Który z filmowych policjantów jest waszym zdaniem najlepszy? Który ma najciekasze przygody? John McClane, Martin Riggs, Marion Cobretti, ktoś inny? Columbo i Kojaka nie uwzględniam bo to inna kategoria.
Jeśli to na poważnie, to powiem ci jedno: miażdżysz! :D
Ja najbardziej zawsze lubiłam Riggsa i to właśnie jego uznaję za najlepszego gliniarza.
Martin Riggs nie ma szans ,bo w 4 części dopadła go starość i zdziadział,a John McClane jest jak wino-im starszy tym lepszy :D
Porucznik Zubek, ewentualnie kapitan Sowa na tropie.
Fascynujący temat i nie mniej odkrywcze posty (jak to na Filmwebie)
Według mnie to McClane , Cobretti , Jack Styels,Cordell Walker no i oczywiście niezawodny polski komisarz Olgierd Halski:)
Najlepszy, to McClane, a z tych komediowych, to rzeczywiście Frank Drebin i Axel Foley ;-)
ze stróżów prawa: Jake Styles (Gliniarz i prokurator), Nash Bridges (Nash Bridges), John McClane (Szklana Pułapka), Franz Maurer (Psy), Andrzej Gajewski (Glina), Igor Szajbiński "Szajba", Błażej Kowal "Budrys" (Fala zbrodni), Sebastian Wątroba i Maciej Friedek (W11), Samuel Gerard (Ścigany)
a z detektywów: Thomas Sullivan (Magnum), Nick Slaughter (Żar tropików),
najlepszy: John McClane i Franz Maurer egzekwo :) można ich oglądać godzinami
Martin Riggs to gościu którego ubóstwiam za pie.rdolnięte poczucie humoru, jakobyż sam takie mam i lubię ludzi z takim humorem. A więc on!