Strach przed ciemnością

Fear of the Dark
2003
5,0 1,2 tys. ocen
5,0 10 1 1189
Strach przed ciemnością
powrót do forum filmu Strach przed ciemnością

Każdego kto zamierza obejrzeć ten film chciałabym uprzedzić przed nonsensowną stratą czasu. Okładka zapowiada sie nieźle, czego nie można niestety powiedzieć o treści i wykonaniu. Nie spodziewałam się rewelacji z opisu, ale że lubię horrory, pomyślałam sobie, że może nie będzie bardzo straszny, ale choć trochę się rozerwę. Nic z tych rzeczy. To jest horror dla dzieci. Kiedy idą strachy gra rock'n'roll'owa muzyka i robi się jeszcze śmieszniej niż jak ich nie ma. Choć może śmiesznie to nie jest właściwe określenie.. Żałosna treść, żałosne zakończenie. Nie wiem dla kogo ten film, bo ani dla dzieci (bo po co dzieciom wciskać takie kity i wmawiać głupoty??), ani dla dorosłych, bo ni to straszne ni mądre. Bezsens to najlepsze określenie. Ja rzadko daje negatywną opinię, ale ta jest naprawdę zasłużona.

ocenił(a) film na 10
Ambrozja

nie zgadzam sie z TOba bo wystarczy ciemny pokoik i ten film i mozna sie lekko pobac The Ring mnie tak nie ruszyl nie wiem czemu bardziej jeszcze Darknes mnie poruszylo ale tam byla inna metoda straszenia widza:)