Czy juz nikt nie potrafi nakrecic poządnego sequela(matrix2, bad boys2, nawrot depresji gangstera itp.) film ogolnie jest ok ale wszystko zaniża kilka scen: scena z hamujacym pociagiem lipa, mdlejacy spidy i ci ludzie "nie powiemy nikomu", "najpierw musisz pokonac mnie" bleee scena z ciotka na wiezowcu np. gdy mowi "shame on you" bleee. tak jak napisalem te sceny zanizaja film bardzo ale dadzą sie ogladac (ale i tak jest to wielki minus) po zakonczeniu widac ze w 3 czesci bedzie znowu goblin (po co juz był) lepiej jak by dali Venona to jest przeciwnik. Jestem ciekawy 3 czesci ale znajac hollywood tendencja bedzie malejaca(obym sie mylił). Mary Jane(ganja:)) zna prawde cos czuej ze bedzie lipa z tym watkiem znowu bedzie porwana mokra bez stanika itp. darowali by sobie juz ta ciatkę i jej moraly bo ile mozna. I DALI VENONA!!!!!!!
Moim zdaniem to właśnie jedynka była beznadziejna a dwójka fantastyczna. Fakt jest kilka scen, które wzbudzają lekkie zażenowanie np. ten nieszczęsny pociąg, ale i tak nie są takie obciachowe jakie serwowali nam w Spiderze 1 - epizod ze Spidermanem na ringu bokserskim i to jak skopał mięśniaka, albo jak jacyś ludzie na moście rzucają w GOblina puszkami i krzyczą zostaw Spidermana on jest dobry i pomaga ludziom, do tego te pokraczne ruchy jak z serii Power Rangers, więcej nie przychodzi mi do głowy bo film oglądałem jakiś czas temu, ale dla mnie 2 przewyższa we wszystkim 1.
Zgadzam sie, że 2 jest świetna, a 1... nie zła.
Magda bliźniaczka z sali komputerowej
po częsci masz racje zapomnialem o scenie z puszkami ale wydaje mi sie ze w 2 z tym przesadzili a co do ringu bokserskeigo nie wiem co w tym jest złego tak samo było w komiskie jak i w bajce(no chyba ze cos pominąlem dawno juz nie ogladałem tego) a co do ruchów hmm fakt w 2 lepsze ale w 1 nie były złe wręcz były dobre no ale jak by kazdy miał takie same zdanie nei było by sie o co klucić:). I tak na marginesie wydaje mi sie ze 3 bedize lipą a dlaczego ponieważ parker i jane bedą zyć razem pamietacie serial superman w tvn był na poziomie dopoki lane czy jak jej tam nie wiedizała kim jest superman pozniej jak zamieszkali razem była lipa. wiem ze seriale nie mają nic wspolnego z filmami ale tak mi sie wydaje.