6,6 145 tys. ocen
6,6 10 1 144685
5,0 37 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Mimi wielu problemów z internetem, i ogółem postanowiłem jednak to napisać. Mam z tym zwiastunem same problemy, no największy pech był jak mi sięnet rozłączył i musiał sie ładować od poczatku, zresztąwtedy sie załoadowało i już nie mogłem obejżeć. Tak więc nie wiedziałem samej końcówki ostatnich 15 sekund, no a końcówki zawsze są najlepsze.
No ale ja sięzawiodłem na tym zwaistunie, no nie jest to jeszcze oficjalny bo oficjalny będzie w lutym ale mogło byćo wiele lepiej. Efekty specjalne sądobre ale sceny z sandmanem szczególnie ta w opancerzonej ciężarówce, są jakieś dziwne, w każdym razie mi się nie podobają. Green Goblin 2, no troche go za mało w zwaistunie, ale sceny z jego udziałem były w porządku. Szkoda że nie ma Venoma, bo spodziewałem się że jużczas go pokazać, no ale mamy te zdjęcie z gry, które wygląda praktycznie jak z filmu. Muzyka, no jest nawet ale troche za mało widowiskowa. Dziwi mnie scena w której powstaje sandman, to nie było tak że był wybuch reaktora atomowego a on był nqa plaży i jego ciało połączyło się z piaskeim? Bo w zwiastunie widzimy jakieś dziwne sceny, nawet nie umiem tego pisać, co to było? To urządzenie?

Zauważyliście scenę w której peter rzuca w Harrego dynio-bąbką, według mnie to może być podpucha, bo jakisgosciu z ekipy wygadał siei mówił że w końcówce beda walczyć wszyscy, a Harry wtedy zginie a nie zostanie zabity przez petera.

Tego mi Shemek nie możesz skasować bo nie dałem linku :)

Longusiowe_Szalenstwo

Flagi, flagi... no bo Spider-man nie tylko w powszednie dni pracuje :-|
Nie patrzy nawet na święta narodowe ;-)))

A poważnie to się zgadza z tym patriotyzmem Raimi'ego. W każdej części są jakieś flagi, tą w trailerze SM3 to się nie da niezauważyć ;p
W SM1 jest nawet chyba Polska flaga, chyba bo ma jakiś emblemat na białej części flagi.
To jest gdzieś tak w 54 minucie filmu, podczas pierwszej roboty Spidera. Jest to scena kiedy nadlatuje od strony budynku Chrysler'a. Wyłania się z oślepiającego słońca ;]
Udaremnia on wtedy napad na sklep. A po tym są te pierwsze wywiady z przechodniami.
W ogóle to Spider używa dwóch flag (co prawda ani amerykańskiej, ani polskiej, hehe) do wystrzelenia siebie na most gdzie jest Goblin i MJ. Tak około 1:40:00 minuta filmu.
Jakby nie patrzeć same flagi :D

A co do piasku w scenie duszenia w trailerze, to prawda. Nie zauważyłem na początku, a piach jest. Czyli jest możliwość że Sandman będzie współpracował z Venomem.

ocenił(a) film na 8
van_Gregorian

Film na pewno bedzie fajny , wszystkie watki , relacje bohaterów , akcja - z cała pewnościa film Mnie nie zawiedzie.
Ale zwiastun :-)Nie cche marudzic ale musze bo chodzi Mi to po głowie i nie daje spokoju. Wszyscy czekali na ten Trailer. Pojawił sie ,a ja posmutniałem ;-(
To jest dla Mnie zagadka - jak wyglada proces tworzenia efektów w takich produkcjach ,że na tej fazie nie trafił sie chyba ani jeden ukończony ?? Widywałem podobne sytuacje w zwiastunie King Konga gdzie w zwiatunie grał inny goryl !! Lub w ostatnich x-menach (drobne różniece np. otwieranie drzwi przez gean)

Zas co do spidera ,mamy tu słabostki na każdym kroku - takie najgorsze CGI :
-Kiedy symbiot dobiera sie do pajaka w łóżku (przemiana) - okropnie zrobili przejście w kostium - zero ingerencji , poprostu przenikanie i tyle

-Jak skacze po oknach budynku zachwycając sie nowym wdziankiem - fuj !! Odbicie wyraźne i nasycone barwami jak on sam ,a do tego cos sie nie zgadza na łaczeniach z "lustrem" , że nie wspomne jak ten lateksowy błyszczący pająk zatrzymuje sie na "lampie"

-Najgorsze to sandman którego spidey kopie w metrze i lecimy za nimi kamera przebijając się przez znaki i skrzynki - nie dość ,że postać wychodzi poza ekran (pznorama) to jest to istny komputerowy plastik !! Przeklatkujcie sobie zajście . Widac ,że ta scenka przejdzie przez wielu fachowców zanim zobaczymy ja w finałowej wersji.

-aha no i co to za kawałki spadajacego muru które nie zmieniły wyglądu od teasera?? (zły znak) - wyglądaja jak lego - bez odłamków , pyłu , kurzu. A juz naprawde jestem zasmucony efektami piasku - mam nadzieje ,że za taka cene zrobia cos prawdziwszego , a nie powtórke z mumii. A w scenie w której podmuch piachu zmiata samochody chciałbym by bardziej widoczna była reakcja z ulica.

Własciwie w każdej scenie cos nie gra (brak cienia , nakładanie , brak reakcji z otoczeniem) - i zastanawiam sie czy robiąc taki szum w okół zwiastunu nie mogli dopracowac tych kilku efektów ?? Przecież cos takiego może zrazic ludzi ;-( Na szczęście ja sie trzymam i mam nadzieje ,że będzie lepiej !!

maly_kornel

Dobre spostrzeżenia :)
Jeśli o to chodzi to ja to właśnie w zwiastunach lubię bo mogę popatrzeć jak to wygląda w testowych wersjach danego ujęcia i wtedy mogę sobie porównać co dopracowali w filmie.
A to z Jean w X-Men3 też zauważyłem, w zależności od trailera 'wysadza' drzwi w całości lub dodatkowo 'kruszy' je w środkowej części.
No dobra póżniej jeszcze może o tym popiszę bo to rzeczywiście czas się tym sprawom poprzyglądać ;) ale to nie o tej porze...

van_Gregorian

"A to z Jean w X-Men3 też zauważyłem, w zależności od trailera 'wysadza' drzwi w całości lub dodatkowo 'kruszy' je w środkowej części."
W pierwszym zwiastunie nie było jeszcze efektów w tej scenie.

ocenił(a) film na 4
Mierzwiak

Hmm...ja zauazylem maluskie porownanie jesli chodzi o scene "zrywania " obcego kostiumu Petera na wierzy koscielnej.Widac ze w naowym trailerku symbiot jest bardziej dopracowany i odaneo dodatkowe animacje.Wszytsko wyglada o Niebo lepiej..... Widac ze graficy i spece od F/X dają z Siebie
wszystko i cluski czas kombinują z Nowymi Efektami.Do premiery SM III duzo sie zmieni.....:)

ocenił(a) film na 6
Longusiowe_Szalenstwo

Zauważyliście że na tym temacie zrobił nam się buredel, posty nie są po kolei, i trudno siepołapać, kto komu odpisuje. Miałem prodlem z dodaniem posta od wczoraj wieczorem odrzuca mi posty.

ocenił(a) film na 6
Longusiowe_Szalenstwo

Teżto zauwazyłem że w każdej cześci jest pokazana falga USA. Przecieżja to zauważyłem wczoraj rano że są sieci Venoma, zastanawia mnie ostatnia scena w której spidey wyciąga ręke i jest cały poraniony a jegos truj jest zniszczony, no i oczywiście jest przewiązany na szyji siecią Venoma. Zauwarzyliscie róznice międzie kilkoma scenami w pierwszym a drugim zwiastunie, jest ich dużo. Mnie dziwi scena w której sandman atakuje policjantów, zupełnie zmienili sandman, tylko nie wiem czy na lepsze.

ocenił(a) film na 6
Stefan_Mirecki

Scena z Jean w każdym nastepnym zwiastunie wyglądała inaczej, a w filmie była jeszcze inna. No king kong to już sami wiecie, zupełnie zmienili wygląd goryla, nawet w pierwszym zwiastunie jest scena w której Naomi biegnie przez las, a w filmie jest ta sama scena tylko że za niąbiegnie jeszcze taki duzy jaszeczur. Zresztąw kazdym dużym filmie zauwarzam duże różnice miedzy scenami w zwiastunie a filmie. Korne, czepiasz się.

Stefan_Mirecki

scena z Spideyem uderzającym goblinową bombą w Harrego raczej będzie w filmie i jej wydźwięk jest chyba oczywisty - później mamy Petera odchodzącego(z wyraźnym podkreśleniem czarnego kostiumu pod kurtką), później Harrego na noszach w jakimś szpitalu. Założe się, że ten fakt zmusi Spideya do porzucenia kostiumu, bo przecież Spider nie jest brutalny i nie zabija, a tu przez symbiot ostro go poniosło i przez niego jego niedawny przyjaciel(chociaż teraz wróg)mało nie zginął z jego ręki(raczej Harry przeżyje).

ocenił(a) film na 8
Krolik_Pudding

Wiem , wiem , może nawet za bardzo sie czepiam - co dziwne bo jestem fanem serii o pajaku i wiem ,że nie zawiedzie :-)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Stefan_Mirecki

A czy zauważyliście scene na końcu zwiastunu w której Sandman znajduje się w jakimś jakby kanale i wygląda na przerażonego gdy jest do szyi zanurzony w płynącej dość szybko wodzie??? Wydaje mi się że to w taki sposób Sandman zostanie zniszczony, bo wcześniej pokazują jak Spiderman go uderza i nic mu nie robi, bo jego ręka tylko przeszywa piasek. Chyba taki będzie koniec Sandmana. Pozadrawiam:-)))

ocenił(a) film na 4
Jeordie_White

Nom....Nie wydaje mi sie zeby to byl koniec SandMana...;/ Ja to odbieram jako pokazanie nowej potegi Spiderka...A Sand Man bankowo przezyl te walke ale pewnie wie ze nie wolno olewac juz wiecej naszego Scianolaza XD Jakby co bede pozniej....

ocenił(a) film na 6
Longusiowe_Szalenstwo

A tak poza tym, to ta scena w której spider-man rzuca bąbką, jest chba najlepsza w zwiastunie, i ta muzyka, uuu. Mam pomysł..........

ocenił(a) film na 10
Stefan_Mirecki

mam pytanie
skoro wczesniej np. na teaserze było widac normalne odbicie Spdier-mana w szybie to czemu akurat twórcy tego si enie trzymaja
popatrzcie na zwiastunie ujecie mniej wiecej 1m13s no 14 tez jak sie odbiaj od szyby.
czy to dobrze ze tak jest ?

dejna_18

Dalej w trailerze pod koniec jest też pokazane to o czym mówisz.
Bo to jest tylko taki motyw z kreskówki, w której to Spider ma sen po którym się budzi przed tym oknem wieżowca i widzi się na czerwono ale patrzy na siebie i widzi się na czerwono... jakoś tak, znowu patrzy w odbicie i jest na czarno. Taki "film" mu się wkręcił. Tak pewnie chcą zrobić w filmie

van_Gregorian

Do Mierzwiaka:
Ja wiem, wiem :) że nie było jeszcze efektów dlatego tak tu napisałem że lubię patrzeć jak powoli dodają efekty z biegiem czasu aż do finalnej wersji w filmie

ocenił(a) film na 10
van_Gregorian

thx
juz wiem :)
mam nadzieje ze w lutym przy kolejnym zwiatunei zobayzmy venoma
mysle ze bedzie by jeszcze zachecic badziej
no ale poczekamy zobaczymy
troche do lutego zostalo :)
a potem juz z górki do maja :)

Longusiowe_Szalenstwo

Ja myślę że w ten sposób to tymaczasowo tylko się pozbędzie Sandmana

van_Gregorian

Ten post miał być wyżej do "Revana" i "Longera_00" odnośnie tego że Spider pokona Sandmana wodą w kanale

van_Gregorian

Do "dejna_1" kto wie ja się zastanawiam czy w ogóle pokarzą Venoma w zwiastunach... ten z Comic Con był chyba właśnie po to żeny zapewnić fanów że Venom będzie

ocenił(a) film na 10
van_Gregorian

ja osobiscie mysle ze bedzie
ale nei duzo
by widzów tlykozapewnic ze bedzie
a reszte zobacza sobie w kinie
powinni dac jakas scene
w bitwie czy jakąś inną
no nei wiem zobaczymy
mysle ze powinni dac wiecej z green goblina też bo z zwiastunu niektórzy widzowie moga sadzic ze sandman bedzie takim najbardziej głownym przeciwnikiem.