PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=324810}
6,9 119 tys. ocen
6,9 10 1 119133
7,0 47 krytyków
Star Trek
powrót do forum filmu Star Trek

Pewnie juz to

użytkownik usunięty

bylo ale nie chce mi sie przegladac bo jestem leniem:) Czy Wam tez sie wydaje ze to nie Remake ani reboot, a zwyczajnie 11 czesc filmowej serii? Ale przez zaburzenia czasowe stworzyla alternatywna rzeczywistosc dla wszystkich bohaterow (poza starym Spockiem) i cala ich historia zaczela sie od nowa zupelnie inaczej. Nie wiem za kiepski jestem na to, ale po co w takim razie pokazali starego Spocka?

ocenił(a) film na 8

Widziałeś serię komiksów Star Trek: Countdown? Została wydana kilka miesięcy przed premierą Star Trek XI. Tam jest z grubsza wszystko wyjaśnione. Skąd wziął się Nero, czemu był taki zły na Spocka, o co chodzi z łysymi głowami. Jest tam również pewien element, który bardzo poruszył fanów TNG - zmartwychwstały Data. Akcja komiksu toczy się w czasach, gdy Kirk już od dawna nie żyje, a Spock stara się pogodzić Romulan z resztą świata. Z tego co pamiętam, bo czytałam to już dawno temu. Warto rzucić okiem po obejrzeniu filmu.

użytkownik usunięty
Almanah

Nie czytałem komiksów, a serial widziałem w kawałkach lata temu (pewnie jest tyle odłamów serialu że szok) Bazuję wyłącznie na filmach, które mi się podobają, dlatego moja wiedza o swiecie Star Trek jest mizerna:) Może mi się kiedyś uda upolować ten komiks dzięki za odzew:)