5,7 19 tys. ocen
5,7 10 1 18995
4,9 7 krytyków
Syberiada polska
powrót do forum filmu Syberiada polska

Przeczytałem juz bardzo negatywna recenzje na Stopklatce oczywiscie nie ma co kierowac się jedną recenzja czekam jeszcze np jak tu ocenia ten film .

użytkownik usunięty
kinoman1985

ta recenzja nie jest miażdżąca tylko żenująca. brak argumentów, zamiast tego jakaś nienawistna nowomowa, mająca na celu zniechęcenie ludzi do Polskiego filmu, który wreszcie porusza tematykę cierpienia Narodu Polskiego.

Cierpienie Narodu Polskiego na podstawie wspomnień wysoko postawionego funkcjonariusza komunistycznego reżimu. Hmmm ciekawe. Tego chyba jeszcze nie było. Chętnie obejrzę ekranizację książki Zbigniewa Dominy chociaż mam mieszane uczucia co do wiarygodności zawartych w niej faktów. Nie rozumiem dlaczego reżyser nie sięgnął chociażby po "Inny Świat" Herlinga-Grudzińskiego. Tłumy widzów w kinach murowane.

ocenił(a) film na 10
kinoman1985

widziałam film, dobra gra aktorska, świetni aktorzy ukraińscy, fajne zdjęcia, trudny temat do opowiedzenia w dwie godziny.., mnóstwo wątków ... stąd wiele skrótów

kinoman1985

Stopklatką się chłopie nie kieruj ona podlega albo pod onet albo pod jeszcze inne cholerstwo, które uwielbiają lemingi i w myśl propagandy Tuska musi budować przyjaźń polsko-"radziecką" ... ups chyba rosyjską.

__luthien__

Hahaha, oczywiście o zgrozo! Ratujmy się przed narzucanymi nam poglądami polsko-rosyjsko-radziecko-żydowosko-niemiecko-masońskiej propagandzie!!! Precz z komuną i cywilizacją śmierci!! Dziękuje za poprawę humoru.

ocenił(a) film na 8
__luthien__

Onet to bastion PIS

kinoman1985

Film jest całkiem niezły. Dobra, przekonująca gra aktorów, świetne ujęcia przyrody, muzyka Krzesimira Dębskiego, i właściwie co chwilę nowy wątek. Prawie się nie nudziłem, no może trochę pod koniec jak film zwolnił. Jedyne co mogliby sobie darować to ta dziwna relacja między tym Stasiem a jego ojcem... trochę zalatywało jakimś homoseksualnym romansem przez te powolne głaskania itp... Patrząc na inne recenzje widzę, że nie tylko ja to zauważyłem. Ale wątpię, że to był celowy zabieg... Niemniej, film polecam i uważam, że to jeden z lepszych polskich filmów ostatnich lat!

użytkownik usunięty
Puchy11

wg mnie autor recenzji na stopklatce jest kryptogejem, skoro w scenach z relacją ojciec-syn doszukał się podtekstów homoseksualnych.

ocenił(a) film na 7
kinoman1985

Byłem dzisiaj na tym filmie, recenzji wcześniej nie czytałem, nie wiedziałem czego mam oczekiwać. Film bardzo mi się podobał, uważam, że gra aktorska była na dobrym poziomie. Ucieszyło mnie, ze w sali kinowej było mnóstwo starszych osób, wreszcie powstał film mówiący o tym, co spotkało Polaków w czasie wojny.

ocenił(a) film na 7
Bidon44

Polaków przesiedlonych na Syberię