Prosze odpiszcie czy warto obejrzec ten film? bo bardzo potrzebuje opini na ten temat...
z gory dziekuje;)
Pozdrawiam:)
Kobieto malo masz tu opinii na temat filmu??? trzeba Ci specjalnie pisac oddzielne opinie??
wyluzuj... chciałam sie porostu dowiedzieć coś WIĘCEJ! a jak ci to przeszkadza no to PRZEPRASZAM, nie chciałam cię urazić:P
Ja mogę ci odpowiedzieć...
Jeśli widziałaś pierwszą część i ci się podobała to warto, jeśli ci się nie podobała to nie warto...
Jeśli nie widziałaś jedynki to radzę obejrzeć i wtedy zdecydujesz;)
Pozdrawiam
Tyle że... dwójka poza głównymi bohaterami tak na dobrą sprawę nie ma za wiele wspólnego z jedynką. ;) Film bardzo przyjemnie się ogląda :)
ja też polecam, ogląda sie przyjemnie z lekkim rozbawieniem nad pomysłowością scenarzystów ;)))
Zapewne chodzi o http://www.imdb.com/ :P A o filmie nic nie napiszę, bo dopiero się wybieram. Powodem jest to, że bardzo podobała mi się pierwsza częśc ;)
W tego typu filmach zakończenie jest oczywiste...
Tak jak w np. Kewin Sam W Domu.
Jedynka lepsza:) ale i tak daje rade
Wrocilem niedawno z seansu i pierwsza rzecz ktora sie nasuwa to ze 1 czesc byla lepsza:) Oczywiscie 2 tez jest niezla, ale akcja za szybko sie przenosi z jednego miejsca w drugie, wskazowki wg mnie nie sa tak ciekawe jak w czesci 1, za szybko nasi bohaterowie je rozwiazuja. Motym z prezydentem (tym obecnym), jak dla mnie nieudany...dlaczego?? wg mnie esencja tego typu filmow jest to ze cala akcja odnosi sie przede wszystkim do przedmiotow (chodzi mi tu o Deklaracje Niepodleglosci, banknot 100$, itp), co prawda pomysl z ksiega prezydenta dosc ciekawy, natomiast wciagniecie w cala zabawe samego szefa to juz nie daje rady...mogli wymyslic cos innego jak znalesc ta ksiege - chodzi mi o rezyserow:)
Brak dreszczyka emocji - w 1 czesci na koncu gdy znalezli skarb odczulem pewien dreszczyk...natomiast w 2 to juz nie bylo to...w 1 przez caly film niejako sie wciagalem w cala historie, w 2 czesci tego nie odczulem...
Kolejna rzecz - za latwo wszystko przychodzi naszym bohaterom - w 1 aby ukrasc deklaracje musieli sie conieco napocic, poglowkowac, tutaj natomiast bardzo latwo wchodza do Palacu Baghingham i gabinetu owalnego (czy jak to sie pisze), bardzo latwo uprowadzaja prezydenta...itp, jednym slowem wszystko za latwo...
Nastepnie - Diane Kruger - juz nie taka sexi jak w 1 czesci wg mnie oczywiscie, chyba jednak przez te 4 lata sie postarzala:p
No i teraz wielki plus, jak nie najwiekszy calem producji - humor:D Jest go bardzo duzo i to swietnego trzeba przyznac...Justin Bartha jako Riley przeszedl w tym filmie samego siebie, naprawde swietna rola:) Zreszta nie tylko on jest smieszny wlasciwie wszyscy maja sceny po ktorych mozna sie usmiechnac:) Pod tym wzglem 2 napewno przewyzsza czesc 1:)
Podsumowujac pierwsza czesc lepsza, ale 2 i tak trzeba zobaczyc bo film jest bardzo dobry, widac wydane 110 mln:) Tak czy siak polecam...
P.S.
NIestety nie ma wszystkich scen, ktore mozemy zobaczyc w zwiastunie, a szkoda...
Po przeczytaniu Twojego komentarza, aż specjalnie obejrzałam trailer, bo go nie widziałam wcześniej. I rzeczywiście jest tam przynajmniej z 5-6 scen, których nie w filmie... A byłam na tym w kinie już dwa razy i dość dobrze pamiętam.
Mam nadzieję, że jak wyjdzie DVD, to będą na nim usunięte sceny - mimo że na DVD do 1. części są tylko dwie i to takie mizerne.
I mnie się osobiście film bardzo podobał. :) Świetnie się na nim bawiłam; i racja, że jest znacznie zabawniejszy niż 1. część, choć nie podoba mi się, jak został rozwiązany wątek Wilkinsona - nigdy nie przemawia do mnie motyw pt. "zły bohater zmienia się w dobrego". Ale poza tym, to wszystko super. :D
film przyjemnie sie oglada, fajna muzyka, jak nie ma sie co robic w domu to mozna isc na to do kina...
jeszcze nie bylam ale z klasa ide w czwartek, a ty Bols93 byles na tym w kinie? jakie wrazenia?;)
pozdr:)
ja tez sie moze wybiore z klasa a moze sam na coverfield albo na skarb narodow albo na I'm legend jeszcze niewiem moze pomorzesz wybrac
wiesz co, ja bym poszla na "I'm legend" w sumie nie ogladalm jeszcze ale syszalam dobre opinie od kumpel;)
napisz co wybrales;)
pozdr:*
Lepiej na I'am The Legend, chociaż każdego kręci co innego;) Ja w każdym razie byłem na tym i na tym;)
Polecam również American Gangster
Więc prosto, jeśli kochasz: 1.Amerykę 2.przygody 3.poszukiwanie skarbów 4.któregoś z aktorów;) 5.rozwiązywanie zagadek 6.mądrych ludzi to IDŹ:D
tak tak ;) kochasz amerykę to obejrz to ;)
a teraz uwaga.... ZAMIERZAM PORWAĆ PREZYDENTA STANÓW ZJEDNOCZONYYYYCH!!!
hehehe z tymi stanami to troszkę przesadzali ;)
właśnie wróciłam z kina i film mi się podobał ;) nie polecam dużej coli na seans (w końcowych scenach było za dużo wody, ten szum, potoczki itp.), ale to taki szczegół ;D
nie wiem jak możecie porównywać pierwszą część i drugą: dla mnie były takie same. Może faktycznie za szybko odgadywali wszystkie zagadki i nie wiem w jaki oto wspaniały sposób i to błyskawicznie (tak jak w Kodzie da Vinci), może dlatego że to AMERYKANIE?!
aaaah... przecież tam był PREZYDENT STANÓW ZJEDNOCZONYCH :D
Film jest genialny !!
Bylam na nim w kinie.. i naprawde polecam wiem co mowie.. moze o zalezy od gustu.. jakie filmy ludzie chca ogladac.. ja np lubie filmy w klimatach poszukiwania czegos.. cos w stylu Indiana Jones ..
wg mnie (nie wiem czemu nie innych ?) film jest switny, i ogladajac go niie stracisz czasu. Bardzo pomyslowy no i poza tym Cage.. zagral swietnie :)
pozdrawiam :)
Ja szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś więcej... Trochę nudnawy jak dla mnie.. Prawie nic się w nim nie dzieje i do tego ta głupia blondyna
(Abigail)=/ Te bezsensownie naciągane scenki jak ona się niby kłóci z tym Benem są żenujące... Mogli by sobie darować! Riley najlepszy xD
Tu sie z Toba zgodze. Riley był najlepszy :p
I Abigail tez mnie niczym nie zdobyla.
Ale samo to, ze poszukują, odkrywając
kolejne zagadki.. ja to lubię :)
pozdarwiam
widzisz najsmieszniejsze jest to, ze wy patrzycie tylko na fabule filmu, a ja oceniam go jako calosc, fabula faktycznie byla interesujaca, ale film jako calosc to gniot
Dla mnie film fantastyczny.Nie wiem dlaczego ludzie narzekają.Ciągła akcja.Świetni aktorzy no i Riley ten to wymiata.Polecam.Jak dla mnie lepszy od cześci 1.Pozdro
ja powiem tak, film oglada sie przyjemnie, choc nie jest on najlepsza produkcja tego rezysera, jego pomyslowosc byla bardzo dobra, jak na ogladanie w gronie rodzinnym sie nadaje, ale jesli jestes koneserka filmowa, to stanowczo odradzam, ja wypatrzylem 7 bledow logicznych filmu, probojcie mnie przebic ;), film z dobra obsada aktorska i srednia muzyka. Konczac dodam ci ze jestem zdania ze kazdy film warto zobaczyc, pozniej go nawet skrytykowac, ale miec o nim jakies zdanie, pozdrawiam