Snajper

American Sniper
2014
7,6 256 tys. ocen
7,6 10 1 255526
6,2 55 krytyków
Snajper
powrót do forum filmu Snajper

usa to najwieksi mordercy swiata,film o mordercy dla innych zboków.gardzę takimi jak ten chris (celowo z małej),żal mi tylko jego matki,że wychowała mordercę,który świetnie się bawił zabijajac tubylcow.dno.
PS:Polacy brali w tym udział,wielka hańba i wstyd dla naszego kraju.

ocenił(a) film na 1
michnik6666

To fakt, gość miał zrytą psychikę, wystarczy przeczytać jego książkę, zwłaszcza jak ktoś zna angielski w oryginale. To nie był zdrowy psychicznie człowiek. Dlatego pewnie marnie zakończył swój żywot jak każdy zwyrodnialec na tym świecie prędzej czy później.

ocenił(a) film na 5
grze300

chyba co ci się pomyliło
zginął pomagając innym ludziom

ocenił(a) film na 7
ankub

Dokładnie

ocenił(a) film na 4
ankub

rzeczywiście "bohater", polecam zagłębić się w temat dalej niż film

ocenił(a) film na 8
olik124

Zgłębiłem, pewnie bardziej niż ty, i np. książka jeszcze bardziej przekonuje mnie, że bohater.

wnas

Bohater? Bo zabił z zimną krwią co najmniej 160 osób?

sowa32

zabijał morderców, dzięki niemu o wiele więcej osób uniknęło śmierci

bulls2010

Czyli jak amerykański snajper zabija setki osób, to jest bohaterem, a jak iracki, bandytą?

sowa32

i w wielu innych sytuacjach podobnie; policjant i terrorysta i inne tego typu pary;

ocenił(a) film na 8
sowa32

Amerykański snajper zabija terrorystów, którzy zabijają niewinnych ludzi...chyba, że dla Ciebie terrorysta to niewinny człowiek...zastanów się

użytkownik usunięty
dws_07

Dokładnie.

ocenił(a) film na 8
dws_07

Słyszałem, że żołnierze AK dla Niemców też byli terrorystami.

ocenił(a) film na 8
sowa32

Skad wiesz, ze z zimna krwia. Po to sa psy pasterskie, zeby zagryzac wilki. Fajnie, ze jest komu to robic.

ocenił(a) film na 9
wnas

dokładnie TAK

mariol250

"Rzuć karabinem w bruk ulicy
twoja jest krew, a ich jest nafta"

ankub

Zginął pomagając innym ludziom?
Był Amerykaninem, który na terenie Iraku zabijał Irakijczyków.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
dws_07

Po co w ogóle kogokolwiek zabijać?

ocenił(a) film na 9
sowa32

Po to aby było mniej zabijania

ocenił(a) film na 8
dragon73

I co jest teraz mniej zabijania w Iraku?

ocenił(a) film na 9
ast

No oczywiście, że nie.
To co wcześniej napisałem było w formie żartu, bo wiem że ludzie zawsze się zabijali, zabijają się i zabijać się będą i to bez znaczenia czy o ziemię czy o słoik dżemu.
Taka prawda i nie ma co się nią rozczulać, bo mimo iż zależy to wszystko od nas to i tak nie da się temu wszystkiemu zapobiec.

ocenił(a) film na 9
ast

. . . . . . . . . . . . . .

ocenił(a) film na 9
dragon73

Dodało dwa razy

użytkownik usunięty
grze300

Jest tak jak piszesz, zakończył żywot szybko i nieciekawie - zgodnie z porzekadłem - kto czym wojuje od tego ginie..
Pozdrawiam

szkoda, że nie pokazali jego śmierci w filmie, to mógłby być najciekawszy fragment

użytkownik usunięty
sowa32

No... mógłby być.. ŻYCIE potrafi napisać fascynujący ciąg dalszy.

Ale chyba w innym kraju musieli by nakręcić ten film :) i przez inną nację.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
mario977

dlaczego ma się nie wypowiadać?? ty publicznie życzysz śmierci byłemu prezydentowi a ktoś inny nie może powiedzieć prawdy?? każdy z jadących tam żołnierzy jechał tam z własnej woli w celu zarobkowym jak i mała mam nadzieje część psychopatów w celach mordowania ludzi !!!! P.S. większego wstydu niż ten bydlak kwaśniewski nic ani nikt mam nadzieję już nam nie przyniesie !!

ocenił(a) film na 1
lajceps6

Możesz wypowiadać się tylko za siebie, jedni pojechali dla kasy, inni dla przyjemności a jeszcze inni z przekonań patriotycznych i szerzenia tzw "demokracji"
Nie ma tu jednego worka dla tych ludzi, ale wstydzić się powinni Amerykanie a nie zmanipulowani i ogłupieni Polacy.

ocenił(a) film na 3
mario977

Polacy brali w tym udział,wielka hańba i wstyd dla naszego kraju !!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 1
lajceps6

To się wstydź sam, ja się nie wstydzę bo nie ma czego! Odejdź lepiej z tym obłędem i nie zarażaj.

ocenił(a) film na 1
Monaco_filmweb

Gdyby chcieli organizować zamachy to by to robili. Tzw fundamentaliści to sponsorowane przez USA grupki najemników i trochę religijnych świrów, głównie z Arabii Saudyjskiej, Jordanu etc. I co to niby za grupa ludzi zuniformizowana "muzułmanie"? Pracuję z muzułmanami na codzień, jeżdżę na wakacje i chodzę na piwo - żaden nigdy nic mi nie zrobił. Teorie o złych muzułmanach wśród ludzi którzy najwyraźniej muzułmanina widzieli w amerykańskiej telewizji, świadczą o sukcesie prania mózgów jaki US funduje

ocenił(a) film na 7
charlesbronson7

Chodzisz z muzułmaninem na piwo? :)))))))). To nie tylko amerykańska TV mój drogi. To też np. polskie stacje pokazujące hordy idiotów skaczących z radości na widok wybuchających bomb-pułapek, strzelających idiotów do dziennikarzy, głupków latających z maczetami, czy też pokazujących panów w kieckach wrzeszczących, że ich obowiązuje prawo szariatu a nie prawo kraju w którym żyją i do tego prawa mają się dostosować inni. Cóż faktem jest, że nie każdy muzułmanin jest terrorystą ale tak całkowitym przypadkiem jest że jakoś każdy terrorysta to muzułmanin :)

ocenił(a) film na 1
zieloneczek

ręce opadają......

ocenił(a) film na 7
charlesbronson7

Dokładnie na takich jak ty ręce i nie tylko opadają. Oglądaj dalej Al Jazeere

użytkownik usunięty
zieloneczek

Masz w 100% rację.

ocenił(a) film na 8
Monaco_filmweb

Nie chce tutaj nikomu psuc zabawy, ale oni tam obalili Saddama Husajna który fanatykow muzulmanskich traktowal jak Hitler opozycje... Obalenie jego bylo prezentem dla tej swoloczy...

ocenił(a) film na 10
Al_Bundy

To był niestety jeden z wielu błędów amerykańskiej polityki.

ocenił(a) film na 8
maciekd_filmweb

Tragicznych w skutkach bledow.

ocenił(a) film na 10
Al_Bundy

za ich największy błąd uważam politykę Roosevelta, wobec ZSRR, uległość Kennedygo wobec ZSRR, Carterer także był uległy wobec ZSRR, nawet mój ulubiony prezydent USA i zapewne wielu Polaków i antykomunistów Ronald Reagan też niestety popełnił kilka błędów choć może nie tak tragicznych w skutkach jak Roosvelt czy następcy Reagana.

ocenił(a) film na 8
maciekd_filmweb

Roosvelt i Kennedy to ogolem byli do niczeog, ale obama ich przebil.

Reagan to ogolem byla najlepsza glowa panstwa XX w.

ocenił(a) film na 10
Al_Bundy

Reagan to nietylko najlepszy prezydent xX wieku ale także w calej amerykańskiej historii. Obama to kiepsko prezydent ale naszczesie trochę przejżał na oczy, pewnie boi się klęski demokratów w wyborach prezydenckich w 2016r. Przegrał z kretesem wybory do Kongresu i Senatu. Natępna klęska demokratów wisi powietrzu. Ameryce potrzebny jest prezydent jam Reagan który pokaże Rosji miejsce w szyku

ocenił(a) film na 8
maciekd_filmweb

Rosja nie zachowuje sie az tak źle, nie jest taka jak ja kreuja media, nie powinno sie z nia walczyc, to byla by glupota i to nieptorzebvna.

użytkownik usunięty
maciekd_filmweb

Czyli sami demokraci :) A najgorszym z nich jest jednak Obama.

ocenił(a) film na 10

Obame uważam za najgorszego amerykańskiego prezydenta w historii, choć teraz po ataku Rosji na Ukrainę trochę przejrzał na oczy.

użytkownik usunięty
maciekd_filmweb

No właśnie że nie, bo każdy inny by już dostarczył Ukraińcom broń aby ci zrobili rosji drugi afgan