Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58427
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Ten film polega na pokazywaniu jak dzielny amerykański policjant, którego życie polega na ratowaniu świata,tym razem rozwala wszystkie samochody w Moskwie, i w sumie to nawet dobrze ponieważ m Moskwie są większe korki zwane trafikami niż w takim NY, co ociera się już o skandal międzynarodowy. Przez chwilę myślałem, że w związku z tym, że Bruce Willis reklamujący polską gorzałę to niejako przy okazji jak już tam jest odbije resztki prezydenckiego tupolewa i zwróci prawowitemu właścicielowi,czyli Polsce, ale wszyscy wiemy jakie są Ruskie.
No trudno nasz dzielny hero John McClane zwany przez przyjaciół dziadkiem skupił się na ścigawkach, strzelankach i ropirzaniu Moskwy,co też jest dla nas jakąś formą zadośćuczynienia.
Może teraz będzie nie na temat, ale ja chciałbym poznać tego idiotę który dał polski tytuł Szklana pułapka, tego idiotę woziłbym po jarmarkach i odpustach jako dziwadło, a zarobioną w ten sposób kasę przeznaczył na produkcję Die Hard 8, w kt....a już mi się pisać nie chce tych głupot, ale jaki film taki i komentarz.

aabraq

Wiesz co, w sumie to żal mi ciebie... Film jest świetny, a twój komentarz - z dupy.

ocenił(a) film na 1
SF_Lover

Popatrz, gdzie to człowiek nie wlezie za komentarzem!?

aabraq

Dowcipniś :D

ocenił(a) film na 1
SF_Lover

Przy Die Hard niestety sprawdziło się stare tureckie przysłowie - üçüncü kez şanslı

ocenił(a) film na 1
SF_Lover

Jeszcze jedno pytanko, ile dostajesz kasy od dystrybutora za reklamowanie tego badziewia?

aabraq

Masz badziew zamiast mózgu, co świetnie udowodniłeś dając powyższemu filmowi 1/10.
To pokazuje jeszcze jedną rzecz - że nie widziałeś w życiu prawdziwych filmowych rzygowin,
które naprawdę zasługują na ocenę 1/10. "A Good Day To Die Hard" to zayebisty kontynuator
serii, który nie miał za celu dorównać Klasycznym częściom - miał być kopiącą tyłki bombą
zayebistości i oldschoolu, co udało się twórcom zayebiście! Nie jestem w żaden sposób
związany z dystrybutorem, tak więc nie dostaję żadnej kasy za reklamę tego zayebistego filmu.

ocenił(a) film na 1
SF_Lover

To jest rzygowina. Ale jedni lubi ą Dragonball , inni Pokemony a inni wolą Simpsonów,

tangun1

"Dragonball" i "Pokemony" to gówno a "Simpsony" są git, ale i tak Najlepszy jest "Beavis And Butt-Head"!

ocenił(a) film na 1
SF_Lover

Nie bo South Park;)

tangun1

"South Park" jest zayebisty, ale "South Park The Movie" jest lepszy.
Jednak i tak serial "Beavis And Butt-Head" prowadzi, nie mówiąc
już o filmie "Beavis And Butt-Head Do America" który rządzi!!!:D:)))

ocenił(a) film na 1
SF_Lover

Dlaczego mnie obrażasz, pisząc, że mam badziew zamiast mózgu? Nie jestem Twoim kolesiem, i wypraszam sobie takie chamskie wycieczki. Ciekawe, czy taki odważny w realu jesteś?

aabraq

Dobra, to ujmę to inaczej: kpisz sobie wystawiając temu filmowi 1/10, bo żeby wystawić
taką notę to film musi być arcy giga totalnie zyebany pod każdym możliwym względem!
Twoja ocena pokazuje tylko, że NIE widziałeś w życiu totalnej filmowej gnojówy - ot co!

Nie wiem czy chciałeś zakozaczyć i pokazać jaki jesteś fajny - jadąc ten film po całości
(jak reszta "geniuszy" robiących tutaj za znawców tematu), ale chrzanisz głupoty gościu!

Na koniec 2 rzeczy:
a) jak jesteś w Kinie to radzę oglądać film, a nie zajmować się wszystkim innym dookoła
b) jak nie byłeś w Kinie to radzę do niego się wybrać, zamiast oglądać film na kompie
w postaci gównianej jakości kinówki.

Yippee Ki-Yey Aabraq!

ocenił(a) film na 1
SF_Lover

Podoba Ci się ten film, super, dla mnie to 97 minut zmarnowanego życia, którego nie odzyskam. Mój błąd polegał na tym, że skusiłem się na komentarz, a następnie wciągnąłem w beznadziejną dyskusję, z której nic nie wynika, i która nie spowoduje zmiany stanowiska ani mojego, ani tym bardziej twojego. I niech tak zostanie.
Na koniec może dodam, że w Die Hard 1 obok Willisa pojawia się Alan Rickman, w II Franco Nero, John Amos, czy Denis Franz, w III Jeremy Irons i Samuel L. Jackson, w IV i w V Willisowi już nie partnerują gwiazdy z pierwszego garnituru Hollywood.
Zgadzam się w 100% z recenzją Marcina Pietrzaka, Tak zginął John McClane, ale widocznie też ma badziew zamiast mózgu.

aabraq

I będziesz ten błąd niestety powtarzał przy kolejnych filmach i kolejnych komentarzach.
Bo zawsze wszyscy zauważają swój błąd .... jak już poszły wiadra obelg.
Nie wierzę, że się nauczysz i nie popełnisz tego błędu następnym razem...
...nie wierzę, że następnym razem nie zaczniesz od...MÓWIENIA INNYM CO JEST DOBRE :>
Zamiast mówić tonem wskazującym za siebie, podkreślającym, że to TYLKO twoje zdanie, które chciałeś przedstawić, następnym razem....znowu będzie ci się zdawało, że jak TOBIE się nie podoba tzn. że film jest do dupy. Znowu sprowokujesz takim podejściem do ataku wszystkich innych, którym się film podobał, a twoja forma wypowiedzi sugeruje, że tym którym się podoba są debilami :>

Nie zmienisz tego, nie pokonasz w sobie tego demona mani wielkości i nie zaczniesz następnego komentarza SKROMNIE podkreślając, że przedstawiasz TYLKO SWOJĄ opinię :>

ocenił(a) film na 1
rhotax

Dzięki za kazanie :)

ocenił(a) film na 6
aabraq

A wiesz chociaz czemu szklana pulapka? Zgodze sie, ale tylko jesli chodz o ta czesc. 1,2,3 byly swietne.

ocenił(a) film na 1
damian_filmweb

üçüncü kez şanslı znaczy: do trzech razy sztuka. Jestem fanem 1,2,3 Szklanej pułapki. A Szklana pułapka w związku z akcją 1 części w biurowcu ze szkła i aluminium ;)

ocenił(a) film na 6
aabraq

W takim razie mamy identyczne poglady na ten temat ;)

aabraq

Kolejni "true fani" pierwszych trzech filmów się zebrali. Idźcie sobie stąd ze swoim "kółkiem wzajemnej adoracji", bo zaśmiecacie forum.

ocenił(a) film na 1
teilnehmer07

Patrzcie, czyścioszek się znalazł... Ząbki umyte? Lekcje odrobione?

ocenił(a) film na 6
aabraq

Idzmy sobie stad, no... Pan i wladca nam rozkazal... Nie polecalbym dyskusji z tym trollem.

ocenił(a) film na 1
damian_filmweb

No to spadamy :)