Sprawa honoru

The General's Daughter
1999
7,1 18 tys. ocen
7,1 10 1 17789
6,2 4 krytyków
Sprawa honoru
powrót do forum filmu Sprawa honoru

Córka generała = sprawa honoru

te polskie tłumaczenia są takie wyświechtane

ocenił(a) film na 9
zaszkins

Zaglądam filmweb co dziś w tv, patrze jakaś "sprawa honoru", a na plakacie salutujący Travolta i mi się przypomniała "córka generała", patrze na oryginalny tytuł, a to właśnie to -.-
Dobija mnie to, już nie mogli przetłumaczyć normalnie tylko wymyślać?
Wydaje mi się, że "Córka generała" to lepszy tytuł niz "Sprawa honoru" :/

zaszkins

Może przetłumaczyli tak ten tytuł żeby nie mylił się z filmem pt "Córka generała Pankratowa"...

ocenił(a) film na 8
Ingenue

Córka generała = oryginalny tytuł
Sprawa honoru = tytuł na Polskę
i to tyle nie ma się o co rzucać ;]

kogo obchodzi pod jakim tytułem w innych krajach jest film :P
a może robią tak specjalnie z tymi tytułami żebyście meli o czym gadać :D lololololololooo

ocenił(a) film na 8
damian252

W Tele Tygodniu było napisane "Córka Generała" raczej, jedni mądrzy.

ocenił(a) film na 7
zaszkins

wydaje mi się, że na TVN też był reklamowany jako "Córka Generała"....

ERIC21

Tak. Wczoraj oglądałem ten film na TVN pod tytułem "Córka generała". Właśnie dzisiaj chciałem coś o nim znaleźć i miałem chwilowy problem :) Film hmmm... trochę wyssany z palca jak na mój gust, ta cała historia z przywiazywaniem się Pani kapitan nago na terenie bazy wojskowej.

penetrator1981

hah za pierwszym razem jak oceniałam ten film to figurował jeszcze pod nazwą "Córka generała" a teraz jakaś "Sprawa honoru" i od razu człowiek nie wie o co chodzi, tym bardziej, że dalej w tv programach zapowiadany jest jako CG

ocenił(a) film na 8
Paz_Vega

Dziś leci reklamowany pod tytułem Córka Generała. Jak go ostatnio oglądałem, to miał ten drugi tytuł. Ale w sumie napisali już to panowie wyżej. xD

ocenił(a) film na 10
zaszkins

Dzisiaj na TVN7 leciał i był tytuł "Córka Generała" czyli dobrze :)

zaszkins

Sprawa jest banalnie prosta. Film jest ekranizacją książki Nelsona DeMille (btw. lepsza niż film) pt. "Sprawa honoru: Córka Generała". W obiegu są obydwie nazwy