6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144682
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Według mnie Sam Raimi to dobry reżyser. Super wyreżyserował Spidy'ego, nie ma żadnych wad [dziwi mnie to, że 3 część ne poszła mu najlepiej(brak akcji?)].
A czy dla was Sam Raimi jest dobrym reżyserem Spider-mana? Czy powinien być inny?

MEGATRON

a skąd możesz wiedziec że 3 częśc nie poszła mu najlepiej?przecież jeszcze tego filmu nie było :) nie wierz plotkom,przy tylu przeciwnikach
akcji nie zabraknie
A czy Sam Raimi jest dobrym reżyserem Spider-mana?No cóż mi obie części podobały się średnio(za lepsze uważam filmy o X-menach no i Batmany Burtona)ale teraz ma szanse sie zrehabilitowac,film pewnie ze względu na Venoma powinien byc mroczniejszy(Raimi wkońcu jest reżyserem kultowego Evil Dead-kto nie oglądał polecam szczególnie 1 częśc)
Napewno gorzej od poprzednich części nie będzie.A na ewentualnego reżysera wybrałbym Burtona

ocenił(a) film na 7
korona1989

Moim skromnym zdaniem, Raimi jest rezyserem genialnym. EvilDead, Czlowiek ciemnosc. no, co tu duzo gadac :)

ocenił(a) film na 4
Hank

Zgadzam sie z przedmowcą. Raimi to mądry rezyser...potrafi kapitalnie skorygować film wizualnie..;] Ah ..... Jak wspominam te rzuty kamery z Evil Dead... az mi Ciarki przechodzą. Raimi to utalentowany rezyser, Jego Spiderki są naprawde dobrymi filmami, choc nie moge oprzec sie wrazeniu ze gdyby Spiderka robil Tim Burton...mielibysmy arcydzielo..;] ale to nie znaczy ze Spidey Sama Raimiego jest zlą ekranizacją...

ocenił(a) film na 6
Longusiowe_Szalenstwo

Ja tez uważam że Raimi to świetny reżyser. A Marvel jak zawsze wyskoczył z dziwnym tekstem, ten brak akcji to pic na wodę, spytaj się Hanka. Ja akurat nie lubie burtona, i chba bym nie poszedł do kina na film w jego wykonaniu. Widziałem nie wiele jego filmów, ale sok z żuka i Planeta małp jużmnie odstraszyły wystarczająco od jego filmów. Wszystko jedzie tam kiczem. Jakby burton zrobił Spider-mana tak badziewnie jak tamte filmy to dla mnie był by wrogiem publicznym numer jeden. Przecież ta wojna z Planety małp gdzie małpy biorąludzi za szyje i wyrzucająw góre to był szczyt badziewia. Raimi prezętuje nam rewelacyjne i realistyczne ujęcia kamery, spider-amn purasza siebardzo realistycznie. Wszystko jest "GIT" a jak by spider-man walczył z wrogami tak jak te małpy to ja dziękuje. W pierwszej cześci raimi tezmiał kilka takich sobie scen ale przy tej ilości tych dobrych można przymknąć oko. A druga część to juzbyło arcydzieło. Zaraz kupa osób mnie zacznie opieprzaćze Burton to mistrz ale trudno.

ocenił(a) film na 7
Stefan_Mirecki

Nie no, planeta malp mu po prostu nie wyszla, ale poza tym: Mistrz ;) A i tak Raimi sobie swietnie radzi, mam dziwne wrazenie, ze Burton przedstawilby zupelnie inna wizje.

ocenił(a) film na 6
Hank

Inna, to mało powiedziane, to był by koszmar. Jak by mu tak spider-man nie wyszdeł to był było bardzo źle.

ocenił(a) film na 4
Stefan_Mirecki

do Dartha Venoma i Hanka....

Przyjaciele. Burton to legenda jesli chodzi o komiksy.Jego Batman jest poprostu nieziemski! Wydjae mi sie ze jesli wzialby sie za Spiderka to cala opowiesc bylaby mroczniejsza i bardziej tajemnicza.To chyba zrobiloby filmowi na dobre, ale jak juz wspomnialem Raimi ma nosa.Dobre wyczucie jesli chodzi o Spiderka. u Raimiego nie ma przerostu efektow nad trescią.W odpowiednim momencie widzimy Petera, w odpowiednim Spiderka i za o Chwalmy naszego Sama!!!!!

Darth .... Nie ma sie co czepiac Burtona.Planta Malp to chyba jego najslabszy obraz... Ale coz..Jestesmy tylko ludzmi..Mamy prawo popelniac bledy..:)

ocenił(a) film na 6
Longusiowe_Szalenstwo

hmm...no batmany to klasyka...IMHO:P
...co do Planety Malp niestety nie ogladalem ale jezeli jest choc w 75% tak dobra jak "stara" to nie jest zle, troche mnie zniecheciles do obejrzenia jej:/:P

a co do Spiderka to osobiscie wedlug mnie 2 czesci byly bardzo dobre
na poczatku "dwojka" wydalwala mi sie duzo gorsza od "jedynki" ale jak
obejrzalem ja drugi raz to zrozumialem ze obie trzymaja ten sam wysoki poziom:)
oby trojka byla warta czekania bo ciezko mi wytrzymac jeszcze to ~6 miesiecy;/...
pozdro

ocenił(a) film na 7
MEGATRON

Wydaje mi się, że Sam Raimi jest naprawde dobrym reżserem, ponieważ miał pomysł na ten film i wiedział jak się za niego zabrać. Mi osobiście bardzo podoba się obsada aktorska, bo juz od pierwszej części uważam za strzał w dziesiątke obsadzenie w roli tytułowej Tobey`a Maguire`a. Nie wiem czy ktoś mógłby równie dobrze jak Tobey wczuć sie w tą rolę, ponieważ zagranie początkowo flegmatycznego, spokojnego studenta, który z dnia na dzień staje się superbohaterem i jest uwielbiany przez tłumy na pewno nie jest łatwe. A jednak Maguire świetnie poradził sobie z momentalną zmianą charakteru swojej postaci i w tej roli jest naprawde świetny!