7,0 8,4 tys. ocen
7,0 10 1 8439
Sommersby
powrót do forum filmu Sommersby

Nie widziałem filmu, ale zastanawia mnie, jak ona nie poznała własnego męża, po 7 latach nie obecności. Jest to w filmie jakoś wytłumaczone? Czy mamy absurd???????

ocenił(a) film na 8
maximus01

Jak na moje, to jest bardzo dokładnie wytłumaczone.

patrycja0203

nie oglądałem, dlatego pytam z ciekawości...

ocenił(a) film na 8
maximus01

Mogłabym w sumie to jakoś w skrócie opisać, ale chyba się nie da, nie opowiadając przy tym zakończenia filmu. Ona od razu wie, że to nie jej mąż, ale wygląda podobnie i wszyscy znajomi, sąsiedzi mówią, że to on. A, że prawdziwy mąż (który zginął na wojnie i ten facet był tego świadkiem) nie traktował jej dobrze, a w tym się zakochała...
Nie, myślę, że nie ma tu "absurdu", który można wywnioskować z tego filmwebowego opisu filmu. Zresztą, polecam obejrzeć, żeby samemu się dowiedzieć. :)

ocenił(a) film na 9
patrycja0203

a ja uważam,ze zmieniła go WOJNA!!!Stał się innym człowiekiem podobnie było z Franciszkiem z Asyzu.Po tym jak poszedł na wojnę zaszła w nim kolosalna zmiana.wcześniej hulaka,pijus i bawidamek az staje sie świętym w oczach ludzi,papieza i świata!I jeszcze jedno.Tak wielka przemiana duchowa wpływa takze na zewnętrzny wyglad..!!!Człowiek się zmienia w kazdym wymiarze.Staje się kimś innym niz był.Amen.

ocenił(a) film na 9
wilkrobert132

a dlaczego się wachał..?Ten człowiek którym był umarł dla niego samego.

wilkrobert132

schizofrenik tabletka

maximus01

Oczywiście, że ona poznała męża. Okazało się jednak, że Sommersby miał napój jabłkowy. Urządził imprezę i wyluzowała.

maximus01

Przecież w tym opisie nie chodzi o to, że nie poznała go z wyglądu :|
Wyobraź sobie sytuację, że ktoś Ci bliski zachowuje się dziwnie, a Ty mówisz do niego: 'co ty robisz? Nie poznaję cię!'.