6,9 119 tys. ocen
6,9 10 1 119297
7,0 36 krytyków
Star Trek
powrót do forum filmu Star Trek

Czy jest sens to oglądać, skoro nigdy nie oglądałem ani jednej części. Chciałbym pójść na ten film i przekonać się lub nie do Star Treka.
Moje ulubione filmy to:
- Gwiezdne Wojny (jeśli jest to seria saga, trylogia itp. to znaczy że wszystkie filmy)
- Park Jurajski
- Harry Potter
- Władca Pierścieni
- Matrix
- Opowieści Z Narni
Oglądnąłem i mi się spodobało (te które szczególnie dobrze zapamiętałem pośród wielu):
- Gladiator
- Bravehart
Seriale:
- Wojny Klonów
- 39 i pół
Nie lubię:
- Romansów
- Musicali
- Anime

ocenił(a) film na 7
Gondor3124

myślę że jest sens choć sam nigdy nic z Star Trekiem nie widziałem. ten film poszedł w całkiem nowym kierunku dla tej serii cała ona została odnowiona i napisana od nowa wcale bym się nie zdziwił gdyby powstał jakiś nowy serial a 2 część filmu jest raczej 100% pewna. myślę że warto

użytkownik usunięty
Joker_27

Sprostowanie - to nie jest napisane od nowa. Film jest skonstruowany tak, że dla starych wyjadaczy jest to sequel, natomiast dla nie znających Star Trek - prequel.

ocenił(a) film na 10
Gondor3124

Film stworzony jest tak żeby ktoś kto absolutnie nie miał styczności z ST odnalazł się w nim natychmiast. Poza tym jeśli jesteś fanem GW i wogóle SF, zdecydowanie jest to dla Ciebie pozycja obowiązkowa.

użytkownik usunięty
Gondor3124

Oczywiście, że jest sens. Co prawda wielu fanów Star Wars gardzi "Trekiem", ale prawda jest taka, że go nie znają - często nawet nie widzieli jednego filmu ani odcinka. Jeżeli nie podchodzisz do sprawy: "I tak mi się nie spodoba", to jest spora szansa, że ci się spodoba.

Gondor3124

AXN ostatnio puszcza pierwszy serial z lat 60-tych. Warto zobaczyć, mimo że ten serial teraz już raczej śmieszy niż zachwyca. Inna mentalność, filmy wyglądały inaczej, zupełnie inny styl gry aktorskiej. Trzeba o tym pamiętać i podchodzić do tego z odpowiednim dystansem ;) Scenariusze bardzo nietypowe jak na sci-fi. Ciekawie się na to patrzy po tym jak widziałem zwiastuny najnowszego filmu :)
Postacie w starej wersji są rewelacyjne. Szczególnie Kirk (bardzo charyzmatyczna postać, idealny na przywódcę) oraz Spock (Zachary raczej nie ma szans dorównać Nimoyowi).

ocenił(a) film na 9
Gondor3124

Ten film właśnie po to został nakręcony - by star trek pozyskał masy nowych fanów. Z roku na rok miłośników zapewne ubywa a od jakiegos czasu nie powstało nic co moglo by zainteresowac nowe pokolenia ktore zapewne w wiekszosci nie kojarza wogole tej marki. Nigdy star treka nie ogladalem ale pojde z ciekawosci i dla efektow specjalnych:)

ocenił(a) film na 9
Gondor3124

i wydaje mi się ze jeśi ten film nie odniesie sukcesu to z marką " stra trek " będzie sie można pożegnać bo nikt raczej nie będzie chcial ponownie wtopic gotowki z sentymentu dla niegdys kultowego tytułu.

użytkownik usunięty
elfik_5

Co najwyżej w Polsce nie doświadczymy więcej filmów. Za granicą ST ma się świetnie. W niektórych państwach lepiej niż SW. Fanów z pewnością nie ubywa. Ale zawsze warto pozyskać nowych.

Są pewne rzeczy, które zawsze bedą kurami znoszącymi złote jaja - ST, SW, Bond, Indiana Jones i wielu innych.

ocenił(a) film na 8
elfik_5

lepszy taki Star Trek niż zarżnięte GW przez jakieś robale we krwi :>
nie ma jak to samemu zamordować mitologię