Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58427
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Pół godzinne akcje, w których rozbija się setki samochodów, przy czym główny bohater jadąc swoim wozem co chwile gdzies uderza, spada z wiaduktu, ale caly czas trwania akcji samochod byl w nienaruszonym stanie. Przecietna gra Willisa, na nic duszukiwanie sie jakis smiesznych momentow. Bardzo nedzna produkcja. 3/10 i tak zawyzylem.

in_the_darkness

jak dla mnie jedna z najlepszych scen pościgowych

ocenił(a) film na 8
Stefan_Zuberek

Dokładnie,pościg w Moskwie był zrobiony na prawdę dynamicznie oraz ciekawie.

ocenił(a) film na 3
JackRobertkokos

Dobra, sceny kaskaderskie moze rzeczywiscie spoko, ale bylo tego za duzo i fakt nienaruszonego stanu tego merca byl po prostu dobijajacy.

ocenił(a) film na 3
JackRobertkokos

dynamicznie? DYNAMICZNIE?!

To mamy inne percepcje DYNAMIKI. Takiego szajsowatego wyscigu już danwo w kinie nie widziałem.

ocenił(a) film na 8
shamar

Przy akompaniamencie dobrych efektów dźwiękowych :D

ocenił(a) film na 3
JackRobertkokos

Nie przypominaj "dobrych efektów dźwiękowych".

Zauważyłeś jak koślawa była muzyka? Jak chamsko podkreślała, że właśnie "coś się dzieje"? A już te muzyczne motywy komiczne, jak z kreskówki, mnie dobiły (zapewne chodziło o to, że teraz jest zabawna scena - było takie coś jak gadali związani, na tym "pałacu kultury".

ocenił(a) film na 8
shamar

,,Efekty dźwiękowe,,-miałem na myśli wybuchy,stłuczki samochodów itp.

ocenił(a) film na 3
JackRobertkokos

Nie zwracałem uwagi na to.

ocenił(a) film na 8
shamar

Czyli zwracałeś bardziej uwagę na muzykę,która Cię irytowała niż na efekty?...które sam w sobie były dobre.Czasami lekko skomputeryzowane lecz ogółem na prawdę dobre.

ocenił(a) film na 3
JackRobertkokos

Nie rozumiem stwierdzenia "dobre efekty dźwiękowe". Przeciez to jest oczywistość. Zwróciłbym uwagę jakby były złe.

I tak... bardziej zauważalna była ta nachalna muzyka.

ocenił(a) film na 3
in_the_darkness

zgadzam się, nędznie.
film można obejrzeć z wyłączonym dźwiękiem bo dialogi nic nie wnoszą w tym filmie.
i chyba nie zrozumiałem przesłania... jeśli w ogóle było.

czeski21

nie zrozum mnie źle, ale to tak jakby doszukiwać się głębszego przesłania w Predatorze albo American Pie. Filmy mają różne założenia. Wątpię aby Szklana pułapka miała wprawiać widza w zadumę.
Dla mnie spełniła swoje zadanie - dostarczyła mi rozrywki:)

ocenił(a) film na 3
Stefan_Zuberek

no tak, w tym sensie może i tak
kwestia gustu bo ja przy tym bawiłem się kiepsko :)