Snajper

American Sniper
2014
7,6 256 tys. ocen
7,6 10 1 255526
6,2 55 krytyków
Snajper
powrót do forum filmu Snajper

usa to najwieksi mordercy swiata,film o mordercy dla innych zboków.gardzę takimi jak ten chris (celowo z małej),żal mi tylko jego matki,że wychowała mordercę,który świetnie się bawił zabijajac tubylcow.dno.
PS:Polacy brali w tym udział,wielka hańba i wstyd dla naszego kraju.

groszek21

Przemoc rodzi przemoc. Kto mieczem wojuje od miecza ginie. Szkoda tylko,że giną niewinni ludzie.Co z tego,że cytat jest stary,niestety aktualny.Niestety dalej niczego się nie uczymy. Smutne ,ale prawdziwe.

ocenił(a) film na 8
eosaion

Mamy rozumieć, że amerykanie na ulicach ucinają głowy innym nacjom?? hmm
Jesteś anty wojenny ok, twoja sprawa, ale taki jest świat niestety. Jak będzie wojna będę walczył za ciebie :)

P_r_e_d_a_t_o_r

Będziesz walczył za siebie. Ty i tylko Ty będziesz odpowiadał za swoje wybory.Dziwi mnie jedno bronisz chrześcijańskich wartości,a chyba nie masz pojęcia jakie są te wartości.Wybierasz starotestamentowe prawo talionu. Myślę,że świadomość za co się walczy jest ważna,jakich wartości się broni i jak to się robi. Nie chcę żebyś walczył za mnie...jesteś tak zmanipulowany,że myśli,że za kogoś walczysz. Nie napisałem,że ucinają sobie głowy,jednak zabijają się między sobą bracia z armii...dorosły facet,a rozum dziecka. "Kiedy rozum śpi budzą się demony" taka jest wojna. Dobranoc...pozdrawiam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
groszek21

Czy Ty czasami myślisz? Kto rozbił Ukrainę? Zdaje się,że Rosja,USA i Niemcy,zabrali im atomówkę...USA najechał Irak bo założyli,że mają atomówkę...co zostawili po sobie.Libia to samo,a wy łykacie jakąś chorą propagandę.Wiesz,że w Islamie kobieta ma więcej praw niż w starym i nowym testamencie,że Islam jest bardziej postępowy. Ale jeżeli dochodzą do głosu tacy jak ty to tak się dzieje.Włącz myślenie,jeśli możesz. Pozdrawiam.

michnik6666

"Jakim prawem silne USA okupuje inne kraje? Pamiętasz dlaczego zaatakowano Irak? Okłamano cały świat,że Saddam ma "broń masowego rażenia" - i co na to świat? Nic."

Teraz radziłbym się wstrzymać, ponieważ w rzeczywistości było trochę inaczej to wywiad brytyjski poprzez wywiad Francuski otrzymał informacji o ów "broni masowego rażenia" a potem nikt już nie zweryfikował tych doniesień poza tym na marginesie to Rosjanie podrzucili te informacje o broni, bo USA nie chciała się tam pchać. Więc lepiej zamilknij.

ocenił(a) film na 8
niqu

Następny co myśli że Saddam miał gotowe głowice gotowe do walenia w inny kraj. Puknij sie w głowe. W tvn ci przecież nie powiedzą co miał i gdzie pochowane

P_r_e_d_a_t_o_r

A gdzie ja w wypowiedzi stwierdziłem, że miał głowice ?

ocenił(a) film na 8
michnik6666

Wietnam to co innego, tam walczono z bolszewizmem.

ocenił(a) film na 3
P_r_e_d_a_t_o_r

nie mam możliwości i chęci by rozmawiać z rodzinami ofiar ale może ty ich poinformuj o ty, iż wypowiedziałem się na filmwebie :D zastanów się tłuku dlaczego te zamachy miały miejsce !!

ocenił(a) film na 1
lajceps6

Aha ; )

ocenił(a) film na 3
ocenił(a) film na 8
lajceps6

Tłuku to możesz powiedzieć do jakiegoś swojego kolegi 15 letniego, ja sobie tego nie życzę.

ocenił(a) film na 1
P_r_e_d_a_t_o_r

Znaczy masz na myśli ludzi którzy zginęli w serii black ops zorganizowanych przez służby specjalne Izraela i US?:)

ocenił(a) film na 7
P_r_e_d_a_t_o_r

Dokładnie!

ocenił(a) film na 8
P_r_e_d_a_t_o_r

Amerykanie obalili Saddama HUsajna ktory tych dzikusow trzymal za morde i chcieli obali prezydenta Syrii Baszszara Al Assada ktory z calej sily tepi ta swolocz.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
fisu89

Twoja wypowiedź świadczy o tobie,sam się skompromitowałeś,więc nie muszę nawet niczego pisać : ) Nie będę z tobą polemizował,bo nie grasz w mojej lidze.Wiesz,szkoda mi czasu dla "nienachalnie inteligentnych"
PS: Może w twoim środowisku wyzwanie nieznajomego od "pedała w rurkach" świadczy o niebywałych zdolnościach retorycznych,ale w moim byłbyś potraktowany jako ktoś komu należy jedynie współczuć.Sam siebie wrzuciłeś do grona pariasów.Rozumiem,że tam Ci dobrze? : )) Moje gratulacje groźny dziubasku ; )
PS2: Uważaj jednak,gdybyś trafił na mnie w realu,dostałbyś w pysk,dla zasady,bo moja tolerancja dla takich jak ty znacząco się obniżyła ; ) Koledzy z antify dużo mi opowiadali o takich jak ty,jak zachowujecie się w różnych...sytuacjach : )

ocenił(a) film na 10
michnik6666

Juz skończyłeś? Życzę Ci wojska i żeby Ci w końcu jaja urosły. Śmieszny pismaku 8)

ocenił(a) film na 8
fisu89

Niestety już do wojska nie biorą :/ a szkoda bo niektórzy nauczyli by sie dyscypliny i szacunku

fisu89

Czy naprawdę wierzysz, że wszyscy tubylcy to mordercy? Dokładnie to samo myślą islamiści o mieszkańcach zachodu i również chcą ich wszystkich zabić. Jesteś na poziomie mentalnym dzihadzystów (tak przynajmniej wynika z powyższego postu).

ocenił(a) film na 10
NikKlik

byłeś tam ze sie wypowiadasz? lamusie ja bylem i widzialem to wiem ze ma racje

Alocha1337

Czyli każdy Irakijczyk to terrorysta? Tym samym tokiem rozumowania: każdy Niemiec to nazista, każdy Francuz to tchórz, a każdy Polak to złodziej. Jeśli widziałeś, że wszyscy mieszkańcy Iraku to mordercy to zalecam wizytę u okulisty.

ocenił(a) film na 10
NikKlik

Człowieku oni są wszyscy terrorystami jak nie sieją terror bronią to swoją chorą wiarą, powiedz mi czy My chrześcijanie narzucamy im nasz religie i czy My budujemy na ich ziemiach kościoły ? NIE ! Dlaczego ? Bo nie możemy bo ich Religa tego zabrania. Wiec jakim prawem oni wpychają się do nas budują swoje miejsca do modlitw itp oraz zaczynają narzucać nam swoje wierzenia abyśmy przestali wierzyć w nasze i wierzyli w ich.

ocenił(a) film na 7
fisu89

Odpowiem po chrześcijańsku: Amen!

fisu89

Trzeba było się uczyć dlaczego tak wygląda Świat. Jedynym krajem gdzie chrześcijanie nie mieli prawa wejść to Japonia-obyczaje i kultura nie zmącone przez chrześcijaństwo.Nie wypowiadaj kiedy wiedzy nie starcza...Wojny krzyżowe zapoczątkowały to wszystko co teraz się dzieje,po drodze była Rewolucja francuska i rozdział Państwa od Kościoła...pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
fisu89

Widzę że wiedzę na temat religii masz niczym dziecko w przedszkolu. Kościoły Chrześcijańskie są w prawie wszystkich krajach muzułmańskich. M. in. w Turcji, Egipcie, Maroko, Tunezji, Syrii, Libanie, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Kuwejcie, Omanie, Iraku i innych. Jedynie w Arabii Saudyjskiej, która jako święta ziemia islamu stosuje specjalne zasady w odniesieniu do innowierców nie ma kościołów.

ocenił(a) film na 8
fisu89

To USA dokonalo agresji na Irak obalajac prezydenta Saddama Husajna, to, ze pozniej jakas holota wypowiedziala im wojne to co innego.

michnik6666

Po pierwsze nie mam do ciebie uprzedzeń . Mam gdzieś kim jesteś Bez urazy.
Po drugie jest wiele ,,rodzajów'' muzułmanów w tum dźihadźiści po polskiemu terroryści fanatycy religijni.
Po trzecie terroryzm nie jest spowodowany tylko odrębną religią.
Po czwarte na wojnie zawsze będą ginąć niewinni po obu stronach frontu. Wpisz w internecie 11 wrzesień 2001 to dowiesz się o co mi chodzi.
Po piąte lepiej zapobiegać niż leczyć to dlatego armia USA zaatakowała ten kraj na wieść o broni masowego rażenia jeśli nadal nie rozumiesz obejrzyj film pt. Wysłannik przyszłości.

JahansGanes

do tego dolicz, że te niewinne całe wioski często ukrywały broń dla dżihadystów i informowali ich o ruchach wojsk. Pierwsza scena, która jest potwierdzona pokazuje, że nie tylko dorośli mężczyźni byli terrorystami. Poza tym można czytać o dalszej przeszłości, jeszcze kiedy amerykanie się wprowadzali w tamte strony by walczyć z komunizmem. Lepiej jak wojna toczy się tam niż u nas. A co do samego Chrisa Kyle`a, oczywiście że stał się jaki stał, kto by po takich przeżyciach się nie zmienił w taki sposób, a jego tzw przez niektórych wyżej morderstwa ratowały życie wielu żołnierzom, a mało kto wytrzymałby tyle czasu na jego miejscu. Jeżeli już masz opinie o konflikcie taką jaką masz to przynajmniej nie oceniaj takich ludzi jak ten żołnierz, który zdecydował się oddać życie na walce z terrorystami, walce dla swojego rządu i walce w obronie towarzyszy.

ocenił(a) film na 2
marcinic

co do pierwszej sceny : wyobraź sobie, że twoje miasto zaatakowąły obce wojska, zginęła większośc ludzi, w tym twoja rodzina, miasto jest zniszczone, a ty widzisz że oddział agresora przejeżdża obok twojego wpół istniejącego domu. Co wtedy byś zrobił? Co wtedy mogła sobie pomyśleć ta kobieta z dzieckiem? Może, że musi chociaż spróbować powstrzymać tych żołnierzy przed zniszczeniem kolejnej wioski i zabiciem jej mieszkańców.

JahansGanes

Tylko, że żadnej broni masowego rażenia w Iraku nie było. Interwencje wojskowe tylko zdestabilizowały region i zwiększyły miejscowe poparcie dla ekstremistów. ISIS jest jednym z efektów amerykańskiej nieudolnej polityki zagranicznej. Pomyśl ile pieniędzy wyrzucono w błoto (Irak, Afganistan). Między innymi przez te wojny USA mają obecnie tak olbrzymie zadłużenie. Zachód chciał zaprowadzić w regionie porządek, ale zamiast tego zwiększył chaos i na dodatek bezsensownie stracił mnóstwo pieniędzy. Interwencje wojskowe na bliskim wschodzie to najgłupsze decyzje polityczne w tym wieku.

ocenił(a) film na 8
NikKlik

Następny który spodziewał się gotowych do użycia głowic abo Bóg wie czego. Broń chemiczna to tez surowce do jej stworzenia, duża część została ukryta i duża znaleziona. Niby czym Saddam wytruł Kurdów ??? bąkami z tyłka ?? Oglądajcie dalej tvn i fakty a na pewno dowiecie się prawdy.

P_r_e_d_a_t_o_r

Wiele państw na broń chemiczną. Np. Syria, Iran, Rosja. Same USA zresztą też takową posiadają. Natomiast Korea płn. ma nawet broń nuklearną. Czemu Stany nie ruszyły wprowadzać tam demokracji? Czyżby dlatego, że nie ma tam ropy?

ocenił(a) film na 8
NikKlik

Bo nikt nie jest głupie, 3 woja i tak wystarczająco wisi w powietrzu, Po co walić na koree ??? zagrożeniem są terrorysci i ich święta wojna a nie tępy chiński naród

P_r_e_d_a_t_o_r

Interwencja w Iraku tylko zwiększyła zagrożenie ze strony terrorystów. Gdyby Amerykanie nie oballili Saddama to najprawdopodobniej ISIS by nie powstało i nie groziło wybiciem wszystkich mieszkańców zachodu. Atak na Irak był niewiele mądrzejszy od potencjalnego uderzenia na Koreę płn.

ocenił(a) film na 8
NikKlik

Ani ty ani ja tego nie zmienimy. Co by było Gdyby Saddam żył ? nie wiem, Kadafi ? nie wiem. Możemy tylko gdybać i przypuszczać. W/g mnie al kaida rosła by w siłę, a teraz isis trochę ją temperuje

P_r_e_d_a_t_o_r

wojska sojuszu zainicjowane przez USA pomagały mudzahedinom w walce z rosyjskimi wplywami komunistycznymi, a po wygranej walce arabowie oferowana pomoc zwrocili przeciwko sojuszowi. Czy to dziwne w takim razie ze wyslali tam wiecej wojsk? Oczywiscie mogli miec jakeis ukryte cele ale to nie Stany zaczely wojne w afganistanie. Tamtejsze tereny sa bardzo powiazane, wiec bez problemu podobna sytuacja wylonila sie w Iraku. A bron chemiczna owszem ma wiele panstw, jednak jest to powszechnie zabronione. A jak dyktator grozi uzyciem jej to chyba nie czeka sie na taki rezultat tylko interweniuje

ocenił(a) film na 8
marcinic

Wiem kolego :) Amerykanie dostarczali broń do Afganistanu poprzez inne kraje, aby Rosja dostała po dupie. No a potem wiadomo jak to było ;)

ocenił(a) film na 8
michnik6666

Niestety twoja głupota nie mieści się w żadnej znanej mi skali, piszesz że cytuje ''gardzę takimi jak ten chris'' + dalej coś tam bełkoczesz o matce Chrisa !!! ty wstydu nie masz, pomyśl czasem zanim nabazgrolisz coś publicznie.
Jak byś był 4 tury w Iraku i robił to co on to byś też miał problem psychiczne, sorry przesadzam ty byś nawet jednej tury nie wytrzymał pewnie.
Jest różnica między byciem zwykłym piechurem a snajperem.
Ale takie jak ty mądrale są ograniczone i nie rozumieją zasad że snajper zabija nie dla tego że lubi tylko dlatego że musi jak cel stwarza zagrożenie życia innych nie tylko amerykańskich żołnierzy ale i twoich tubylców niebędącymi islamskimi fanatykami (terrorystami).

ocenił(a) film na 8
barikson1989

A co twojej wypowiedzi ''usa to najwieksi mordercy swiata'' , Gdyby nie ci mordercy to byś nawet teraz nie istniał bo kto uratował europe przed III Rzeszą ?
Może napisz jeszcze że Rosjanie i Anglicy + Francuzi, znając twoje poglądy to pewnie polacy powinni dziękować ruskim za ich dobroć i 44 lat zniewolenia (komuna).

barikson1989

Tyle tylko że temat nie jest o II wojnie, a o hamburgerach każących sobie współczuć za to co ich spotkało na wojnie w Iraku wywołanej przez ich żydowskie władze. Ach jacy biedni Amerykanie
Putin przynajmniej nie mydli oczu całemu światu że chce wprowadzać pokój i demokrację.

hybrid_stigmata

Putin nie mydli oczu? Co Ty jakiś Rosjanin z piątej kolumny biorący Polskę od wewnątrz? A co Putin gadał na Ukrainie, wczesniej w Gruzji? Nie przypadkiem że aby pomóc, żeby zapanował pokój - jeszcze brakowało żeby zaczął śpiewac o gołąbku pokoju.

ocenił(a) film na 7
michnik6666

Jesteś kolejnym świrem, który zastępuje dyskusje o filmie pseudo wywodami politycznymi w dodatku nie na poziomie, bo przecież oceny samych Irakijczyków, ich poglądy są różne i można bez problemu zmierzyć się z poglądami przeciwnymi, ja bardzo ceniłem np Waldemara Milewicza, który w reportażu krytycznym przed wojną w Iraku - umieścił też głos drugiej strony w osobie zwykłego kurdyjskiego taksówkarza.

Snajper mimo wszystko zabija selektywnie - film nie unika dyskusji, nie przedstawia cyborga i nigdzie nie ma dobrej zabawy, jest ciężar odpowiedzialność w dwie strony tak zabijając wrogów, jak i ochraniając kolegów, za których życie odpowiadał - więc po za wszystkim całość tego wywodu jest kłamstwem.

ocenił(a) film na 4
hagen_filmweb

Nie, nie było dobrej zabawy? Czytałam wywiad z tym kolesiem i mówił, że zabijali jak w grze komputerowej. Ich ulubioną zabawą było strzelanie do ludzi, którzy próbowali przeprawić się przez rzekę i patrzenie jak się topią. Nawet nie musieli nigdzie wychodzić i patrzeć nikomu, komu to robili w oczy.

ocenił(a) film na 7
gabrielafrancuz

Oceniamy film - jest też książka - sprawy nie znam i warto zawsze podać kontekst, ale snajper elitarnej jednostki nie ma czasu na zabawę, bo jest najczęściej wysyłany do najtrudniejszych zadań.

michnik6666

najemnika winna czekać jedna kara; a czy wynajmuje się swojemu krajowi czy innemu bez różnicy.

Genral_Film

Nie ogarniam co Wy się jego czepianie
Zabijał tylko tych co mogli zagrozić jego kolegom a nie że " o idzie jakiś irakijczyk zabije to"
Czekam na film

killer250

rzecz w tym, że prócz oficjalnej wersji jego działalności jest ta druga, pełna zarzutów, że zawyżał statystyki likwidacji wrogów USA waląc w cywili - praktyka, którą udowodniono bezsprzecznie armii amerykańskiej (sama się przyznała ostatecznie) w Wietnamie.

michnik6666

Ty tak na poważnie czy cierpisz na jakąś chorobę? USA to największy mordercy świata? Co miałeś/aś z historii? 2 na szynach?
Niemcy, ZSRR, Japonia, Chiny to spały w XX wieku? Niemcy Hitlera czy Rosjanie Stalina zabili w ciągu paru lat więcej ludzi niż Amerykanie przez cała historię istnienia państwa.
Już wiem skąd takie antyamerykańskie postawy się biorą - z braku edukacji, olewania nauki a potem połowa internautów to barany wypisujące bzdety na forach...