Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58425
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Chyba najgorszy duet w historii kina, czyli Willis i Courtney. Ponad to dialogi są po prostu przerażające. Takiej sztuczności dawno nie widziałem.
Niedopuszczalny błąd w około 25 minucie filmu jak ciężarówka masakruje małe Renault Clio, kamera się obraca i przez około 1 sekundę widać ekipę filmową.
Żenująca fabuła. Zdaję sobie sprawę, że to film akcji i bohaterowie unikają kul, niemniej jednak w tym filmie były takie momenty, że nie mieli prawa nie oberwać.
Żenujące sceny, jak np. tańczący terrorysta, pokazywanie środkowego palca przez synalka podczas pościgu a przez tatusia na końcu filmu, a scena, w której Willis taranuje małym Jeepem pancerny wóz i jest pokazany "foch" na synka, powoduje wręcz niedowierzanie jak słaby i żałosny jest ten film. Masa błędów i niedorzeczności..
Nawet, jako luźny film rozrywkowy na wieczór się nie sprawdza. Wręcz odpycha. Zdecydowanie najgorsza część.

ocenił(a) film na 1
Szajba

100% racji Po 30 min oglądania byłam zmęczona tym filmem. Fabuła niespójna, akcja naciągana, żałosne dialogi, bardzo nieudane połączenie akcji z komedią. Liczyłam na lekką rozrywkę w starym stylu, a pozostał niesmak.
1. Terenówka taranuje wóz pancerny
2. Terroryści wpadają do kryjówki CIA - McClane strzela do nich jak do kaczek, a oni na ślepo dalej wbiegają... niedorzeczne
3. McClane zatrzymuje samochód na jezdni i daje w mordę rzucającemu się kierowcy, mówiąc "sądzisz, że ja rozumiem co mówisz"? - to miało być śmieszne??
Można jeszcze długo wyliczać. Film do bani.

ocenił(a) film na 3
Lubawa

Hehe, no akurat przyznam, że akcja w momencuie jak Jonh daje w mordę kierowcy mnie rozbawiła :PP

ocenił(a) film na 4
Szajba

Bardzo trafna ocena- takiej mizerii nie spodziewałem sie po filmie z Willisem,
Od samego początku do końca fabuła poprostu jest drętwa, i jak słusznie zauważyliście dialogi i sceny są żenujące - to rodzaj kina które obraża i degustuje widza

ocenił(a) film na 2
bociek

Oto PEŁNY opis fabuły tego filmu:
25 min roz*****ol w Rosji (jakby najważniejsze w tej serii było trzysta tysięcy wybuchów, karamboli, zniszczeń i pięćset tysięcy efektów specjalnych), 25 min jakiś flaków z olejem, 25 min gdzieś jadą (nie pamiętam gdzie, ale myślałem, że mnie szlag trafi jak zobaczyłem, że ten film nie uznaje granic państw), po czym następuje mierna końcówka.
Jeszcze przed premierą myślałem, że jednak będzie to film na jakimś poziomie (w końcu DH 3 jak dla mnie to kunszt tej serii), mimo nazwiska reżysera, ale po obejrzeniu stwierdziłem, że jest ponowne obejrzenie tego filmu na pewno nie nastąpi w moim przypadku. Najbardziej szkoda mi tego tytułu ("A Good Day for Die Hard," może nie jakiś oryginalny, ale bardzo fajny), że zmarnował się na taką szmirę....