Skazaniec

Felon
2008
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 81492
6,0 8 krytyków
Skazaniec
powrót do forum filmu Skazaniec

zanim zacząlem oglądac wszedłem na te forum i zobaczyłem oceny typu:"9/10" "rewelacja" itp.teraz wydaje mi się że ktos sobie zrobił ze mnie jajo.nie ogladajcie tego a jesli nie macie innego filmu to obejrzyjcie taki który ogladaliście już nawet 6 razy i tak będzie ciekawszy bardziej zaskakujący...szkoda słów na ten tytuł

ocenił(a) film na 10
roki6

Kolego idz lepiej oglądać Klan,albo M jak miłość ,wtedy na pewno będziesz zadowolony.

ocenił(a) film na 7
roki6

"wszedłem na te forum " "ktos sobie zrobił ze mnie jajo." oraz kompletny brak interpunkcji wspaniale określa twoją ocenę tego filmu.
Jesteś Polakiem czy analfabetą? Może polskim analfabetom dać jakąś autonomię, kawałek ziemi żeby wprowadzili własne porządki? Będzie tam:
"ul mickiewicza", "skfer Walesy", "pomnik JotP2" i "szkola im zalu.peel".
Jestem pewien, że świetnie byś się tam odnalazł.

Uczta się dzieciarnia, bo kiedyś ten kraj będzie Wasz ! szkoda by było to zmarnować :/

ocenił(a) film na 5
Muszrom

"analfabetom"??
upewnij sie ze piszesz poprwanie zanim zaczniesz czepiac sie innych i rzucac takimi tekstami panie polonisto

El_Magiko

Jemu chodzilo o liczbe mnoga wiec pisze sie przez ¨om¨ prawda?
aa i nie jestem analfabetka tylko dlatego ze nie robie zadnych ¨polskich¨ znakow.Tak tylko wyjasniam. Kazdy ma prawo do swojego zdania i nawet jesli sie z nim nie zgadzacie to poprostu wyrazcie swoje zamiast negowac innych.Tyle.

ocenił(a) film na 7
El_Magiko

Wielkie dzięki człowieku, pięknie poparłeś swoimi słowami moją ideę stworzenia Pierwszej Rzeczanalfabetycznej xD
Specjalnie dla ciebie proponuję nazwanie jednej ulic nazwą El_magicznych analfabetuff

"Dwóm/tym/licznym analfabetom zwróciłem uwagę". Liczba mnoga, czyli końcówka -om.
Analfabetą mógłbym nazwać ciebie, jeśli podałbym liczbę pojedynczą.
W każdym razie cieszę się z końca wakacji, od razu jak wrócisz do szkoły idź do polonistki po korepetycje.
Pozdruffky :P

ocenił(a) film na 10
roki6

No napisz jakie filmy Ci sie podobają :) Aż jestem ciekaw, żeby Cie wyśmiać. To jest jeden z lepszych filmów w ostatnich latach. Podejrzewam że twój post to marna prowokacja i teraz zacierasz ręce z radości, ze znów ktos niby ma inne zdanie niż Ty a tak naprawde pewnie tego filmu nie oglądałeś :)

ocenił(a) film na 9
roki6

Nie będę Cie bluzgał jak inni, bo to przecież nie o to chodzi, ale kompletnie nie rozumiem o co Ci w ogóle chodzi... Twierdzisz może, że fabuła była przewidywalna? Co według Ciebie było złe, bo twoja wypowiedź wygląda jakbyś, po prostu, bardzo chciał powiedzieć coś złego o filmie, ale nie miał argumentów?

Na pewno ten film nie będzie klasyką i na 10 nie zasłużył, ale jest zaskakujący, ciekawie przedstawiony i nie ma przydługich, nudnych fragmentów, które by się najchętniej przewinęło - ode mnie 9/10. Po prostu ciekawie spędzone 2 godziny.

ocenił(a) film na 9
roki6

Kolejny zakompleksiony małolat, który przez krytykę świetnego filmu chce zwrócić na siebie uwagę. Lepiej wracaj do wyciskania pryszczy.

roki6

A Ja napisze krótko ... film w deseczkę ....dziękuję he :)

ocenił(a) film na 5
roki6

Nie rozumiem was kompletnie. Facet wyraził tylko swoje zdanie. Napisał, że film mu się kompletnie nie podobał.Czy to powód żeby go bluzgać i oceniać na podstawie gustu ? To wam chyba potrzeba lekarza.

Co do filmu:
Film był dla mnie bardzo przeciętny i kompletnie przewidywalny. Nie dłużył się specjalnie a główny bohater zagrał przekonująco. U mnie zasługuje on na mocne 5 ewentualnie 6. Czy jestem kretynem ?

ocenił(a) film na 8
Strangerr

Oczywiście nie jesteś kretynem. Wiadomo, film nie jest żadnym arcydziełem, niby jest prosty, niby opowiada historię jakich wiele, niby pokazuje wszystko bardzo przewidywalnie, ale... Właśnie jest pewne 'ale'. Ten film ma w sobie coś bardzo prawdziwego. Śmiem twierdzic, że podobne sceny mogą miec miejsce w więzieniach USA. Akurat w "Skazańcu" jest to ciekawie ukazane. Film nie dłużył mi się, podobał. Kilmer idealnie pasuje do roli mentora młodego Wade'a. Poza tym daje dużo do myślenia.

Dziękuję.

ocenił(a) film na 7
roki6

Eee, bez przesady. wszem historia, przewidywalna, ale ładna scenografia i całkiem niezła gra aktorów.

No i "zrobił w jajo" nie "ze mnie jajo":)

ocenił(a) film na 7
Aglaja_2

Owszem* tak, za krótki, nadal i jeszcze..

ocenił(a) film na 8
Aglaja_2

Dla mnie filmy był naprawdę ciekawy, może i przewidywalny, ale posiadał wiele pozytywów, jak np przekonująca gra Wade'a lub Vala Kilmera ;) Naprawdę filmik mi się podobał :) i jak najbardziej można takie kino obejrzec sobie pod wieczór :)

ocenił(a) film na 8
roki6

Czy wy naprawdę nie widzicie, że to jest troll? Pewnie teraz siedzi przed monitorem i się masturbuje z wrażenia, że tyle osób się dało nabrać.

ocenił(a) film na 8
zemstafreda

Nie wiem Fredzie, może masz rację, może i nie :)