Niestety Szklana Pułapka 5 jest filmem słabym i lepiej byłoby jakby nie powstała (podobnie jak Uprowadzona 2). Czarny charakter jest mało przekonujący, dialogi słabe a scenariusz nie do zaakceptowania jak na poziom Szklanej Pułapki. Trzeba było zakończyć na czwartej części (tak jak zrobili twórcy Zabójczej Broni). Pozdrawiam fanów Johna:-)
Słaby - 3, niezły - 6. Wstawiłeś ocenę 6, dlatego wypowiadaj się o filmie jako o "niezłym", a nie "słabym". Bądź konsekwentny.
Nie traktuje dosłownie zwrotów, które są przypisane do gwiazdek na filmwebie. Gdy zaznaczam w opcji czy chcę zobaczyć dany film pięć gwiazdek to wcale bym nie umarł gdybym go nie zobaczył:-) A co do Szklanej Pułapki 5 jedną gwiazdkę dorzuciłem z sympatii do głównego bohatera.
Szklana Pułapka 5 to przecież dno. Co do gwiazdek, jeśli nie umrzesz, jeśli nie zobaczysz, to wstawiaj maksymalnie 4.
Porównując poprzednie części to faktycznie piątka jest najsłabsza z całej serii. Czwórka była dobrą kontynuacją, a ta część to nieporozumienie. Natomiast jako film akcji (a jej nie brakuje) to na całkiem dobrym poziomie stoi. Co do Taken 2 to mnie osobiście się podobał. Może troszkę naciągnięta fabuła, ale żeby od razu słaby.... Taka jest moja opinia a o gustach sie nie dyskutuje ;-)