PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=594357}

Strażnicy Galaktyki

Guardians of the Galaxy
2014
7,5 272 tys. ocen
7,5 10 1 272061
7,1 87 krytyków
Strażnicy Galaktyki
powrót do forum filmu Strażnicy Galaktyki

https://www.facebook.com/photo.php?
v=591299944318365&set=vb.263903657057997&type=2&theater

Puchy11

Dzięki, zaraz obejrzę :)

ocenił(a) film na 9
Puchy11

Wizualnie bardzo mi się podoba, ale jako zwiastun w roli zwiastuna jest słabszy od pierwszego. Czekam na film.
Zobaczyliśmy w końcu Ronana (Lee Pace) i Glenn Close, szkoda tylko, że pominięto Thanosa. Pojawi się w końcu?

Yoschan

Thanosa chyba zostawiają na Avengers 3, tutaj głównym złym będzie Ronan.

Puchy11

W filmie thanos się pojawi bo:

- ronan dla niego pracuje.
- nebula dla niego pracuje.
- jest przybranym ojcem gamory, to więc ważny element filmu i potwierdzono, że się pojawi, ale nie pokazali tego w zwiastunie i dobrze, bo to jest smaczek warty zostawienia na sam film.

ocenił(a) film na 9
Spidey_

Pewnie bedzie go wiecej przed Avengers 3

Puchy11

Na 100% się pojawi Thanos, ale nie sądzę, aby chcieli nam go ujawnić przed premierą. Prezes Marvel Studios oraz reżyser filmu już mówili, że zatrudnili aktora do jego roli i Thanos pojawi się na dłużej niż w "Avengers" (po napisach), ale będzie bardziej knuł i czaił się w cieniu.

ocenił(a) film na 9
Peeves

W sumie to fajnie

ocenił(a) film na 9
Yoschan

Pewnie bedzie tylko w napisach

Puchy11

Dużo lepszy niż 1 trailer, super efekty, może być też porządne 3D, wizualnie MEGA ! Ale wciaż nie podoba mi się humor i luźny ton. Wolę patos.

kamilxxx09

... nawet gdy postacie mają w dupie patos i smutne monologi?

Wybacz, ale to nie man of steel, ani the dark knight rises by wszyscy płakali i stękali nad swoim losem.

Spidey_

Jak mój imiennik wspomniał o patosie,to też mi się skojarzył ten idiotyczny patos z MoS :) A MoS to idealny przykład jak filmów się nie powinno robić.

ocenił(a) film na 8
kamilx98

Niestety nie wszyscy potrafią zrozumieć jaką porażką był mos ;>

kamilx98

Dla mnie Mos jest fantastyczny. Patos, patos, patos :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Kij w dupie, faktycznie sama zajebistość :]

żenujące żarty, genialne :P

kamilxxx09

Fantastyczny MoS: to oksymoron?
Bo jeśli nie to nie widzę sensu dyskusji...

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

nie, po prostu dobrze opowiedziana historia Supermana

ocenił(a) film na 9
kamilx98

Man of Steel jest genialny

ocenił(a) film na 5
Spidey_

To Marvel i zapowiadają komedię chociaż to bardzo dziwne, bo ich produkcje do w gruncie rzeczy komedie, śmieszniejsze mniej lub bardziej. Gdyby mogli to walka np. Thanos vs Iron Man odbyłaby się na PS4 albo w kręgielni

ocenił(a) film na 9
katedra

Albo na nintendo wii u

Spidey_

A szkoda.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Daj spokoj czlowieku, wystarczy ze zyjemy w zadupialym i przygnebionym narodzie, tyle mi wystarczy

ocenił(a) film na 9
Spidey_

Dobre :P

kamilxxx09

Mnie też.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

A ja wolę, kiedy film nie udaje na chama poważnego, nawet kiedy powaga nie pasuje do konwencji- powaga z szopem? Wtedy to by wyszła niezamierzona parodia. Liczy się dobre wpisanie w konwencje i wykorzystanie postaci tak, żeby wszystko pasowało.

Patos jest nudny, jeszcze tylko mogli dać szlachetnego do wyrzygania antagonistę, który jest kreowany na mesjasza-bleh- a tutaj mamy złodziejaszka w roli protagonisty i bardzo dobrze, mniej kryształowych nudziarzy, bez osobowości w rolach głównych, którzy tylko irytują.

Co kto woli. Owszem, patos by do tego nie pasował, ale można było od poczatku iść w innym kierunku.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Miało byc protagonistę, mój błąd.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Dlaczego mieliby zmienic wizerunek i kierunek jaki nadał pierwowzor czyli komiks?

Himiteshu

Pewnie rzeczy można nagiąc np. z basni zrobić coś mroczniejszego. Podobna zasada.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Dziś wszystko musi być mroczne, co nie?

ocenił(a) film na 9

Chociaż dziwne bo pokolenie emo gotów się skonczyło :P

użytkownik usunięty
Himiteshu

Wiesz, ja rozumiem, że np batman ewidentnie powinien być robiony w mrocznej stylistyce, bo inaczej wychodzą gnioty pokroju batman i robin. Tylko batmanowi pasuje mrok, a guardianom już nie bardzo i jeśli na siłę starano by się robić z nich poważnych, to wyszedłby gniot. Ja bardzo lubię nolanowe batmany i batmana ogólnie, ale mam wrażenie, że niektórzy przez batmany Nolana, za bardzo podchodzą do tematu super-hero poważnie i nie rozumieją, że nie każda postać to batman, bo mroczny, film o rocket raccoonie, to by była autoparodia.

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się

ocenił(a) film na 5

Tylko,że zwykle antagoniści w filmach Marvela są najsłabszym elementem filmu, bo trzymają się klasycznej konwencji komiksowej: villain jest zły, bo jest zły i chce pogrążać świat w chaosie,ciemności, etc etc

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ale Straznicy zawsze byli bardziej komediowi - noż kur wa gadajacy szop z giwerami i przerosniete drzewo !

Himiteshu

No to logiczne, nie czytałem komiksów a jak zobaczyłem szopa to przecież nie oczekuję defilad, wystrzałów i amerykańskiej flagi. Niestety użytkownik z którym dyskutujesz uważa za trolla każdego kto ma inne zdanie czy gust. Wiec zycze cierpliwosci:)

ocenił(a) film na 9
gimli_gloin

Troche z nim poobcowalem juz, niestety...

ocenił(a) film na 9
Puchy11

Fajny trailer, kilka nowych scen, w końcu słychać głos Groota i Draxa, Szop wyrasta na gwiazdę tego filmu jak dla mnie, mały ale wariat:)
To będzie piękny film, nie mogę się doczekać, bo dawno, ale to dawno nie widziałem dobrego kina typowo science fiction w stylu Gwiezdnych Wojen czy Serenity.

ocenił(a) film na 9
Frieza

Tez jako fan takiej stylistyki czekam z niecierpliwoscia :)

Puchy11

Bdb zwiastun będzie beka śmiechu w kosmicznych klimatach ;D pewnie Capowi2 nie dorówna ale to już zupełnie przeciwne klimaty ;] Mimo iż ,,malinowe drewno,, Bautista tu ,,gra,, ,raczej się wybrać trza będzie, bo to fajnie się prezentuje ;]

Puchy11

Kaszana.

Puchy11

Co Rocket mówi w 1:38 od "Ah, what the hell" ?

ocenił(a) film na 9
Urth

"What the hell, I don't have a long lifespan anyway."

saitek

Dzięki ;]

ocenił(a) film na 8
Puchy11

Zwiastun trochę rozczarowujący :/ Podobnie jak głos szopa, który mi w ogóle nie pasuje.

Jednak ogólnie to nie jest źle. Choć mogło być lepiej.

ocenił(a) film na 9
zombie001

A ja się jaram... Knowhere wygląda mega. A skoro jest Knowhere może Cosmo się pojawi?: d

ocenił(a) film na 9
saitek

Kto?

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Cosmo. Ruski pies, szef ochrony Knowhere.

saitek

To nie było Knowhere, tylko głowa martwego celestiala.

ocenił(a) film na 9
Spidey_

A czym mądralo jest Knowhere? :)