrzebowalam opini;)
dzieki;)
pozdrawiam:)

za_krecona281007

i właśnie dlatego wole IMDB...

GhostFace

Co wolisz?
bo nie kminie...;)
pozdr;)
licze na odpowiedz;)

za_krecona281007

Zapewne chodzi o http://www.imdb.com/ :P A o filmie nic nie napiszę, bo dopiero się wybieram. Powodem jest to, że bardzo podobała mi się pierwsza częśc ;)

za_krecona281007

Ogólnie film ok.Tylko trochę przewidywalne zakończenie.

ocenił(a) film na 7
bartosx

W tego typu filmach zakończenie jest oczywiste...
Tak jak w np. Kewin Sam W Domu.

za_krecona281007

Jedynka lepsza:) ale i tak daje rade
Wrocilem niedawno z seansu i pierwsza rzecz ktora sie nasuwa to ze 1 czesc byla lepsza:) Oczywiscie 2 tez jest niezla, ale akcja za szybko sie przenosi z jednego miejsca w drugie, wskazowki wg mnie nie sa tak ciekawe jak w czesci 1, za szybko nasi bohaterowie je rozwiazuja. Motym z prezydentem (tym obecnym), jak dla mnie nieudany...dlaczego?? wg mnie esencja tego typu filmow jest to ze cala akcja odnosi sie przede wszystkim do przedmiotow (chodzi mi tu o Deklaracje Niepodleglosci, banknot 100$, itp), co prawda pomysl z ksiega prezydenta dosc ciekawy, natomiast wciagniecie w cala zabawe samego szefa to juz nie daje rady...mogli wymyslic cos innego jak znalesc ta ksiege - chodzi mi o rezyserow:)
Brak dreszczyka emocji - w 1 czesci na koncu gdy znalezli skarb odczulem pewien dreszczyk...natomiast w 2 to juz nie bylo to...w 1 przez caly film niejako sie wciagalem w cala historie, w 2 czesci tego nie odczulem...
Kolejna rzecz - za latwo wszystko przychodzi naszym bohaterom - w 1 aby ukrasc deklaracje musieli sie conieco napocic, poglowkowac, tutaj natomiast bardzo latwo wchodza do Palacu Baghingham i gabinetu owalnego (czy jak to sie pisze), bardzo latwo uprowadzaja prezydenta...itp, jednym slowem wszystko za latwo...
Nastepnie - Diane Kruger - juz nie taka sexi jak w 1 czesci wg mnie oczywiscie, chyba jednak przez te 4 lata sie postarzala:p
No i teraz wielki plus, jak nie najwiekszy calem producji - humor:D Jest go bardzo duzo i to swietnego trzeba przyznac...Justin Bartha jako Riley przeszedl w tym filmie samego siebie, naprawde swietna rola:) Zreszta nie tylko on jest smieszny wlasciwie wszyscy maja sceny po ktorych mozna sie usmiechnac:) Pod tym wzglem 2 napewno przewyzsza czesc 1:)

Podsumowujac pierwsza czesc lepsza, ale 2 i tak trzeba zobaczyc bo film jest bardzo dobry, widac wydane 110 mln:) Tak czy siak polecam...

P.S.

NIestety nie ma wszystkich scen, ktore mozemy zobaczyc w zwiastunie, a szkoda...

Belzebubich

dzieeki:) takiej wlasnie opini potzrebowalam;)
uzasadnionej i wogole:)
Pozdrawiam;)

Belzebubich

Po przeczytaniu Twojego komentarza, aż specjalnie obejrzałam trailer, bo go nie widziałam wcześniej. I rzeczywiście jest tam przynajmniej z 5-6 scen, których nie w filmie... A byłam na tym w kinie już dwa razy i dość dobrze pamiętam.

Mam nadzieję, że jak wyjdzie DVD, to będą na nim usunięte sceny - mimo że na DVD do 1. części są tylko dwie i to takie mizerne.

I mnie się osobiście film bardzo podobał. :) Świetnie się na nim bawiłam; i racja, że jest znacznie zabawniejszy niż 1. część, choć nie podoba mi się, jak został rozwiązany wątek Wilkinsona - nigdy nie przemawia do mnie motyw pt. "zły bohater zmienia się w dobrego". Ale poza tym, to wszystko super. :D

ocenił(a) film na 6
za_krecona281007

film przyjemnie sie oglada, fajna muzyka, jak nie ma sie co robic w domu to mozna isc na to do kina...

ocenił(a) film na 9
Hopkins_44

za_krecona281007 bylas na tym filmie i jakie wrazenia???

bols93

jeszcze nie bylam ale z klasa ide w czwartek, a ty Bols93 byles na tym w kinie? jakie wrazenia?;)
pozdr:)

ocenił(a) film na 9
za_krecona281007

ja tez sie moze wybiore z klasa a moze sam na coverfield albo na skarb narodow albo na I'm legend jeszcze niewiem moze pomorzesz wybrac

bols93

wiesz co, ja bym poszla na "I'm legend" w sumie nie ogladalm jeszcze ale syszalam dobre opinie od kumpel;)
napisz co wybrales;)
pozdr:*

ocenił(a) film na 7
za_krecona281007

Lepiej na I'am The Legend, chociaż każdego kręci co innego;) Ja w każdym razie byłem na tym i na tym;)
Polecam również American Gangster

za_krecona281007

Więc prosto, jeśli kochasz: 1.Amerykę 2.przygody 3.poszukiwanie skarbów 4.któregoś z aktorów;) 5.rozwiązywanie zagadek 6.mądrych ludzi to IDŹ:D

hardwarer

ok,dzieki za opinie,alejuz na tymbylam wiec mam wlasna opinie;)
pozdrawiam:*

hardwarer

tak tak ;) kochasz amerykę to obejrz to ;)
a teraz uwaga.... ZAMIERZAM PORWAĆ PREZYDENTA STANÓW ZJEDNOCZONYYYYCH!!!
hehehe z tymi stanami to troszkę przesadzali ;)
właśnie wróciłam z kina i film mi się podobał ;) nie polecam dużej coli na seans (w końcowych scenach było za dużo wody, ten szum, potoczki itp.), ale to taki szczegół ;D
nie wiem jak możecie porównywać pierwszą część i drugą: dla mnie były takie same. Może faktycznie za szybko odgadywali wszystkie zagadki i nie wiem w jaki oto wspaniały sposób i to błyskawicznie (tak jak w Kodzie da Vinci), może dlatego że to AMERYKANIE?!

aaaah... przecież tam był PREZYDENT STANÓW ZJEDNOCZONYCH :D

użytkownik usunięty
za_krecona281007

Film jest genialny !!

Bylam na nim w kinie.. i naprawde polecam wiem co mowie.. moze o zalezy od gustu.. jakie filmy ludzie chca ogladac.. ja np lubie filmy w klimatach poszukiwania czegos.. cos w stylu Indiana Jones ..

wg mnie (nie wiem czemu nie innych ?) film jest switny, i ogladajac go niie stracisz czasu. Bardzo pomyslowy no i poza tym Cage.. zagral swietnie :)

pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 5

Ja szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś więcej... Trochę nudnawy jak dla mnie.. Prawie nic się w nim nie dzieje i do tego ta głupia blondyna
(Abigail)=/ Te bezsensownie naciągane scenki jak ona się niby kłóci z tym Benem są żenujące... Mogli by sobie darować! Riley najlepszy xD

użytkownik usunięty
yyy_

Tu sie z Toba zgodze. Riley był najlepszy :p

I Abigail tez mnie niczym nie zdobyla.
Ale samo to, ze poszukują, odkrywając
kolejne zagadki.. ja to lubię :)

pozdarwiam

ocenił(a) film na 1

widzisz najsmieszniejsze jest to, ze wy patrzycie tylko na fabule filmu, a ja oceniam go jako calosc, fabula faktycznie byla interesujaca, ale film jako calosc to gniot

ocenił(a) film na 10
za_krecona281007

Dla mnie film fantastyczny.Nie wiem dlaczego ludzie narzekają.Ciągła akcja.Świetni aktorzy no i Riley ten to wymiata.Polecam.Jak dla mnie lepszy od cześci 1.Pozdro

ocenił(a) film na 5
gohan_xxx

No gdyby nie Riley to ten film to by było zupełne dno... :)

ocenił(a) film na 1
za_krecona281007

ja powiem tak, film oglada sie przyjemnie, choc nie jest on najlepsza produkcja tego rezysera, jego pomyslowosc byla bardzo dobra, jak na ogladanie w gronie rodzinnym sie nadaje, ale jesli jestes koneserka filmowa, to stanowczo odradzam, ja wypatrzylem 7 bledow logicznych filmu, probojcie mnie przebic ;), film z dobra obsada aktorska i srednia muzyka. Konczac dodam ci ze jestem zdania ze kazdy film warto zobaczyc, pozniej go nawet skrytykowac, ale miec o nim jakies zdanie, pozdrawiam