6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144685
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Wchodze przed chwilą na filmweb.pl i patrze na stronie o Spidermanie 3 że zmieniła sie światowa premiera filmu !!! Z 4 maja na 16 kwietnia !! dlaczego tak się stało ?? Niech mi ktos uprzejmie powie.

ocenił(a) film na 6
Speedfan

W japoni uroczysta premiera jest 16 kwietnia, ale to tylko jeden seans. Do szerokiej dystrybucji zostanie w prowadzony 1 maja (w japoni), w belgi będzie drugiego, w kilku krajach trzeciego a u nas, w stanach i w reszcie świata czwartego.

ocenił(a) film na 6
Stefan_Mirecki

Okej dzięki !! No własnie ale nie wiem dlaczego Japończycy otrzymują przywilej obejrzenia pierwsi ??

ocenił(a) film na 6
Speedfan

Bo pogłebjająca się przerwa między płytami tektonicznymi za kilka tysięcy lat wciągnie japonie (serio), no głupie pytanie.
Bo tak chciało Sony.

ocenił(a) film na 4
Stefan_Mirecki

Japonia kocha tego typu bajki! Kolesi jest tam od groma ( mnożą się w śmietnikach :P ) i Oni kochają oglądać filmy widowiskowe, a na podstawie komiksów bądź gier - to już w ogóle. Tam jest taka mała kopalnia pieniędzy... Oto dlaczego.

ocenił(a) film na 8
Stefan_Mirecki

Dlaczego japonia ma wyłącznośc ?? Bo odgrażali sie godzilla - a na nią nawet pająk nic nie poradzi !!

ocenił(a) film na 6
maly_kornel

Z tymi płytami tektonicznymi to serio.
No ale masz racje, to wszystko wina Głodzilli* (super jest ta reklama).

A tak serio, bo w sumie nie omieszkam pochwalić sie wiedzą (pomijając to że to ja zmieniłem date premiery), w sumie to Japonia jest drugim krajem pod wzgldem gospodarczym po stanach, i drugim w którym ten film zgarnie olbrzymią kase (zaraz po USA), (myśle że w USA bedzie to 400 mln$ a w Japoni 105mln$) w innych krajach też zarobi dużo ale nie tak jak w japoni. Ta światowa premiera w japoni to taka forma reklamy, pewno dystrybotor chce pobić rekord w japoni (bardzo możliwe ale musiał by zgarnąć 130mln$). W stanach sezon zacznie sie dopiero 4 maja, ale w japoni mogą zrobić wcześniej, bo widz i tak pójdzie, stach też by poszli ale nie zarobił by tak impoującej sumy. Jeśli w USA premiera była by 1 maja zarobił by pewno około 42mln$, lecz premiera w piątek daje mu możliwość pobicia rekordu, może nawet zarobi 60mln$ a w cały weekend 140mln$. Według mnie to bardzo mozliwe.

ocenił(a) film na 10
Stefan_Mirecki

ja rowniez mysle ze pobije rekordy albo jak nie tobedzie w czołowce jednych z pierwszych miejsc.
Tak naprawde jest to pierwszy film na któryt oczekują widzowie.
Pote 2 tyg. pozniej wchodzą Piraci 3 potem Shrek 3...
300 jak widać zarobiło 70 mln $ jednak ja myśle ze SM 3 zarobi prawie 2 razy wiecej.
kazdy fan SM pojdzie i nie tylko. zobacze zwiastuny zobaczy tą czarną mordkę :) (Venoma) i będą chcieli go zobaczyć :)
Wiec szykujmy się na rekordzik :)