3,8 1,1 tys. ocen
3,8 10 1 1128
3,5 2 krytyków
Solidarni 2010
powrót do forum filmu Solidarni 2010

Bardzo poruszający film, świetnie oddający bezsilność uczciwych Polaków w walce z bezwzględnym reżimem. Przejmujące sceny walki z Krzyżem. Komuniści zawsze nienawidzili Krzyża.
Z jednej strony beznadzieja, a z drugiej - jednak nadzieja, gdyż widać ilu polskich patriotów wciąż nie poddało się i walczy o wolną ojczyznę i prawdę o zamachu w Smoleńsku.

ElRio

Ale ty żałosny jesteś...

ocenił(a) film na 10
bedouin

Nie bardzo pojmuję co masz konkretnie na myśli, czy tylko tak sobie beztrosko trollujesz?

ElRio

No dobrze, ale Hitler to była skrajna prawica. Lewica to wiele różnych nurtów, podobnie jak prawica. Generalizując to tylko centrum się może wybroni. Zanim cokolwiek napiszesz spójrz najpierw tam, później obrażaj, jeśli będziesz mieć dalej argumenty. http://pl.wikipedia.org/wiki/Scena_polityczna

ocenił(a) film na 10
przemyslaw18

Posłuchaj wykładu Marcina Dachtery. Młody człowiek, ale mądry - dowiesz się że komunizm i faszyzm to jeden grzyb. :)
http://www.youtube.com/watch?v=huUP0glFKWM

ElRio

Hitler odwoływał się do haseł skrajnej prawicy, to prawda, że miał wiele wspólnego z komunizmem, ale wszystkie jego działania były populistyczne, ale przykładem prawicowego dyktatora jest choćby Augusto Pinochet, chociaż muszę przyznać, że w ostatnich latach było więcej dyktatorów opierających swoją władzę na hasłach lewicy niż prawicy, ale i takich można znaleźć. Mam na myśli to, że wszędzie są ekstremiści i wariaci, którzy za jedyną słuszną drogę uznają rewolucję, czy to z hasłami prawicy, czy lewicy. Jest wielu wspaniałych działaczy zarówno lewicy prawicy jak i centrum i to należy uszanować.

ElRio

Czyli Kościół Katolicki to komuniści? Pamiętasz kto chciał przenieść tytułowy krzyż, więc skoro Kościół i harcerze, którzy go przynieśli chcieli go odnieść, to dlaczego im przeszkadzano?

ocenił(a) film na 10
przemyslaw18

Niestety - pośród ludzi Kościoła są komuniści (V Kolumna i agenci) oraz kolaboranci. Kościół polski nie przemawia jednym głosem.

ElRio

Aha, a możesz powiedzieć, którzy to księża? bo może powinniśmy na nich uważać i ich unikać. Z resztą to góra Kościoła poparła przeniesienie krzyża.

użytkownik usunięty
przemyslaw18

Pewnie temu debilowi chodzi o :Dziwisza(to Żyd i ubek dla Pisu),Glempa (tak samo według Pisu),Nycz (tak samo,był za przeniesiem krzyża) i ten co powiedział dobrze o Nergalu nie pamiętam nazwiska co pisowskie księża zakazały się wypowiadać.

Pewnie tak, ale chętnie usłyszę jego odpowiedź, bo w momencie, gdy brakuje mu argumentów wyzywa od lewackich lemingów. Wobec takich jak on można tylko stosować żelazną logikę i nie wdawać się w dyskusję. Podawaj same argumenty i na tylko takie czekaj, a wtedy można łatwo pokazać niedorzeczność twierdzonych tez.

użytkownik usunięty
przemyslaw18

Dobrze,że tacy jak on mogą trolować tylko w necie,bo nie wyobrażam sobie co by było gdyby takie ograniczone umysłowo ludzie doszły do władzy.Przecież Kaczyński gotowy wysłać polskie wojsko do Smoleńska i wypowiedzieć wojne Rosji w imię wraku.Jak on kiedys dojdzie do władzy trzeba będzie emigrować jak on powiedział,ze wszyscy co nie są za pisem to nie naród tylko społeczeństwo.Zal.

Zobaczymy, spójrzmy na takiego Viktora Orbana. Wydaje mi się, że jako premier straciłby sporo na radykalności, ale wolałbym tego nie uświadczyć. Zobaczymy co dalej będzie.

użytkownik usunięty
przemyslaw18

A zobacz co się dzieje na forach o Wałęsie i Pokłosiu i W ciemności.Nawet Róża i Obława dostały od pisu za antypolskość.Brunonowi K się nie udało może znajdą się następni i będzie spokój.

O Wałęsie i Pokłosiu widziałem o Róży i Obławie nie, ale to jest mniejszość, która po prostu głośno krzyczy, bo więcej nie może zrobić, bo gdy nadchodzą kolejne wybory dalej są mniejszością, która znowu zaczyna krzyczeć.

użytkownik usunięty
przemyslaw18

No tak,ale szkoda,że internet też wolny od nich nie może być przynajmniej to forum.Szkoda też,że przywłaszczyli sobie takie pojęcia jak patriotyzm i wiara,bo teraz to pojęcia polityczne i młodzi się śmieją z takich rzeczy,ale skoro Rydzyk mówi,że Harry Potter to książka o dwóch lub trzech szatanistach to czym jest Bibila,albo taki Hiob masohistą?

Szczerze to zaczynam się czuć jak w jakimś skeczu Monty Pythona, tylko, że to nie jest śmieszne nazbyt. Musimy się nauczyć z tym żyć.

użytkownik usunięty
przemyslaw18

Najgorsze jest to jak w domu się spotkają wyznawcy pisu i po wtedy to jest sajgon.

To już idą wyzwiska. Każdy staje się ekspertem w sprawach polityki i katastrof lotniczych.

użytkownik usunięty
przemyslaw18

Dlatego teraz unikam spotkań rodzinnych zwłaszcza z ciotką pisowcem(kiedyś nawet mówiła,że mam głosować na Kaczyńskiego,bo ona głosuje,a jest starsza).A nasz kolega nie ma już argumentów,by dyskutować.Typowe dla pisu.Teraz będzie fala wyzwisk i zaczyna się zaglądanie do słownika ortograficznego.Smutne,że nie można prowadzić dyskusji z prawicowcem,ale jak nie ma argumentów na eutanazje(tylko wytyka błąd ortograficzny) to cóż poradzić.

W sumie nic, ale wystarczy wtedy ignorować, bo to nic nie da. Chciałbym w końcu posłuchać prawdziwych argumentów prawicy bez wyzwisk i agresji, na spokojnie, od EIRo tego nie wymagam, ale może ktoś bez schodzenia z tematu będzie w stanie porozmawiać, ale to jest forum filmowe, więc politykę zostawmy na inne portale.

przemyslaw18

Tylko że osoba która się podpisuje EIRo to nie jest psycho-fan PIS-u u niego radykalizm poszedł o wiele dalej. Ja sam nie widzę tylko zła w PIS-ie ale z tym człowiekiem nie potrafię się dogadać. On to bardziej, najbardziej radykalna wersja ONR lub coś w tym stylu.
Najgorsze jest to że on kiedyś wspomniał o wyznaniu jako chrześcijanin, Ja w tej wierze zostałem wychowany i nadal nim jestem ale wstyd mi za takich ludzi co robią z tą religią.
No ale cóż p. Jezus maił swojego Judasza który go sprzedał i sprzedał wiarę, a my obecnie mamy takich nienawistnych ludzi jak EIRo lub jego podobni.

rafib1975

Niestety nic z nim nie zrobimy, to człowiek liczący tylko na popularność, który głosi poglądy skrajnie prawicowe. Ostatnio w PiSie, nie podoba mi się to, że zbyt dużo mówią o Smoleńsku, za mało o polityce i przez to spada wydajność Sejmu i dla nich poparcie. Niestety, ale podczas ostatniego marszu prawicowców pojawili się popierający go działacze PiS, dlatego mimo iż nie jest to partia tak radykalna ma czasami naprawdę głupie pomysły. Według mnie najlepiej nadaje się do opozycji, która podrzuca pomysły, ale jeszcze ktoś je musi przefiltrować, podejść do nich z drugiej strony i z rozsądkiem. Niektóre wypowiedzi Kaczyńskiego są zniechęcające.

użytkownik usunięty
rafib1975

Uważaj napisałeś maił to błąd ortograficzny dla EIRo zresztą wystarczy przeczytać moją rozmowę z nim.Brak argumentów powoduje wyzwiska,ale uważaj,bo prawica wezwie słownik ortograficzny za braki logiczne w dyskusji.Nawet nie wie kim jest Bergman.

ocenił(a) film na 10
rafib1975

Judasze naszych czasów to są lemingi bezmyślne, takie jak wy. Ale Judasz przynajmniej robił swoje za kasę a wy - po prostu z głupoty oraz ignorancji.

ElRio

To ty jesteś typowym Judaszem przecież już sprzedałeś się za kilka euro.

rafib1975

Nie mogę zrozumieć tej krytyki PIS-u, przypisywania im roli wiecznie ścigającego.
Czy to źle, że chcieli wywalić komunistów ze służb specjalnych IIIRp, z polskiej polityki, rozmontować WSI? Przeciez wiadomo dzisiaj napewno, że okrągły stół to był pic na wodę i wszystko zostało dogadane wcześniej w Magdalence między komuchami a przedstawicielami tzw. "opozycji".
A Radia Maryja słucham często i nie słyszałem o jakimkolwiek przejawie antysemityzmu u ojców redaktorów, a jeśli jakiś słuchacz wyraża się negatywnie o Żydach to prowadzący audycję przerywa mu. Wie to każdy, kto słuchał choć raz tego radia przez dłuższą chwilę. Jak większość dzisiejszych rewelacji działa to na zasadzie "ktoś słyszał od kogoś, że ktos tam coś tam". Nikomu korona z głowy nie spadnie jak sam zweryfikuje te przeróżne brednie nt. Radia Maryja i się przekona, że to są zwykłe insynuacje, jakich nie brak ze strony lewicy i jej sympatyków, którzy nie mając argumentów powtarzają bez końca zużyte już hasła i używają emocjonalnego języka.

niepoprawny

A tutaj coś dla zwolenników gejów i lesbijek...
" Władze Amsterdamu ogłosiły, że osoby znane z niechęci do gejów i lesbijek, związków homoseksualnych, a także wobec cudzoziemców będą przymusowo wygnane do specjalnego kontenerowego osiedla – getta na granicy miasta."
"Przesiedlane będą nie tylko pojedyncze osoby, ale nawet całe rodziny. W tym drugim przypadku nastąpi to, gdy antygejowskimi postawami wykażą się... dzieci"
A tu ostatni komentarz, świetnie pasujący :"Najpierw getto, a później ostateczne rozwiązanie kwestii hetero. Historia się powtarza."
Niech żyje tolerancja!!!

ocenił(a) film na 10
rafib1975

A twoich usług nawet za kilka rubli nie chcą kupić, hehehhehhee :)

ElRio

"Kolaboranci",wśród księży:DDDDD Dobre.A w lasach ukrywają się partyzanci,po morzach grasują piraci.Ty koleś jesteś z jakiejś mrocznej bajki,straszysz ludzi tym czego nie ma.Już kiedyś w historii było paru gostków,którzy wszędzie widzieli kolaborantów,agentów,
zdrajców itp.Widzę że mażą ci się dawne czasy.

ocenił(a) film na 10
llama777

O - następny leming z mózgiem zrytym przez propagandę Koszernej.
Wejdź sobie na YT i poszukaj Michałkiewicza jak mówi o teoriach spiskowych.
Może zmądrzejesz, KOLEŚ.
Swoją drogą, leming nie jest mi KOLESIEM, za krótki jesteś.

ElRio

Pełna zgoda. Stankiewicz to prawdziwa dziennikarka i odważny człowiek. Tylko zdechłe ryby płyna z rezimowym prądem. Razem z lemingami.

ocenił(a) film na 10
agur

I razem utoną! :)

ocenił(a) film na 10
ElRio

Nikt nie jest bezsilny