Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58427
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Wracam z kina.Jeżeli ktoś nastawia się na wybuchowe kino to się nie zawiedzie.Jeżeli ktoś chce zobaczyć kolejną "Szklaną pułapkę" w klimatach z przed lat to zawiedzie się srogo.Kino się zmienia ale tu mamy kolejny przykład robienia kina głównie dla kasy. Główny "zły" najgorszy w całej serii, syn nie przekonuje, raczej "mięśniak" a z Johna zrobiono już zwykłego Terminatora bo normalny człowiek po takich przejściach miałby co najmniej złamane żebra i wstrząs mózgu.Jedyna zabawna scena to dialog "o przytulaniu" a najlepsza rola to chyba moskiewski taksówkarz. Brakuje klimatu osaczenia, strachu o to co może kryć się tuż za rogiem a największy zarzut to brak dobitnie powiedzianego "Yippee kai yay, m...r!" po śmierci głównego "złego" a może umknęło mi to po kolejnej eksplozji. To już nie jest dobrze znana "Szklana pułapka" to jak mówi John to tylko wakacje...

ocenił(a) film na 5
crisf102

Bo w filmie było tylko "Yippee yay" bez "mother..." i bez "kai "! :-( Podzielam twoje zdanie: szkoda, że taka seria ma takie zakończenie! :-(

ocenił(a) film na 5
crisf102

Zgadzam sie ale nawet mi sie podobalo. Co prawda ze "Szklana pulapka" 1-3 to nie ma nic(oprocz Willis'a)wspolnego to jedno mi sie bardzo spodobalo. Gdy mlody McClane usmiercil "glownego zlego" niczym jego padre w oryginalnej "Szklanej pulapce"

crisf102

poprzednia część była dobra, więc mówisz że piątka to porażka ? Robiłem sobie nadzieję ...

maurycy_86

Moim zdaniem piąta część Szklanej Pułapki jest o niebo lepsza niż czwarta.

maurycy_86

Wszystko zależy od tego na co się nastawiasz. Jeżeli jesteś zagorzałym fanem pierwszych dwóch części i może trzeciej to porzuć swoje nadzieje. Część piąta jest zrobiona bardziej w stylu czwartej części a jeszcze bardziej w klimacie "Niezniszczalnych" 1 i 2.

ocenił(a) film na 6
crisf102

Przestańcie mnie straszyć. Bo podobno tylko UK dostało wersję PG13. U nas powinna być wersja uncut. Czyli wypowiedziany one-liner w całej okazałości(chyba nawet dwa razy), a nie jakiś ucinany. Poza tym powinna być pokazana scena śmierci bad guya, także w całej okazałości. Mam nadzieję, że wszystko jest tak jak powiedziałem, bo jesli nie to wszyscy zostaliśmy oszukani przez dystrybutora.

ocenił(a) film na 6
caleb_83

Jest motherfukcer powiedziane i jest śmierć bad guya w całej okazałości, co w sumie jednym z najlepszych momentów w filmie było.

No a właśnie... piąta szklana pułapka nie jest nawet tak dobrze jak "Niezniszczalni 2" zrealizowana, dość przeciętny film.

ocenił(a) film na 6
Roy_v_beck

Wybieram się za kilka godzin. Nawet nie nastawiam się, że ta część dorówna klasycznej trylogii, ale pewnie jest lepsza od poprzednika.

ocenił(a) film na 6
caleb_83

Nie, nie jest. Wręcz bardziej docenia się czwartą część po tej.

ocenił(a) film na 6
Roy_v_beck

Walczyłem z sobą czy iść czy dać sobie siana, zrezygnowałem trailer nie zachęcał, koleżanka mówiła mi że owszem akcji troche jest ale bez "kolanka" przed B. Willisem jako dzielnym policjantem, i terazczytam Wasze wpisy. Czworke jeszcze zobaczylem choc do pierwszych czesci miala sie nijak, już tam John Stracal helikopter rozpedzonym samochodem i zaczalem podejzewac ze niektore czesci jego ciala sa tytanowe.

Skoro tworcy poszli dalej w wymyslaniu niestworzonych akcji to ja sobie odpuszczam i wole zobaczyc jedynke na Polsacie.