Spadkobiercy

The Descendants
2011
6,7 86 tys. ocen
6,7 10 1 86423
7,2 44 krytyków
Spadkobiercy
powrót do forum filmu Spadkobiercy

Kto oscara bo wydaje mi się że rozegrają się lody między tymi dwoma ?

oicyp

Artysta

ocenił(a) film na 7
oicyp

Oba filmy dobre, ale myślę, że wygra Artysta.

ocenił(a) film na 6
oicyp

Artysta

ocenił(a) film na 6
Kniaz4815

Spadkobiercy na pewno nie

ocenił(a) film na 7
oicyp

Artysta, bez wątpliwości najlepszy.

ocenił(a) film na 8
kiprowaty

Widziałem zapowiedzi ale chciałem się wybrac do kina ... z tego co mówicie warto więc dzięki ;)

ocenił(a) film na 7
oicyp

Film niezły, ale na pewno nie oskarowy. Służące o niebo lepsze, ale jeszcze nie widziałem Artysty i Marilyn.

harry_rabbit

Służące to jak na moje aktualnie najbardziej przereklamowany tegoroczny film, nie mam pojęcia skąd te zachwyty. "Spadkobiercy", "Artysta", "Moneyball" - te filmy o wiele bardziej zasłużyły na statuetkę.

ocenił(a) film na 7
Sebu_BGZ

Może dlatego Służące się mi i innym ludziom podobają, bo pokazują jakąś wielką zmianę i pewnego rodzaju sukces w życiu i motywują do większej tolerancji, a Spadkobiercy to oczywiście niezły film, ale dla mnie w kategorii Najlepszy Film powinien wygrać film pokazujący i promujący ponadczasowe wartości. Na pewno wydają mi się lepsze niż Spadkobiercy, Moneyball czy Allen. Mały plusik Spadkobierców to Shailene Woodley ;)

ocenił(a) film na 6
oicyp

Służące faktycznie są zdecydowanie najlepsze. Artysta również się wybija. Miejsce Spadkobiercy w tym gronie jest dla mnie zastanawiające. Ogólnie niezły film, dobrze się ogląda...Ale niczym szczególnym nie zachwyca.

ocenił(a) film na 7
oicyp

Służące

ocenił(a) film na 9
xVenie

Widziałem wszystkie filmy oprócz Spadkobierców i Strasznie głośno, niesamowicie blisko nominowane w kategorii najlepszy film. Artysta jest bardzo mocnym kandydatem ale sam w sobie jako film nie jest czymś bardzo interesującym. Chodzi jednak o to, że jest to film niemy i czarno biały co w XXI wieku jest niemal niespotykane. W dodatku jest dobrze zagrany. Ja jednak chyba wolę Służące. Najsłabsze jest Drzewo życia. 2, 5 h w sumie o niczym. Zbyt mądry film, dlatego nie wiadomo o co w nim chodzi. Jakby twórcy chcieli stworzyć film mądrzejszy niż jest sam w sobie. Teraz planuję obejrzeć Spadkobierców i zobaczyć czy film jest, aż tak dobry..

ocenił(a) film na 7
xVenie

Widzę, że grono zwolenników służących rośnie ;) A pewnie i tak wygra Drzewo Życia, bo go nikt nie zrozumie ;)

ocenił(a) film na 9
harry_rabbit

Spadkobiercy super film..Lubię takie normalne życiowe historie.....Piękne krajobrazy....Film mógłby wygrać ale to raczej Artysta zgarnie statuetkę

pauers

W pelni sie z toba zgadzam.

ocenił(a) film na 7
oicyp

Nie widziałem Artysty, ale póki co jestem za Służącymi :)

ocenił(a) film na 5
oicyp

Służące to nie jest oscarowy film. Zbyt poprawny politycznie, jednowymiarowe postacie itd. Spadkobiercy są po prostu za słabi, a statuetkę zgarnie Artysta. Każdy inny werdykt byłby sporym zaskoczeniem