napisal X Men to narazie najlepszy film na podstawie komiksu
Sorry ale jesli to prawda to w takim razie kino na podstawie komiksow lezy
Bo moim zdaniem X men wcale nie byl wybitnym dzielem ( a 3 czesc to totalna kicha)
Poprostu chce powiedziec ze SM jest lepiej zrealizowanym filmem niz X men , a szczegolnie ta 3 czesc SM bedzie bila inne produkcje na glowe zobaczycie...
Jak dla mnie do Spider-man jest owiele lepiej zekranizowanym filem na podstawie nkomiksu niż x-man(zwłaszcza 3 niajbardziej lipna). Np. film Ghost rider to całkowita już lipa......
No to widac niewielkie masz pojęcie i niewiele czytasz. X-Men 2 zajął pierwsze miejsce na liście adaptacji komiksowych wszechczasów. I ja się z tym zgadzam. Spider-man to czysta bajeczka, nie ma takiego klimatu jak X-Men.
ja tam jakoś nigdy nie przepadałem za mutantami xaviera, dwójeczka była nawet nawet, ale nie są to filmaki do których bym wracał.. spidy bije x-menow na głowe, realizacja, klimat, poprostu filmy ze spiderem naprawde przyjemnie się ogląda i tyle, no a jeśli chodzi o najleprzą adaptacje komiksową to dla mnie jest nią niepodważalnie batman begins
demon82
jesli ,,Spider-man to czysta bajeczka, nie ma takiego klimatu jak X-Men,,
to po co wchodzisz na forum SM 3 no bo w moim miemaniu ,,bajeczka chodzilo ci o niewypal , niewiem moze sie myle...
Kazdy ma swoje zdanie , ja np wole SM
X Men nie umywa sie przy tym filmie
A szczegolnie demon82
3 czesc X menow miala zawalisty klimat naprawde...
W takim razie niewiem co widzieli w X menie 2 ci co tworzyli ta liste bo moze.. byla to najlepsza czesc X menow , ale jak dla mnie nic specjalnego
A szczegolnie koncowka byla dosyc nudna
Powiem wam Panowie, że w X-Menach ( zarówno 1 i 2 ) zdziwiło mnie poczucie strachu wśród mutantów, ich obaw co do ludzi i ludzkiej nienawiści. Singer ciekawie rozwiązał ten problem, tak delikatnie, niczym sztukmistrz w swoim fachu :) Ogółem Singerowscy X-Meni t jedna z najlepszych ekranizacji komiksowych wszech czasów... jak dla mnie na równi ze Spider-Manem, ale demon ma racje. Mają mutanciory klimacik ^^
i tu masz racje X.men maja swoj wlasny klimat, sa super,a czesc 3 nie jest taka slaba,najlepsze w niej to ze zawiera duzo tajemnic szczegolnie co do niby smierci Cyklopa i profesora.Sa indywidualne.
A Batman Begins na pierwszym miejscu z filmow o Batmanie a tuz po nim Batman.Wg.mnie Bale jest nalpszym aktorem w tej roli.Potrafil fajnie oddac klimat historii nietoperza
Overall
a co do ciebie no Batman Begins byl fajny
Batmany naprawde zawieraly dobry klimat
Ostatnia czesc jak dla mnie , nie byla dosyc
udana jak dla mnie bylo strasznie malo akcji i
czasami wialo nuda...
widzisz black spiderman.. właśnie ostatnia część oddawała najbardziej realny klimat względem komiksu, wszyscy fani byli w niebo wzięci tym co stworzył Christopher Nolan, mroczny, mroczny i jeszcze raz mroczny takie słowa padały najczęściej i taki też ma być ciemny rycerz gotham z symbolem nietoperka na piersi..
dwie pierwsze części batmana były bardzo dobre,czego nie można powiedzieć o dwóch szmirach schumachera, gnioty jak się patrzy, to właśnie Demon można nazwać bajką dla dzieci, super gadżety i błyskotki...
Batman Begins i długo długo nic...a w przyszłości The Dark Knight....reszta to komputerowa, efektowna papka...chociaż Spiderman jeszcze jakoś sie broni ...
Jedynka Spidermana to totalna kicha i śmiałem się swojego czasu z tego filmu. Prawdę mówiąc śmieję się nadal:) Ale dwójka juz bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Jeśli trójeczka jest jeszcze lepsza to nie mam nic do dodania pozatym że czas iść po bilety.
Najlepsze filmiki na podstawie komiksów?
No tu Spiderman ma za mocną konkurencję. Patrząc od strony filmu, a nie która postać jest fajniejsza itp. to biją go na głowę takie ekranizacje jak "300", "Sin City", "X-Men 2", "V For Vendetta" czy "Batman Begins". Ale pająk i tak jest bardzo dobry (tylko dwójka jak narazie:).
A tak od siebie bardziej dodając to "Superman Returns" też stawiam ponad spidera. Ktoś wreszcie sięgnął po rozum do głowy i pokazał bardzo dobrze że Superman to nie człowiek, co widać w filmie chociażby po wyrazie twarzy czy spojrzeniach bohatera. Miodzio!
Ale Hulk i tak rozwala wszystkich:)
,,Jedynka Spidermana to totalna kicha,,
Z tego co wiem to
wiekszosc fanow powie ci , ze juz 2 czesc byla gorsza.
Ale obie byly dosyc udane wiec nie pisz mi ze kicha!! ok
Zgazm się z moim wrogiem batman begins jest najleprzy potem 2 cz sm potem 1 ,potem x-man,następnie f4,potem ghost rider. Cóż trzecia częsc sm może będzie biła wszystko
Indrid Cold 84
chyba zartujesz
,,Ale Hulk i tak rozwala wszystkich:) ,,
Hulk jako postac komiksowa byla dobrze zrobiona ( graficy sie naprawde postarali)
Ale czegos temu filmowi zabraklo i to w zupelnosci
Chodziło mi o klimat części nakręconych przez Singera.
Ratner zjebał to, dlatego X3 wypadł jak pierwsze części Spider-mana, jak bajeczka (podkolorowane stroje itp, wszystko pod amerykańskie dzieci,żeby były podjarane). No sorry, ale akcyjki typu z pizza lub ,,I'm back, my back" (komedia familijna), to dla dzieci jest.
Po spotach widać, że SM3 będzie inny, bardziej hardcorowy.Przynajmniej mam taką nadzieję.
jasiomania, gdzie sie zapodział twój temat?, bo rano widzialem ze jakis typ z pod ciemnej gwiazdy cos do mnie pisnoł i chciałem mu łaskawie odpisac ale temat gdzies wyparował...
Najlepszy film na podstawie komiksu to jak narazie Sin City...
X-Meni są bardzo dobrze zrobieni,choć racja-3 część gorsza w porównaniu do 2 poprzednich moim zdaniem...
Batmany...Batman i Powrót Batmana bardzo dobre.Mroczno i tak miało być. Niestety 2 następne częśći to już po częśći komedia,ostro zmieniony.Nie wiem czy to na + czy - w każdym razie tamten "Batman" był troszke inny...:/
A co do Spidermana-Komiksów w sumie widziałem tylko kilka... Pamietam na Fox Kids oglądałem bajeczke;] A film mnie niestety niemile zaskoczył:/
Aktor pasujący do roli,niestety słabo grający...Efekty komputerowe ostro przesadzone,zwłaszcza sam Spiderman wygląda jak chodzący/latający robot...
Nie powiem że Spidermany są słabe,ale napewno nie są dobre... Ale i tak do kina będę musiał zawitać;]
Cóż mimo,że ghost rider to lichy film to sama postasc sprawiła ,że chętnie obejrze go jeszcze raz
,,Spiderman wygląda jak chodzący/latający robot... ,,
czego jak czego ale w filmach o SM nie czepialbym sie wygladu Spidermana bo wygladal bardzo dobrze , a nie jakis tam robot :)
Sceny gdy pajączek po pajęczynach sobie chodzi po mieście... Wszystko komputerowo zrobione... I to razi troszke,czuje sie jak w grze... Zwłaszcza że to komputerowo rózni sie troszke od tego z komiksu...
,,Wszystko komputerowo zrobione... I to razi troszke,czuje sie jak w grze,,
a jak niby mieli go zrobic latajacego nad domami i wogole :/
pomysl troche
,,Wszystko komputerowo zrobione... I to razi troszke,czuje sie jak w grze,,
No to sorry stary, ale jeszcze się nie urodził aktor co by strzelał pajęczyną z nadgarstków i mógł zagrać Spider Man'a :D
P.S. Brałeś coś? czy tylko sobie jaja robisz?
a ten znowu z tym braniem :P, to oczywiscie do alexa. swoją drogą to fajnie że nie potraficie strzelać siecią i skakac sobie tak miedzy budynkami na wysokosci 200 metrow... ;)
No ja tylko anaboliki ;], a tamten koleś (bolexus), to chyba sie psychodelików, albo psychotropów najadł, że takie banialuki opowiada :P
Nie.nie brałem nic. I rozumiem że to komputerowo musiało być zrobione, ale mogło być zrobione "bardziej realistycznie". Tzn chodzi mi o to że jak sobie lata to widać budynki,a w środku jeden wielki poruszający sie efekt specjalny. Batman jakoś latał i zrobili to lepiej,do tego już pare ładnych lat temu...
a teksty typu "jak zadzierasz ze spidermanem to zadzierasz z całym miastem" to niby nie kicha?:) 1ka sucks!