3,8 1,1 tys. ocen
3,8 10 1 1128
3,5 2 krytyków
Solidarni 2010
powrót do forum filmu Solidarni 2010

Prawdziwy obraz Polski bez TVNu

ocenił(a) film na 10
NexusR

Gratuluję odwagi za taki wpis to możesz pójść do paki bo można przypuścić że ci się wspaniały PO owski ustrój nie podoba.

Feniks003

Truth

szkuciok91

To chyba brawura, a nie odwaga robić z siebie idiotów przed tysiącami użytkowników serwisu...

ocenił(a) film na 10
Debesciak

"Zobaczcie jak lądują debeściaki"
debeściak - zakładasz że tysiące użytkowników serwisu nadal wierzą w rosyjską wersję zapisu rozmowy pilotów "zobaczcie jak lądują debeściaki" ? To na fali ówczesnych kpin z pilotów przyjąłeś nik "debeściak"? I wierzyłeś też zapewne że to pijany polski generał kazał lądować bo tak podali Rosjanie i Gazeta Wyborcza? Ty chyba nie wiesz że temat już bardzo nieaktualny po odczytaniu zapisu rozmów przez krakowskich ekspertów - generała w kokpicie nie było, nie było zdania ani o debeściakach, ani nie było "jak nie wylądują to mnie zabije" - sam robisz z siebie idiotę ignoranta idź na manifestację poparcia rządu. Dostaniesz medal od Tuska. Putin może też ci coś da. Najpierw rubla i łaskawie cię poklepie a potem kopnie w d... tak jak to zrobił z naszym rządem i jego "polityką miłości"- okazuje się ze "polityka miłości PO" polega na byciu wydymanym przez ekipę z Kremla. To ja już wolę walącego pięścią w stół Kaczyńskiego nie godzącego się na haniebną umowę z GAZPROMEM na kilkadziesiąt lat. Wolę być moherem niż Tuska frajerem.

Feniks003

Sprawa jest prosta: Zginęli, bo podjęli probe wylądowania w niesprzyjających warunkach atmosferycznych i na kiepskim lotnisku, mimo oczywistych przeciwskazan.

Nie obchodzi mnie, czy skrzydło rozbiło się o brzozę, kto był w kabinie i gdzie jest krzyż z Krakowskiego Przedmieścia. Lwiej części Polaków, w tym mnie ten temat się już dawno przejadł. Mam dosyć słuchania non stop o samolocie.
Oddajmy zmarłym cześć i zajmijmy się tym co istotne: bezrobociem, korupcja, bieda.
Jesli chodzi o Putina, Tuska, Kaczyńskiego i Millera to jak dla mnie mozesz ich do worka spakowac i wywiezc na Azory, tylko pod warunkiem,ze zabierzesz ze soba wszystkich swoich kolegow snujacych te bzdurne teorie i nigdy wiecej tu nie wrocicie.

Dziekuje za uwage.

ocenił(a) film na 1
Debesciak

Ależ nieprawda!

Zabił ich Tusk i Putin. Przesunęli brzozę. Wystarczy spytać Macierewicza, on to potwierdzi! Każdy prawdziwy Polak wie, że to Tusk i Putin!

Niech Bóg będzie z wami!

ocenił(a) film na 10
Debesciak

Do "debeściaka" - bezrobocie i bieda
skąd wiesz że oni lądowali??? skąd?? Jako ofiara propaganry rosyjskiej wspomaganaej w Polsce przez środowisko GW jesteś przekonany ze " podjęli probe wylądowania' i tu jest pies pogrzebany! bo właśnie podjęli decyzję o tym by NIE LĄDOWAĆ- i tyle już wiemy! - podeszli na BEZPIECZNĄ wysokość i podjęli decyzję o odejściu z powodu złych warunków to po pierwsze po drugie MASZ RACJĘ ZE NAJWAŻNIEJSZE JEST ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW BEZROBOCIA I BIEDY i to się właśnie wiąże z katastrofą w sposób niezwykle ścisły i tragiczny - Tusk podpisał haniebną umowę z GAZPROMEM która te problemy o których piszesz koszmarnie potęguje i wpędza nas w nędzę i pętlę zadłużenia- płacimy za gaz najdrożej na świecie a umowa jest na dziesięciolecia nie kumasz? a podpisał umowę jak już niewygodny Kaczyński nie stał już na przeszkodzie tejże umowy bo umarł. To samo z ropą - taniej kupować ropę arabską ale naftoport Tusk jak stwierdził chętnie Rosjanom sprzeda (byleby jeszcze trochę rządzić). Co do " kolegow snujacych te bzdurne teorie"- to zapewne nie wiesz ale wyniki prac amerykańskich ekspertów (działających na zlecenie zespołu pogardzanego przez ciebie Macierewicza) zostały włączone do akt śledztwa prowadzonego oficjalnie przez polską prokuraturę. APOLITYCZNI profesorowie z USA przedstawili tak wiarygodne dowody- wyliczenia że samolot nie lądował ale rozleciał się w powietrzu że polska prokuratura nie mogła ich po prostu zignorować mimo nacisków ze strony polityków PO. Masz dosyć tematu smoleńska- nie dziwię się! Potężny sztab ludzi tzw. "salonowych" mediów robi wszystko by ludzi zniechęcić do tematu i by nie widzieli związku własnej biedy ze zmianą kursu politycznego po 2010. Putin załatwił Litwinienkę, Politkowską, Juszczenko cudem uniknął śmierci (otruty dioksynami) - można tak wymieniać setki osób niewygodnych Kremlowi- myślisz że zaprzepaściłby taką okazję by pozbyć się niewygodnego prezydenta Polski ? Ale po co się zagłębiać w takie "drobnostki" widzę wolisz płacić za gaz i ropę 2-3 razy drożej i nie widzieć związku ceny strategicznych surowców z "biedą i bezrobociem" o których piszesz. Myślenie boli widać.

ocenił(a) film na 10
Feniks003

Pierwsze tytuły artykułów w ROSYJSKICH gazetach zaraz po katastrofie
"Zapach polskiego gazu łupkowego unosi się nad wrakiem polskiego samolotu"
" te bzdurne teorie " jak widzisz "snuli" najpierw sami ROSJANIE
I na koniec jeszcze taki detal- połowa koncesji na poszukiwanie gazu łupkowego w Polsce już jest w rękach GAZPROMU za przyzwoleniem PO -wskiego rządu... co tu nawet komentować...

Feniks003

A guzik prawda -> http://gazlupkowy.pl/koncesje/

ocenił(a) film na 8
Debesciak

Nie było czegoś takiego jak siłowa próba lądowania. nawet pomimo sfałszowanych przez Rosjan instalacji na ziemi które zaniżyły załodze wyliczenia wysokości nad ziemią. Amerykański zespół od badania katastrof lotniczych pod kierunkiem prof. Biniedy i Nowaczyka jeszcze w grudniu 2011 po. m.in zbadaniu skrzynki TAWS wyliczył że tutka przeleciała jakieś 15 nad brzozą, a jednocześnie parenaście metrów obok. Na 25 metrach samolot się rozpadł wyniku "dwóch potężnych wstrząsów" wewnątrz konstrukcji. Pocieszam się tylko tym że rusofilskich tępaków mozolnie, ale jednak ubywa. Koniec końców przegracie i cały ten wasz "Bękart Okrągłego Stołu" zwany III RP rozleci się w drobny MAK, czemu zarazem dopomogą wydarzenia typu rosnąca świadomość Polaków na kłamstwa reżimu, kryzys gospodarki, a także co oczywiste sprawa smoleńska. wszystkiego jeszcze nie wiadomo, ale ogólny zakres z czasem wystarczy by po obaleniu reżimu osądzić przynajmniej tych polskich współoprawców smoleńskich i pachołków Kremla, zasiadających teraz w Radzie Ministrów i w Belwederze. Teraz się śmiejecie głupio i powiem tyle - śmiejcie się póki jeszcze póki możecie bo tak naprawdę nie rozumiecie jak bardzo w najbliższych latach zmieni się ten kraj na lepsze. Szkoda tylko że większa część ofiar zamachu która marzyła o wolnej Polsce, musiała stracić życie by stać się w końcu katalizatorem przyszłych zdarzeń. Szkoda, bo to byli nierzadko wspaniali ludzie, których strata dla ogólnego ruchu niepodległościowego jes nieodwracalna:(.

Sam film jest w rzeczywistości wiernym odwzorowaniem wydarzeń w połowie kwietnia 2010 w pierwszych dniach po zamachu. Sam tam byłem i wiele godzin rozmiawiałem z dzisiątkami osób zarówno rówieśnikami jak i osobami starszymi. Przypadkowo spotykani, nawiązywały się w rodzącej się wspólnocie pierwsze rozmowy. Nie było tam żadnych kanalii które nienawidziły Lecha Kaczyńskiego, miłowały "naszą" targowicę XXI wieku i innych troglodyckich rusofilów. Nie takich nie było bo przez myśl im nie przechodziła chęć oddania hołdu, nie czuli smutki a dziki zwierzęcy triumf, nierozumiejąc swojej nienawiści którą odczuwali od 2007 roku. Pamiętam tą troglodycką nienawiść polszewików, ponieważ sam do połowy 2008 jeszcze myślałem jak wielu jaskiniowców dających teraz 1/10, byłem dokładnie taki jak wy, przesiąknięty nienawiścią do Kaczyńskich i obozu niepodległościowego wynikającą z niezrozumienia sytuacji w kraju. Cieszę się że dość wcześhie zrzuciłem klapki z oczu, ponieważ wtedy nie pojawiłbym się na Krakowskim Przedmieściu w tych przygnębiających dniach kwietniowych. Dlatego bezsensem jest oskarżanie twórców o manipulacje - większość osób tam to były waśnie takie osoby jak na filmie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
NexusR

................................................................................ .......................................... Więcej komentarza nie trzeba. To co zrobiłeś z Ewą Ewart? Dałeś1?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
NexusR

Powinni to wyjaśnić