Snajper

American Sniper
2014
7,6 256 tys. ocen
7,6 10 1 255526
6,2 55 krytyków
Snajper
powrót do forum filmu Snajper

Nie pójdę z założenia, tym bardziej ze gardzę snajperami.

użytkownik usunięty
piku_79

Gówno to kogo obchodzi czym ty gardzisz.

:D

ocenił(a) film na 3

Ja np gardzę ludźmi, którzy na dzień dobry obrażają innych

ocenił(a) film na 8
zatracony

Gówno to kogo obchodzi czym ty gardzisz.

ocenił(a) film na 3
ocenił(a) film na 8
zatracony

Idzcie poogladac tvn 24, a dobry film umiejcie docenic.

Eternity_angel

gówno mnie, że ciebie gówno to obchodzi

ocenił(a) film na 7
piku_79

Ja też nie lubię amerykańskiej propagandy, ale film raczej w tym kierunku nie idzie. Bardziej pokazuje zniszczenie człowieka wojną, a nie jego miłość do ojczyzny. Warto zobaczyć, chociaż bez fajerwerków.

ocenił(a) film na 5
Joaska_Pelaska

Gówno to kogo obchodzi czym ty gardzisz[2] :D

ocenił(a) film na 7
Pan_hejcik

no shit was given. [3]

ocenił(a) film na 5
Joaska_Pelaska

Nie zgodzę się, aż kipi od amerykańskiej propagandy, (dzięki czemu jest nominowany do oscara) a szkoda bo bez tego to byłby całkiem doby film.

paulaner001

Nie idź .. Przecież nikt Cibie nie zmusza do zobaczenia filmu. Jeżeli nie widziałeś filmu ... to o czym piszesz?

ocenił(a) film na 5
rafszwed

Nie rozumiem o co Ci chodzi? Ja już widziałem ten film.

ocenił(a) film na 5
paulaner001

A w którym miejscu widzisz amerykańską propagandę ,bo ja nie zauważyłem?Raczej sztampa niż propaganda.Uważam ,że ten pościg za Mustafą zepsuł ten film i przyrównał naszych sealsów do poziomu dzieci w piaskownicy :/.

ocenił(a) film na 5
Pan_hejcik

Dajmy na to najbardziej wyraźny element mówiący o tym że wojna w Iraku była wymierzona w terroryzm, a niestety to była jedynie przykrywka, Bush miał inne cele. Amerykanie zostawili większy burdel niż zastali. Chyba wystarczy na potwierdzenia zarzutu o amerykańską propagandę.

ocenił(a) film na 5
paulaner001

Ja akurat to widzę jako neutralny element ,ukazany z boku.Film nachalnie nie narzuca widzowi tego fałszywego obrazu wojny w Iraku.

ocenił(a) film na 5
Pan_hejcik

Generalnie tak mówiono nie tylko obywatelom ,ale przede wszystkim żołnierzom ,to napędzało ich psychikę
.Ogólnie wszystko w filmie jest zaprezentowane ze strony snajpera,jak on postrzegał świat.

ocenił(a) film na 5
Pan_hejcik

Terroryzm to nie tylko fanatyzm powiązany z islamem ,rebelianci w Iraku tez nie byli aniołkami.Ameryka to państwo militarne, angażują się we większość konfliktów militarnych ,mają duże możliwości i dziękuję im za to ,że strzelają do tej dziczy z bliskiego wschodu ,nikt z nas nie chciał ,żeby Ci bojownicy się zorganizowali i przyjechali do europy.

ocenił(a) film na 5
Pan_hejcik

A co do terroryzmu to on nie ma nic wspólnego z religią ,talibowie nadają taką otoczkę ,

ocenił(a) film na 5
Pan_hejcik

żeby mieć poparcie społeczności.

ocenił(a) film na 5
Pan_hejcik

To taka sama propaganda jak wszędzie.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Pan_hejcik

Jak dla mnie w tym filmie próbuje się wybielić Amerykanów w wojnie z Irakiem. Ja tak to widzę, ale każdy może mieć swoją zdanie i akceptuję twoją opinię.

użytkownik usunięty
Pan_hejcik

"Uważam ,że ten pościg za Mustafą zepsuł ten film i przyrównał naszych sealsów do poziomu dzieci w piaskownicy :/."

Kpisz, czy o drogę pytasz?

piku_79

ja tez nie zobacze! bleeeeee

ocenił(a) film na 8
piku_79

I kogo to obchodzi czy pójdziesz czy nie. Za to tobą gardzi matka lamusie.

ocenił(a) film na 8
piku_79

Kompleksy lecz u psychoterapeuty,bo tutaj sie nie wyleczysz.

piku_79

niektóre wypowiedzi mnie przekonały dla kogo jest film.
Na disco polo też nie pójdę bo tam pewnie też będziecie

użytkownik usunięty
piku_79

marne i zbyt oczywiste prowo

piku_79

Może i bym się skusił ale boję się "snajperów" tryskających z rozporków

piku_79

Gardzisz rzeźnikiem Putinem ?