Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58427
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

SPOILER!!!!!!!!!!!!

Niech mi ktoś wyjaśni jaki był plan ucieczki z więzienia? Bo ja tego w cholerę nie rozumiem.
Junior i CIA mieli plan jak się tam dostać i jak dojechać do miejsca ewakuacji... Ale! jak wyszliby z więzienia/ sądu...? Bo z tego co widziałem to przypadkiem wyciągnęli ich terroryści...

I jeszcze jedno... Jak skradzionym samochodem, pełnym broni, cali obszarpani i pokrwawieni przekroczyli granicę z Ukrainą ( która chyba jest tuż pod Moskwą, bo dotarli do Czarnobyla w oka mgnieniu )?

A to tylko najbardziej rażące nonsensy... Mam teorię, że ktoś ten shit po pijaku napisał

ocenił(a) film na 10
fvudgkb

Może mieli jakiś plany, w którym właśnie przeszkodzili terroryści. Poza tym gdyby CIA się udało, to i tak pewnie kolesie z bronią wpadli by do tej tajne kryjówki i odbili starego.
Co do "dotarli do Czarnobyla w oka mgnieniu " jak się jedzie Maybachem to chyba nie trwa to wieczność, nie mówiąc już że w 4 lecieli helikopterem do Warlocka też jakieś 5 min. Ale z przekroczeniem granicy, faktycznie masz racje ciężko to wytłumaczyć :)

ocenił(a) film na 2
fvudgkb

Też mnie zainteresowało, jak się tak szybko dostali do Czarnobyla - gadka tuż przed wejściem do sejfu sugeruje, że ciągle jest to ten sam dzień. Google maps jednak pomocne są - to jakieś 12 godzin jazdy, ok. tysiąca kilometrów. Nie mieliby zatem szans dorwać tatuśka i córeczki, lot tam z pewnością trwał krócej :) Tak samo jak dotrzeć do Czarnobyla w tym samym dniu, co akcje w Moskwie.
A granica to pewno pikuś był, niewart pokazania.
Mnie za to zaintrygowało zneutralizowanie skażenia w ciągu kilku minut i absolutnie nieszkodliwa kąpiel w basenie pełnym skażonej wody. Taaa...

ocenił(a) film na 1
anasza

"Granica to pewno pikuś był"- niestety ten film był tak nieudany (jakby zrobiła go grupa 5 latków) i tak się kupy nie trzymał, że śmiem podejrzewać, że scenarzyści pomyśleli tak :
"u Ruskich... To może Moskwa?
Ok. co oni jeszcze mają.?
Wódkę... balet... Lenina ...i Czarnobyl..."

ocenił(a) film na 1
fvudgkb

słowem wątpię żeby ktokolwiek sprawdzał.

A co do kąpieli, to "Szklana Pułapka" zawsze miała na celowniku zabrać nas w nieoczekiwane miejsca... w 6 może to być onkologia

ocenił(a) film na 2
fvudgkb

McClane vs NFZ.
A akcja będzie się toczyć w tym oto budynku
http://bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85301,12725258,Nowa_siedziba_NFZ_w_Kielcach__W IZUALIZACJE_.html

ocenił(a) film na 1
anasza

W "niesamowitym" zwrocie akcji dowiemy się że Szef NFZ działa na polecenie Ewy Kopacz, która w sejfie w stoczni im. Lenina trzyma listę leków refundowanych. John McClane i jego Cioteczny- Stryj dojadą Jerry McClane dojadą tam Warszawskim metrem spod Sejmu...
tuż po tym jak przeskoczą z Pałacu Kultury na gmach Mariotu...

Nie mówmy może już o tym, bo czuję że ktoś gwałci moje dzieciństwo... :(

fvudgkb

Wymieniłeś tylko kilka z wielu nonsensów, jak już je określiłeś... Zawiodłem się na tej części baaardzo. 4.0 lepiej się oglądało.

ocenił(a) film na 1
davideck

4.0 mało mi przypadła do gustu, kiedy ją pierwszy raz widziałem. Nadal oceniam ją nisko względem pierwszych trzech.
Ale porównanie z 5 czyni 4.0 ( czyli, co muszę tu podkreślić, kiedy mówimy tylko o tych dwóch filmach ) "Obywatela Kane'a" :p

ocenił(a) film na 3
fvudgkb

Widzę tu te same spostrzeżenia, co u mnie: http://slesz.blogspot.com/2013/02/szklana-puapka-5-2013.html
Jedno, o czym nie wspomniałem, a co należy uznać za pozytywne zaskoczenie: Gdy McClane na moście stawia samochód bokiem, byłem przekonany że zobaczę kolejną scenę zeskoku autem z mostu, jak choćby w Terminatorze 2. A tu niespodzianka :)