Wiem,że Marvel oddał prawa do Disneya ale to nie znaczy żeby psuli film dubbingiem!! Mogli wymyślić opcje w kinie dubbingu,napisy i lektor.Ja najbardziej lubię lektora poniewarz nauczyłem się oglądać filmy z iron manem z lektorem.
A ten dubbing w tych filmach Marvela jest tak żenujący jak flaki z olejem.Mogli by się polscy dubbingierzy postarać z takim dubbingiem chociaż jaki był w Harrym Poterze.Kiedyś był Avengers w telewizji na polsacie z dubbingiem i nie porównanie z Harrym Potterem!!
I niby polacy chcą zarobić dużo na filmach z marvela jak wogule im ten dubbing nie potrzebny.Moim zdaniem z lektorem dwa razy tyle by zarobili na strażnikach galaktyki.
Piraci z Karaibów też są z disneya ale ich nie dubbingowali i był z lektorem.Moim zdaniem filmy marvela powinny być z lektorem a nie z dubbingiem dla małych dzieci, które i tak z filmu nic nie rozumią! Marvel powinien być od 12 w góre do 16 lat i nie powinni go dubbingować bo dzieci poźniej tylko bawią się w superbohaterów i skaczą z 20 piętra w dół!
Np.Taki Blade: Wieczny Łowca jest puszczany w telewizji od 16 lat o 1:00 w nocy i też jest to film marvela.I podsumówując taki dzieciak będzie chciał oglądać tego Blade o 1 w nocy a poźniej po filmie nie wiem co do łba wpadnie?
A na lektora później trzeba czekać z 7 miesięcy jak go wypuszczą w HBO.