Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy warto pójść na ten film. W moim mniemaniu chodzi o to czy
ten film dobrze odzwierciedla życie w tych podłych warunkach, czy widz oglądający film utożsamia
się z aktorami i czy czuje to co Oni? Pytam bo mam iść na ten film z klasą, ale nie wiem czy nie
lepiej byłoby zostań w szkole i uczyć się np Baz danych, czy wziąć do ręki Borowskiego, czy "Inny
Świat", które opowiadają o świecie odwróconego dekalogu. Nigdy nie byłem przekonany do
polskiego kina ostatnich lat, a nawet to co wychodziło nam perfekcyjnie czyli komedie są już nawet
kiczem nieraz. Każdy następny polski film jakim mam okazję oglądać przekonuje mnie tylko do
tego by nie sięgać po następny i przekonuje że nawet reklamy past do zębów bywają bardziej
emocjonalne.
Dlatego zależy mi na opinii ludzi którzy znają się na kinie, a nie dają "Galeriankom" czy "Sali Samobójców" 10.
Nie oglądałem ALE jest to książka na podstawie wynurzeń stalinowskiego prokuratora. Więc odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz dofinansować to zacne dziełko.