Snajper

American Sniper
2014
7,6 256 tys. ocen
7,6 10 1 255526
6,2 55 krytyków
Snajper
powrót do forum filmu Snajper

Niby jest to najlepszy Amerykański snajper. Możliwe że w Afganistanie, bo w ogóle, to byli lepsi od niego, np. ten z Wietnamu, który po ciemku wykonał rzeźnie totalną. Mniejsza, Amerykanie zawsze coś głupiego wymyślą i zawyżą ocenę własnego ego. Tak czy owak, ten główny bohater zginął kilka lat (4) później na strzelnicy, więc taki super to on raczej nie był.

Co do filmu:
Po za tym że film opowiada o życiu snajpera, jego problemów w rodzinie, to sama akcja na terenie wroga jest strasznie nudna. Już film "Wróg u bram" powala na kolana. No ale Hamerykanie sądzą że to jest ich Patriotyczny film. Śmieszne.

ocenił(a) film na 10
endrju299

No masz racje nie był on taki super jak np Niesamowity Hulk czy Spiderman czy tez Batmam masz racje, ale chyba nie zauważyłeś ze to był zwykły człowiek ktorego kulka w łeb załatwia na amen. Pomysl człowieku idac na strzelnice spodziewasz sie tego, że ktos bedzie chciał cię zabić?? mówisz film nudny ? może nie umiałes z niego nic wyciagnać innego niż sceny z Sienną Miller w bieliznie co by wiele wyjaśniało w sumie;]
Cóż ja tam w wojsku byłem i sporo sie nasłuchłaem od przełożonych na temat misji w Iraku i Afgenistanie wiec film jest jak dla mnie 100% i tyle

ocenił(a) film na 4
Nygeryjczyk

Oni wiedzieli ze z tym kolesiem z którym był na strzelnicy cos jest nie tak. Jak jechali to miedzy kumplem specjalnie wymieniali sie sms'ami. Poczytaj sobie o tym. :)

ocenił(a) film na 9
endrju299

Pearl Harbor 8 a snajper 4 ! Ty to masz wiedzę.O reszcie twoich ocen nie wspomnę.

ocenił(a) film na 4
destroyer_63

Oj Pear Harbor to klasyka. Po za tym co ma film z II WŚ do wojny w Afganistanu?

W Pear Harbor poświecono ludzi i o malo co nie wyłączono Ameryki, a Afganistan to tylko próba inwazji na inny kraj ze wzgledu na surowce. Jedynym marnym pretekstem było zniszczenie wlasnych WTC.

Ciekawi Cie moja wiedza historyczna? Myślisz ze człowieka można ocenić po ocenie jaka wystawił? Zenada.

ocenił(a) film na 10
endrju299

"W Pear Harbor poświecono ludzi i o malo co nie wyłączono Ameryki, a Afganistan to tylko próba inwazji na inny kraj ze wzgledu na surowce."
i to jest kryterium według którego oceniasz filmy ?? Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie film powinien budzić jakies uczucia refleksje przemyślenia i tu tak było ogladając snajpera....
Kazda wojna jest zła i w każdej wojnie jedna ze stron jest zła a druga dobra kwestia tego po której stronie barykady się stoi...

ocenił(a) film na 10
destroyer_63

tu kolega ma racje, Pearl Harbor to taka słodka komedia romantyczna osadzona w wydarzeniach z 2 wojny światowej. Pear Harbor jesli chodzi o film jest dobrym filmem wojenno-historycznym tylko w jakis 45% reszta to lanie wody jak dla mnie i miłosne rozterki Bena (tego najprzystoniejszego).

ocenił(a) film na 8
endrju299

"ten z wietnamu" był tak na prawdę Finem. Chris ma największą liczbę zaliczonych trafień w historii Amerykańskiej armii, ale sam o sobie mówił że nie jest najlepszy że nawet na samym kursie był w środku stawki ale on pojechał do Iraku gdzie miał masę okazji a najlepszy snajper z jego kursu pojechał na filipiny

ocenił(a) film na 4
SilverLining

Dzięki za sprecyzowanie. Właśnie nie byłem pewny jego imienia. :)

Właśnie doświadczenie na szkoleniu a na wojnie to dwie rożne sprawy. :)

ocenił(a) film na 6
endrju299

A gościa zdjął z 1700 m w czasie nadciągającej burzy piaskowej... no faktycznie... To musiał napisać/ wymyślić ktoś kto nie ma pojęcia ani o strzelaniu ani o burzy piaskowej.