6,7 159 tys. ocen
6,7 10 1 159347
6,4 41 krytyków
Spider-Man 2
powrót do forum filmu Spider-Man 2

Jaka jest waszym zdaniem najlepsza ekranizacja komiksu?..Mi najbardziej podobał się "Sin City:Miasto Grzechu"(mroczny świetny klimat,wciągające historie bohaterów)
jakie są wasze ulubione ekranizacje komiksów....?

ocenił(a) film na 5
lotr_2

Jedynym na prawdę dobrym filmem jaki powstał na podstawie komiksu jest "Mroczny rycerz" Nolana. Niestety, ale (może coś przeoczyłem) reszta filmów po prostu nie dojrzała do tego, aby móc rywalizować ze scenariuszami oryginalnymi czy książkowymi. Może to wina komisku, może reżysera, ale za każdym razem gdy oglądam taki film, rzuca się w oczy, że to był komiks. Kompletny brak realizmu, historia niepoważna i naciągania, nienaturalne postacie. To kino musi jeszcze wyewoluować, albo muszą się nim zając lepsi twórcy (jak Nolan).

Gelu_2

PodobaŁ mi sie Mroczny rycerz ale mimo wszystko sin City bardziej mi przypadło do gustu.pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Gelu_2

To lepiej poczytaj magazyn naukowy, od kiedy w komiksach o superbohaterach był realizm? TDK jest dobrym filmem, ale kiepska ekranizają komiksu, bez klimatu znanego z komiksów, Burtonowskie Batmany bronią sie swietnie.
Najlepszymi uważam ze są:
Batman(Burtona)
Hellboy
Sin City

ocenił(a) film na 7
Gelu_2

a ja bym postawiła na X-menów i Iron Mana

ocenił(a) film na 7
lotr_2

Oczywiście SIN CITY!Czekam na następne części i na razie nie widać! Pozdrawiam!

janus24

Także Sin City. Można trzymać komiks w ręku i śledzić akcję w filmie. To jest prawdziwa EKRANIZACJA komiks, a nie tylko film na jego podstawie, w jego uniwersum.

ocenił(a) film na 7
lotr_2

1. WatchMen
2.The Dark Knight
3. Sin City
4. 300

Pulser_X

1.Spider-Man 1i2 [3 jest w porównaniu do nich kiepski]
2.Daredevil [fajna jest muzyk,w Spider-Manie właśnie tego brakowało]
3.Mroczny Rycerz [głównie z gry aktorów]
4.Hellboy 1i2
5.X-Man 1i2 [3 jest kiczowata leko]
I to raczej wszystko.

ocenił(a) film na 8
Kasia_stachowiak

zgodze sie z Toba ale wepchnalbym jeszcze tutaj 300 oraz zapomnianego przez WAS ASTERIXA

ocenił(a) film na 7
radek1981

- Watchmen
- V for Vendetta
- Sin City
- 300
- Batman Burtona
- Batman Nolana

-Wojownicze Żółwie Ninja film z lat 80 ale świetnie zrobiony, doskonałe kostiumy.

Hilarious

- Sin City
- Obie części batmana (Nolana)
- Iron Man
- 300

użytkownik usunięty
TheIronMan

1. Batman (1989)
2. Powrót Batmana
3. 300

ocenił(a) film na 7

W sumie tak jak wyżej:

- Batman - dark knight (uwielbiam rolę Jokera)
- Watchmen - świetny klimat :)
- Sin City - dzieło same w sobie :) i ta rola Rourke'a :D

Spiderman nie jest zły - okolice 7/10 - Tobey świetnie wygląda w jego roli - zresztą - wiadomo - kto nie oglądał spidermana w dzieciństwie :)

lotr_2

1. Mroczny Rycerz
2. Sin City
3. 300
4. Watchmen
5. X-men

ocenił(a) film na 6
pokrowiec

Heh, ten sam wątep w pierwszym Spider-Manie ;)

ale niech będzie powtórzę się...

http://www.filmweb.pl/blog/entry/512933/Ranking+najlepszych+adaptacji+komiks%C3% B3w.html

jeśli ktoś chce poznać moją listę najlepszych adatacji komisków ;)

ocenił(a) film na 1
lotr_2

Seria Spider-Man na pewno jest najgorszą ekranizacją komiksu moja ocena 1/10 dla każdej części, a najlepsze z tych które widziałem:
1. Sin City
2. 300
3. Hellboy 1 i 2
4. Mroczny Rycerz
5. Batman Początek
6. Seria X-men
Nie oceniam zgodności filmów z fabułą komiksu, bo większość z nich sporo różni się od oryginału, ale mimo to fajnie sie je ogląda