Sonic 2: Szybki jak błyskawica

Sonic the Hedgehog 2
2022
6,2 13 tys. ocen
6,2 10 1 13413
4,8 16 krytyków
Sonic 2: Szybki jak błyskawica
powrót do forum filmu Sonic 2: Szybki jak błyskawica

Nie warto

ocenił(a) film na 2

Humor nieśmieszny, Sonic pajacuje i tańczy disco, a dramaturgii brak. Kolejny nijaki twór z fabryki Hollywood, który nie ma nic wspólnego z dobrym kinem.

ocenił(a) film na 3
chris3z8

Niestety, brak dramaturgii.

ocenił(a) film na 2
dobrypiatek

Ważą się losy świata, a twórcy traktują to jak piknik dla dzieci. Gdyby był krótszy - zyskałby na dynamice. Nie wiadomo, dla kogo produkują taki szmelc - kiepski scenariusz, infantylne żarty i randomowe tańce. Sonic 2 w pigułce.

ocenił(a) film na 9
chris3z8

Ty chyba tego nie oglądałeś tego filmu, scena gdy cała rodzina Sonica ma zostać zabita, daje gigantyczne emocje Sonic desperacko każe im go zostawić, ponieważ nie chce, by zabito ich razem z nim, ale odmawiają opuszczenia adoptowanego syna . To scena jest zarówno podnosząca na duchu, jak i rozdzierająca serce. I na szczęście prowadzi to do niesamowitej chwili, w której Szmaragdy Chaosu zaczynają działać i powodują, że Sonic przemienia się w Super Sonica.

ocenił(a) film na 2
mistrz_sheldon

Proszę mi nie insynuować, iż zmyślam. Ostatnia batalia pokazała, jaki to bezpieczny film. Zamiana w Super Sonica bardziej podyktowana przez ,,widzimisię'' scenarzysty niż realny, namacalny konflikt wojny między niebieskim jeżem a Ivo Robotnikiem. Więcej tam umoralniającej gadaniny niż zagrożenia z prawdziwego zdarzenia. Sonic wygrywa, bo tak, i jeszcze korzystają z tanich chwytów, jak ratunek w ostatniej chwili. Jak mam utożsamiać się z tą wojenką, skoro nikt nie buduje dramaturgii - nie oczekuję tu Sergio Leone, ale niech to chociaż ma jakieś podstawy prawdopodobieństwa.

chris3z8

Chyba za dużo oczekujesz od filmu dla dosłownie dzieci, tu nie ma być zawiłej fabuły i dramaturgii, tu mają być żarty na poziomie wczesnej podstawówki .Chyba w za mało gier z soniciem grałeś.

ocenił(a) film na 2
materek_materek21_PL

Kurde, jeśli już ktoś robi kino, to niech będzie chociaż przyzwoite, bo to nie ma ani grama udanego żartu, a po seansie obiecałem sobie, że już nigdy więcej nie idę na żadną ekranizacją, bo szkoda mojego czasu - lepiej sobie pograć...

ocenił(a) film na 3
chris3z8

Niestety zgadzam się ale żeby było sprawiedliwie to film jest dla najmłodszych widzów i w takiej kategorii wiekowej raczej się sprawdzi.

ocenił(a) film na 2
slobi

I tak, i nie - dzieciaki mojego znajomego podobno nie wysiedziały i chciały iść na spacer gdzieś w 3/4 filmu :)