PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=596332}
2,4 294  oceny
2,4 10 1 294
Sparrow
powrót do forum filmu Sparrow

"Film Wojciecha Stuchlika ma szansę stać się jednym z największych, jeśli nie największym wydarzeniem Horror festiwalu! Czy ktoś wyobraża sobie profesjonalnie
zrealizowany sla­sher dziejący się w polskich lasach?"
Wyobrażam sobie. Niestety w "Sparrowie" nie widzę tej profesjonalnej realizacji. Ale pomińmy to. Slasher to gatunek-klisza i naprawdę dziwię, że początkujący filmowcy
postanowili nakręcić właśnie taki film. Można by pomyśleć, że dobrym pomysłem na zaistnienie jest zrobienie czegoś, sam nie wiem, ORYGINALNEGO, albo chociaż
CIEKAWEGO. Lubię kilka slasherów, ale pozostała, potężna część (w tym i Sparrow) to najprostsza i bezczelna kopia.

marakeusz

Popieram przedmówcę. Niestety film rozczarowuje, jednym słowem słaby...
Proszę uruchomić system oceniania, premiera była dziś w nocy na Horror Festiwalu w Multikinie. ;-)
Śmiało dam 2/10

SaintBase

Ponieważ w dziwny sposób ocena tego filmu idzie w górę (a naprawdę nie warto go oglądać, bo nie wnosi nic do gatunku, wręcz przeciwnie, strasznie zaniża poziom) daję 1/10

marakeusz

ja tez niestety sie podpisuje pod ta opinia. wtorny i slabo zrobiony. zakladam ze ci co go widzieli to wczorajsi horrorfestivalowicze. na pewno nie pomoglo mu 4h wczesniejszej projekcji i pierwsza w nocy na start filmu. projektzombie, mimo szeregu zastrzezen zaprezentowal sie duzo oryginalniej i ciekawie ale mimo wszytsko tegoroczne szorty w porownaniiu do zeszlorocznych (do innych nie mam odniesienia) to jednak slabizna.

ocenił(a) film na 1
szym_off

Szkoda słów na ten film.Nie ma w nim nic wartego uwagi,to po prostu jedno wielkie nieporozumienie.Poleciał na Horrorfestiwalu dlatego,że to Polska współprodukcja.Ktoś po prostu nie ma na co kasy wyrzucać. Natomiast Jury Horrorfestiwalu chyba było po dopalaczach,albo nie widziało tego filmu,skoro w oficjalnym komunikacie i tu cytat: "Jury pra­gnie też zwró­cić uwagę na wypro­du­ko­wany przez Woj­cie­cha Stu­chlika film “Spar­row”, który jest bez­pre­ten­sjo­nalną próbą reali­za­cji hor­roru typu sla­sher w warun­kach kina niezależnego." Ha,ha ,ha... To tak naprawdę wcale nie jest śmieszne,że wciskają nam takie "perełki" na jedynym w Polsce festiwalu horrorów.