Spragnieni miłości

Fa yeung nin wa
2000
7,9 29 tys. ocen
7,9 10 1 28735
8,6 48 krytyków
Spragnieni miłości
powrót do forum filmu Spragnieni miłości

niepowtarzalny

użytkownik usunięty

Najpiekniejszy film o milosci jaki widzialem. Niepowtarzalne, piekne artystyczne ukazanie niespelnionego uczucia.
Nastepnym filmem genialnego Kar-Wai'a jest 2046, nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, że liczba ta pojawia się w Spragnionych Miłości, kiedy to główny bohater zamyka drzwi hotelowego pokoju o takim wlaśnie numerze. Zastanawiam się więc czy będzie to kontynuacja tego obrazu...?

www.monidlo.prv.pl

W morzu miłości
W zupełnosci się z Tobą zgadzam, jest to najpiękniejszy film o miłosci jaki widziałam, od pierwszej sceny nie mogła oderwac wzroku od tego co działo się na ekranie, od historii miłosnej opowiedzianej językiem gestów. Nie ma tam wielu słów, bo tak naprawdę to nie one są ważne, ale każdy gest, spojrzenie, ruch zdradza uczucia tych dwojga ludzi, ludzi samotnych, zakochanych, niespełnionych. Historia ta jest naprawdę niesamowicie opowiedziana i ukazana. Bardzo dużą rolę odgrywają tu zdjęcia, ważny jest każdy szczegół. Długo po obejrzeniu tego filmu nie mogłam o nim nic napisać i do tej pory mam z tym kłopot, bo tego się poprostu nie da opisać, to trzeba zobaczyć.
I te sukienki....