Krostki na pupie mnie sie otworzyly jak ogladalem to dzielo amerykanskiej okregowki filmowej , monotonosc zapierjacych dech w piersiach efektow uspilaby nie jednego konesera sztuki grafikowania komputerowego , ale to byly tyko plusy tego filmu , ofiara zlego dotyku jaka nie watpliwie byl w mlodosci Toby powinna przejscie sie od czasu do czasu na kurs meskosci. Kazdy kto ocenil ten film wyzej niz 1 powinien sobie "mozg ogolic" (zgory przepraszam za to stwierdzenie). Mielona z mielonka goraco NIE polecam
No mlody Czlowieku nigdy za pieniadze dupy nie dawalem , tymbardziej niepasuje do mnie przydomek jebana , bo mam penisa. Pozatym mislosc uprawiam tylko z doroslymi kobietami , sprostuje wiec nie jestem Pedofilem....tazke nie caluje chlopcow za grube pieniadza jak Pralat Jankowski...ale co do filmu bo otym tu mowa , dalej bede stal przy swoim , dal mnie spider man nie powinien byl wogule opuszczas papieru i wedrowac na ekran , rozumiem ze Toby ma byc nastolatkiem rozdartym wewnetrznie ale to nie jeset Peter Parker, ten koles moze swobodnie grac Dzokej ale nie super bohatera czlowiek paja byl troszke swiadom swojej mocy a ten kolo wyglada jakby rozwoje jego mozgu sie zatrzymal od czasu ukaszenia. Jak ktos ma ochote na rozrywke niech sie przejdzie na grilla z przyjaciolmi. Moze trzecia czesc bedzie animowana to sie razem przejdziemy do kinna......"never trust neked bus driver"
ech niewiem co ten koleś .. hmmm jakis jebniety chba spajdermen niepodobał mi się jakoś szczegulnie.. zobaczymy jak im wyjdzie spajdermen3 ... żenada :/
do tego znerwicowanego człowieczka jak takimi hasłami pienknymi walisz to bądz bardziej odwazy i napisz to oficjalnie nie anonimow...
qcmo!
Czy może wiesz jak odczytać wpis zablokowany ze względu na niepoprawność z regulaminem?
film jest zajefajny pod warukiem ze nie doszukuje sie w nim zadnego filozoficznego kontextu, a tylko czystego relaxu z wylaczona opcja myslenia na jakies dwie godzinki. jak sie to komus nie podoba to niech poogląda kino irańskie... i sie od tego filmu odp...oli!!!
Zgadzam sie calkowicie! Takiej szmiry to juz dawno nie widzialem. Stwierdzam, ze nawet "Falszywa dwunastka" z dabingiem polskim byla lepsza. No straszliwosc amerykanska, gdy Spider man lezy w subway-u, Oktopus chce go zabrac, a ludzie zaslaniaja go cialem i mowia ze go wezmie po ich trupie. :-( A juz zupelnie roawalajace gdy Spider man traci maske, ludzie mu ja podaja i stwierdzaja, ze nikomu nie powiedza. Gdzie sie robi takie filmy? I jeszcze beszczelnie reklamowac, ze ten "odcinek" jest lepszy od jedynki.
Chcesz miec amerykanskie pranie mozgu? Idz na Spider Man II. :-)
Zgadzam sie z Toba, film był beznadziejny. Pierwsza cześc o niebo lepsza, z dobrego filmu zrobili telenowele. Po 30minutach sie nie mogłem doczekac konca. Strasznie sie trudno domyslic co bedzie w 3 cześci: goblina jr atakuje:D:D
zgadzam sie z tobą w 100% film jest do bani, ja sam zawyżyłem mu ocene za to że bardzo kocham komiks, pozdrawiam
Równo DZIESIĘĆ! dobra gra aktorów, porywająca fabuła, klasyczne rozwiązania, nazywane przez osoby ze zmodyfikowanym przez efekciarskie szmiry umysłem nieefektownymi.
Llluuudzie !
Pogadalibyscie inteligentnie ! Przestancie sobie na wzajem wrzucac bo az sie odechciewa czytac tak dobrego forum !!!!
Co do Spider-mana , jestem fanem komiksu nic wiec dziwnego ze dalbym filmowi 9/10 , ALE - gdybym ogladal film jako krytyk to jedyne plusy to : efekty , ZDJECIA !!! , dialogi , dzwiek i muzyka ( aczkolwiek muzyka gorsza niz w 1 ) , gra niektorych aktorow ( w tym Toby'ego ) , natomiast minusy : MONTAZ ! , lopatologia i banalnosc niektorych scen ( ile razy mlody Osbourne moze mowic "Nienawidze go ! Zabil mi ojca!" ;p - zalosne! ) oraz gra niektorych aktorow . TU dalbym max 6-7/10 , ale zeby 1/10 ??? niee !
Nie wypowiadam sie co do rezyserki standard jaki stworzyl Ang Lee w Hulku jest nie do przescigniecia dla adaptacji komiksow .
Żeby było jasne, swojej wypowiedzi nie kieruję bezpośrednio do kogoś z forum lecz przykładowo do osób, które na filmiku "Człowiek w ogniu" podczas sceny z obcinaniem palców... śmiały się do rozpuku. Bardzo efektowny film, a widzowie... nieco zmodyfikowani, jak u Orwella ;-)
C.d. "Równo dziesięć": Żeby było jasne, swojej wypowiedzi nie kieruję bezpośrednio do kogoś z forum lecz przykładowo do osób, które na filmiku "Człowiek w ogniu" podczas sceny z obcinaniem palców... śmiały się do rozpuku. Bardzo efektowny film, a widzowie... nieco zmodyfikowani, jak u Orwella ;-)
2 części nie oglądałem i raczej nie mam zamiaru, gdyż ponieważ 1 część wzruszyła:) mnie wymiotnie, większego kiczu nie widziałem, no może poza "Długiem"
See you in space cowboy...
Totalna porażka - postacie w filmie są jeszcze gorzej zagrane niż te w ekranizacji Wiedźmina produkcji PL.
A dla wszystkich fanów komiksów ze Spidermanem to fabuła jest wręcz porażająca!!! Takich nieścisłości jakie tam odchodzą to nie można porównać nawet z Pojutrzem lub innymi tandetnymi amerykańskimi filmami katastroficznymi.
Absolutnie nie polecam!!!
no coz, moze nie tak ostro, ale fakt - film jest idiotyczny. Chyba, że patrzy się na to jak na ekranizacje KOMIKSU dla DIZECI. W porownaniu z takim Hulkiem jest calkiem przyzwoity. Jednak jak dla mnie to strata czasu.
zazdrościcie poprostu że odniósł taki sukces... jest to najlepszy film jaki oglądałem ( a było ich trochę ) więc się odpierwiatkujcie od niego bo nie pozwole żeby obrażano takie arcydzieło... antyfanów jest 50 razy mniej niż fanów więc nie macie co się wysilać bo i tak nikogo nie przekonacie...
Jeśli to jest dla Ciebie arcydzieło to aż boję się pomyśleć co uważasz za szmirę. A argumenty typu ,,antyfanów jest 50 razy mniej niż fanów" są infantylne - niby skąd masz takie dokłądne dane? I kto powiedział, że my ("antyfani") chcemy kogoś przekonać - po prostu wyrażamy swoją opinię o tym filmie. Zresztą i tak nie miałbym ochoty dyskutować z kimś kto w tak lekki sposób szafuje słowem arcydzieło.
Ambiciarze, nie unoście się tak bardzo. I tak wiemy że to szmira więc po co zakłądacie taki temat, wystarczyło dać ocenę i nic więcej. Ja powiem tak, nie ma mzamiaru tutaj nikogo bronić ani oceniać ale powiem tak: ja nie wiem kto czego się spodziewał po tym filmie, bo ja na pewno nie aktorskiej gry rodem z Siedmi Samurai. Idąc do kina od początku wiedziałem że dostanę dobrą akcję i świetne efekty specjalne, i dostałem to czego się spodzewałem. Mankamenty takie jak scena w metro ? Sporo filmów ma jakieś mankamenty, a to że to było śmieszne i nie wywołało takieo jakby "patriotycznego ducha" w widzach to już sprawa reżysera, mnie tam to nie przeszkadzało, a nawet się pośmiałem. Nie rozumiem za bardzo w drugiej wypowiedzi : Parker był świadom swoich mocy ? A od kiedy ? Od samego początku ? Nie pamiętasz jak walczył ze swoją pajęczą osobowością ? Troche sie tego kiedyś naoglądałem i uwież mi, wiem co mówię. Poza tym Octopus był trochę zbyt uprzejmy niż powinien. I proszę, nie chcę widzieć na temat takich filmów wypowiedzi o ultra słabych aktorach - sa oczywiście wyjątki ale z pewnością Spider sie do tych najsłabszych nie zalicza.
BTW. A niech ktos powie że jeszcze efekty były do dupy to chyba zmykam z tej stronki. I powtarzam : NA SPIDERMANA POSZEDŁEM ŻEBY ZOBACZYĆ EFEKTY SPECJALNE I AKCJĘ. ZOBACZYŁEM, JESTEM ZADOWOLONY Z NICH.
qcma jestes idiota. Ja dałem filmowi 10. Mam se mozg ogolic ?? Jesteś walniety ... Ludzion sie film podoba daje mu dobra ocene a jakis zjebany czlowiek ktoremu sie film nie podoba obraza nas ... n/c zacznij podlewac kwiatki w ogodku.
wiecie co to zalezy od gustów a o gustach sie nie dyskutuje :DD spidey jak wszystko na tmy swiecie ma swoibh zwolenników jak i wrogów. każdy ma prawo wypowiedziec sie na temat tego czy jakiegokolwiek innego filmu. osobiscie uwazam go za swietny film nie nudzilam sie w kinie ani przez minute....owszem teksty czasem tandetne, ale takich momentow jest naprawde niewiele....o gustCH sie nie dyskutuje jeszcze raz powiem !! kazdy ma swoje zdanie i juz. ale nie wiem czy wiecie ale w 2004 roku shrek 2 odniosl najwiekszy sukces, a spidey 2 za nim... film jest bardzio dobry, jeden z najlepszych jakie mialam okazje ostatnio ogladac. wqrwila mnie tylko kirsten dunst....w obydwu czesciach grala tragicznie....nie wiem kto ja wziąl do tego filmu... to tyle...
Cytat:
Kazdy kto ocenil ten film wyzej niz 1 powinien sobie "mozg ogolic" (zgory przepraszam za to stwierdzenie). Mielona z mielonka goraco NIE polecam
Nie no widziałem wiele opini ale czytajac takie pseudointeligentne posty niektórych mam ochotę wyklepać komuś michę. A weź sobie cegłe i puknij się w swój zakuty łeb, o uszkodzenie mózgu nie musisz się martwić bo go wogóle nie masz.