Mimi wielu problemów z internetem, i ogółem postanowiłem jednak to napisać. Mam z tym zwiastunem same problemy, no największy pech był jak mi sięnet rozłączył i musiał sie ładować od poczatku, zresztąwtedy sie załoadowało i już nie mogłem obejżeć. Tak więc nie wiedziałem samej końcówki ostatnich 15 sekund, no a końcówki zawsze są najlepsze.
No ale ja sięzawiodłem na tym zwaistunie, no nie jest to jeszcze oficjalny bo oficjalny będzie w lutym ale mogło byćo wiele lepiej. Efekty specjalne sądobre ale sceny z sandmanem szczególnie ta w opancerzonej ciężarówce, są jakieś dziwne, w każdym razie mi się nie podobają. Green Goblin 2, no troche go za mało w zwaistunie, ale sceny z jego udziałem były w porządku. Szkoda że nie ma Venoma, bo spodziewałem się że jużczas go pokazać, no ale mamy te zdjęcie z gry, które wygląda praktycznie jak z filmu. Muzyka, no jest nawet ale troche za mało widowiskowa. Dziwi mnie scena w której powstaje sandman, to nie było tak że był wybuch reaktora atomowego a on był nqa plaży i jego ciało połączyło się z piaskeim? Bo w zwiastunie widzimy jakieś dziwne sceny, nawet nie umiem tego pisać, co to było? To urządzenie?
Zauważyliście scenę w której peter rzuca w Harrego dynio-bąbką, według mnie to może być podpucha, bo jakisgosciu z ekipy wygadał siei mówił że w końcówce beda walczyć wszyscy, a Harry wtedy zginie a nie zostanie zabity przez petera.
Tego mi Shemek nie możesz skasować bo nie dałem linku :)
Flagi, flagi... no bo Spider-man nie tylko w powszednie dni pracuje :-|
Nie patrzy nawet na święta narodowe ;-)))
A poważnie to się zgadza z tym patriotyzmem Raimi'ego. W każdej części są jakieś flagi, tą w trailerze SM3 to się nie da niezauważyć ;p
W SM1 jest nawet chyba Polska flaga, chyba bo ma jakiś emblemat na białej części flagi.
To jest gdzieś tak w 54 minucie filmu, podczas pierwszej roboty Spidera. Jest to scena kiedy nadlatuje od strony budynku Chrysler'a. Wyłania się z oślepiającego słońca ;]
Udaremnia on wtedy napad na sklep. A po tym są te pierwsze wywiady z przechodniami.
W ogóle to Spider używa dwóch flag (co prawda ani amerykańskiej, ani polskiej, hehe) do wystrzelenia siebie na most gdzie jest Goblin i MJ. Tak około 1:40:00 minuta filmu.
Jakby nie patrzeć same flagi :D
A co do piasku w scenie duszenia w trailerze, to prawda. Nie zauważyłem na początku, a piach jest. Czyli jest możliwość że Sandman będzie współpracował z Venomem.
Film na pewno bedzie fajny , wszystkie watki , relacje bohaterów , akcja - z cała pewnościa film Mnie nie zawiedzie.
Ale zwiastun :-)Nie cche marudzic ale musze bo chodzi Mi to po głowie i nie daje spokoju. Wszyscy czekali na ten Trailer. Pojawił sie ,a ja posmutniałem ;-(
To jest dla Mnie zagadka - jak wyglada proces tworzenia efektów w takich produkcjach ,że na tej fazie nie trafił sie chyba ani jeden ukończony ?? Widywałem podobne sytuacje w zwiastunie King Konga gdzie w zwiatunie grał inny goryl !! Lub w ostatnich x-menach (drobne różniece np. otwieranie drzwi przez gean)
Zas co do spidera ,mamy tu słabostki na każdym kroku - takie najgorsze CGI :
-Kiedy symbiot dobiera sie do pajaka w łóżku (przemiana) - okropnie zrobili przejście w kostium - zero ingerencji , poprostu przenikanie i tyle
-Jak skacze po oknach budynku zachwycając sie nowym wdziankiem - fuj !! Odbicie wyraźne i nasycone barwami jak on sam ,a do tego cos sie nie zgadza na łaczeniach z "lustrem" , że nie wspomne jak ten lateksowy błyszczący pająk zatrzymuje sie na "lampie"
-Najgorsze to sandman którego spidey kopie w metrze i lecimy za nimi kamera przebijając się przez znaki i skrzynki - nie dość ,że postać wychodzi poza ekran (pznorama) to jest to istny komputerowy plastik !! Przeklatkujcie sobie zajście . Widac ,że ta scenka przejdzie przez wielu fachowców zanim zobaczymy ja w finałowej wersji.
-aha no i co to za kawałki spadajacego muru które nie zmieniły wyglądu od teasera?? (zły znak) - wyglądaja jak lego - bez odłamków , pyłu , kurzu. A juz naprawde jestem zasmucony efektami piasku - mam nadzieje ,że za taka cene zrobia cos prawdziwszego , a nie powtórke z mumii. A w scenie w której podmuch piachu zmiata samochody chciałbym by bardziej widoczna była reakcja z ulica.
Własciwie w każdej scenie cos nie gra (brak cienia , nakładanie , brak reakcji z otoczeniem) - i zastanawiam sie czy robiąc taki szum w okół zwiastunu nie mogli dopracowac tych kilku efektów ?? Przecież cos takiego może zrazic ludzi ;-( Na szczęście ja sie trzymam i mam nadzieje ,że będzie lepiej !!
Dobre spostrzeżenia :)
Jeśli o to chodzi to ja to właśnie w zwiastunach lubię bo mogę popatrzeć jak to wygląda w testowych wersjach danego ujęcia i wtedy mogę sobie porównać co dopracowali w filmie.
A to z Jean w X-Men3 też zauważyłem, w zależności od trailera 'wysadza' drzwi w całości lub dodatkowo 'kruszy' je w środkowej części.
No dobra póżniej jeszcze może o tym popiszę bo to rzeczywiście czas się tym sprawom poprzyglądać ;) ale to nie o tej porze...
"A to z Jean w X-Men3 też zauważyłem, w zależności od trailera 'wysadza' drzwi w całości lub dodatkowo 'kruszy' je w środkowej części."
W pierwszym zwiastunie nie było jeszcze efektów w tej scenie.
Hmm...ja zauazylem maluskie porownanie jesli chodzi o scene "zrywania " obcego kostiumu Petera na wierzy koscielnej.Widac ze w naowym trailerku symbiot jest bardziej dopracowany i odaneo dodatkowe animacje.Wszytsko wyglada o Niebo lepiej..... Widac ze graficy i spece od F/X dają z Siebie
wszystko i cluski czas kombinują z Nowymi Efektami.Do premiery SM III duzo sie zmieni.....:)
Zauważyliście że na tym temacie zrobił nam się buredel, posty nie są po kolei, i trudno siepołapać, kto komu odpisuje. Miałem prodlem z dodaniem posta od wczoraj wieczorem odrzuca mi posty.
Teżto zauwazyłem że w każdej cześci jest pokazana falga USA. Przecieżja to zauważyłem wczoraj rano że są sieci Venoma, zastanawia mnie ostatnia scena w której spidey wyciąga ręke i jest cały poraniony a jegos truj jest zniszczony, no i oczywiście jest przewiązany na szyji siecią Venoma. Zauwarzyliscie róznice międzie kilkoma scenami w pierwszym a drugim zwiastunie, jest ich dużo. Mnie dziwi scena w której sandman atakuje policjantów, zupełnie zmienili sandman, tylko nie wiem czy na lepsze.
Scena z Jean w każdym nastepnym zwiastunie wyglądała inaczej, a w filmie była jeszcze inna. No king kong to już sami wiecie, zupełnie zmienili wygląd goryla, nawet w pierwszym zwiastunie jest scena w której Naomi biegnie przez las, a w filmie jest ta sama scena tylko że za niąbiegnie jeszcze taki duzy jaszeczur. Zresztąw kazdym dużym filmie zauwarzam duże różnice miedzy scenami w zwiastunie a filmie. Korne, czepiasz się.
scena z Spideyem uderzającym goblinową bombą w Harrego raczej będzie w filmie i jej wydźwięk jest chyba oczywisty - później mamy Petera odchodzącego(z wyraźnym podkreśleniem czarnego kostiumu pod kurtką), później Harrego na noszach w jakimś szpitalu. Założe się, że ten fakt zmusi Spideya do porzucenia kostiumu, bo przecież Spider nie jest brutalny i nie zabija, a tu przez symbiot ostro go poniosło i przez niego jego niedawny przyjaciel(chociaż teraz wróg)mało nie zginął z jego ręki(raczej Harry przeżyje).
Wiem , wiem , może nawet za bardzo sie czepiam - co dziwne bo jestem fanem serii o pajaku i wiem ,że nie zawiedzie :-)
pozdrawiam
A czy zauważyliście scene na końcu zwiastunu w której Sandman znajduje się w jakimś jakby kanale i wygląda na przerażonego gdy jest do szyi zanurzony w płynącej dość szybko wodzie??? Wydaje mi się że to w taki sposób Sandman zostanie zniszczony, bo wcześniej pokazują jak Spiderman go uderza i nic mu nie robi, bo jego ręka tylko przeszywa piasek. Chyba taki będzie koniec Sandmana. Pozadrawiam:-)))
Nom....Nie wydaje mi sie zeby to byl koniec SandMana...;/ Ja to odbieram jako pokazanie nowej potegi Spiderka...A Sand Man bankowo przezyl te walke ale pewnie wie ze nie wolno olewac juz wiecej naszego Scianolaza XD Jakby co bede pozniej....
A tak poza tym, to ta scena w której spider-man rzuca bąbką, jest chba najlepsza w zwiastunie, i ta muzyka, uuu. Mam pomysł..........
mam pytanie
skoro wczesniej np. na teaserze było widac normalne odbicie Spdier-mana w szybie to czemu akurat twórcy tego si enie trzymaja
popatrzcie na zwiastunie ujecie mniej wiecej 1m13s no 14 tez jak sie odbiaj od szyby.
czy to dobrze ze tak jest ?
Dalej w trailerze pod koniec jest też pokazane to o czym mówisz.
Bo to jest tylko taki motyw z kreskówki, w której to Spider ma sen po którym się budzi przed tym oknem wieżowca i widzi się na czerwono ale patrzy na siebie i widzi się na czerwono... jakoś tak, znowu patrzy w odbicie i jest na czarno. Taki "film" mu się wkręcił. Tak pewnie chcą zrobić w filmie
Do Mierzwiaka:
Ja wiem, wiem :) że nie było jeszcze efektów dlatego tak tu napisałem że lubię patrzeć jak powoli dodają efekty z biegiem czasu aż do finalnej wersji w filmie
thx
juz wiem :)
mam nadzieje ze w lutym przy kolejnym zwiatunei zobayzmy venoma
mysle ze bedzie by jeszcze zachecic badziej
no ale poczekamy zobaczymy
troche do lutego zostalo :)
a potem juz z górki do maja :)
Ten post miał być wyżej do "Revana" i "Longera_00" odnośnie tego że Spider pokona Sandmana wodą w kanale
Do "dejna_1" kto wie ja się zastanawiam czy w ogóle pokarzą Venoma w zwiastunach... ten z Comic Con był chyba właśnie po to żeny zapewnić fanów że Venom będzie
ja osobiscie mysle ze bedzie
ale nei duzo
by widzów tlykozapewnic ze bedzie
a reszte zobacza sobie w kinie
powinni dac jakas scene
w bitwie czy jakąś inną
no nei wiem zobaczymy
mysle ze powinni dac wiecej z green goblina też bo z zwiastunu niektórzy widzowie moga sadzic ze sandman bedzie takim najbardziej głownym przeciwnikiem.