3,3 127  ocen
3,3 10 1 127
Sudor frío
powrót do forum filmu Sudor frío

Przyznaję, że początek tego filmu był obiecujący. Wszechobecna klaustrofobia, wynikająca z niskiego budżetu, przypadkowo zbudowała fajne napięcie. Jednak z minuty na minutę mnożyły się absurdy i widac było, że pomysłu wystarczyło na 20 minut filmu.
Ogólnie film zgodnie z określeniem "ujdzie", oceniłem na 4, głównie ze względu na nieśmiertelnego dziadunia, który swoim balkonikiem wzbudzał grozę niemniejszą niż sam Freddy Kruger;)

ocenił(a) film na 5
Wrekonize

Ja tylko czekałem aż staruszek użyje owego balkonika jako narzędzia zbrodni...

mikrobas

W sumie miał okazję na koniec, kiedy jedna z bohaterek leżała z nitrogliceryną na czole. Ale scena ze strzykawką wymierzoną w naćpanych sąsiadów- bezcenna.

ocenił(a) film na 7
Wrekonize

Film ma baaardzo ciekawą fabułę,ale fakt,ma nieprzemyślane wątki jak np to,jak 3 dorodnych zdrowych ludzi nie może dać rady 2 staruszkom którzy ledwo sie ruszają,albo właśnie to,że laska pokryta nitro ocierała sie co chwile o coś,łaziła rakiem a w łazience podskoczyła i wlazła na kibel heh.

moim zdaniem powinno byc skategoryzowane jako horro-komedia bo film na prawde mnie rozbawił. Chociażby wątek sąsiadów ćpunów czy "gonitwa" dziadka z balkonikiem za laską która ucieka na plecach rakiem na taras...to było rewelacyjne! straszyc nie straszyło,ale mimo wszystko film sie ogląda fajnie ;D