http://www.youtube.com/watch?v=pvYgGPCHXfk
oto jest dzien, oto jest dzien, który dał nam Pan, który dał nam Pan .... weselmy sie , weselmy się i radujmy sie nim i radujmy się nim xd
Pamiętam, jak to w podstawówce śpiewaliśmy na lekcji religii ;-)
Co do filmu, coś czuję, że mój spokój nie był daremny. Mówiłam CI, że wszystko będzie dobrze. Sądząc po tym krótkim spocie można stwierdzić, że piąta część będzie lepsza od czwartej. Intuicja mi to mówi, a jak dotąd nigdy nie zawodziła.
jesli bedzie jakis watek dotyczacy starszych części to na pewno to bedzie plus duży , fajnie jakby Willis włosy do tej części zapuścił a nie jak jak zwykle łysa bania ;d
Ja już się przyzwyczaiłam do łysego. Przynajmniej nie ma problemu z siwymi włosami ;-)
a dobra kij tam z tymi włosami byleby film był nie najgorszy i miał średnia co najmniej 7 albo wyższą
Dramat to mało powiedziane. Wygląda jak sklejka ujęć z planu a to (zapewne) ujęcia z filmu...
no dokładnie trailer słabizna,cienki podkład muzyczny,zero dialogów,bardzo trudno coś wyrokować na dzień dzisiejszy,oby choć trochę ta część była lepsza od czwórki.Wyznaję zasadę,która najczęściej sie sprawdza,czyli o klasie filmu swiadczy klasa reżysera a ten jak wiemy niczym nie zabłysnał dotychczas....
Już kij z twórcami. Popatrz, że to wygląda jak jakiś film telewizyjny czy prosto na dvd.
W ogóle nie ma tego charakterystycznego filmowego filtra jakby był kręcony jakimiś najtańszymi cyfrówkami.
Czwórka zresztą to samo,odrealniona jakaś taka,ja juz myślałem,ze to był może pijacki sen McClane'a i poźniej się budzi i mówi:Znowu walczyłem z terrorystami,nawet we śnie nie dadzą mi spokoju:D
Nie podoba mi się klimat Bułgarski / Węgierski to raz a dwa obawiam że to będzie produkcja zbliżona idiotycznością wydarzeń do Die Hard 4.0 czyli skakanie po F-35 itd itp.
niemców z pierwszych części zamienili, na ruskich :) i dobrze hehe
Willis razem z synem będą cięli ruskich, jeżeli syn ma podobny charakterek jak tato to będzie mieszanka wybuchowa :)
brak CGI czysta kaskaderka i pirotechnika z tego co zauważyłem... bardzo dobrze..
ironiczny uśmieszek Willa utwierdza mnie w przekonaniu że może powrócić sympatyczny Bruce z ciętym językiem z pierwszych części...
mamy twardych kolesi(w końcu ruscy to muszą być twardzi hehe) nie przydupasów jak w czwórce, która miała beznadziejny czarny charakter...
ogólnie czuję klimat
i teraz jedyna rzecz która mnie martwi kategoria wiekowa :(
bardzo chcę R czyli krew cięte teksty i brutalność :)
jeśli będzie pg-13 to do tej konwencji która została pokazana w tym trailerze zupełnie nie będzie pasować
chcemy rasowe brudne kino akcji a nie bajkę dla dzieci
jak ja mam sobię wyobrażać ruskich badassow w kategorii pg-13 ? przecieć to niemożliwe :/
mam nadzieję że dadzą kategorię R w końcu ten film ma masę fanów
4 to był wypadek przy pracy jeśli chodzi o kategorię wiekową
mam nadzieję że tutaj tego błędu nie popełnią! i że Willis ma nauczkę po poprzedniej 4 części ;)
wielu fanów było wkur... właśnie na to, bo film jako film ogólnie nie był aż taki zły...
oby tego nie spier... bo mnie teaser nakręcił! :)
Daj spokój, trzecia część najlepsza, chyba żartujesz. Najlepsza oczywiście jest 1 później 2 i na końcu ex-aequo 3 i 4.
Zapowiada się katastrofa... już sam reżyser dobrze nie wróży.
I ten cały motyw z synem, który jak widać też bawi się karabinami, otwiera niestety furtkę do kolejnych części właśnie z nim... żal.pl