Szklana pułapka 5

A Good Day to Die Hard
2013
5,7 58 tys. ocen
5,7 10 1 58427
3,4 21 krytyków
Szklana pułapka 5
powrót do forum filmu Szklana pułapka 5

Widac, ze polecial na kase. Nakrecil kontynuacje serii expendables, nie Die Hard. Scenariusz jest
tak slaby i prosty, ze nie warto poswiecac mu uwagi przy ewentualnej recenzji tego filmu. Jest on
typowy dla twardych filmow akcji, typu Commando. Przyjechal, zrownal wszystko z ziemia i
odjechal.
Porownywac do genialnych poprzednich czesci ( nie, 4 nie jest genialna, spokojnie ) tez nie
wypada. Zero klimatu. Zupelnie inny John. Nic wiec dziwnego, ze dla fanow nowa pulapka jest
gowno warta.
Jednak jesli ktos liczy na prosty filmik akcji, to mozna smialo isc i obejrzec. Gdybym mial wystawic
ocene patrzac tylko z perspektywy poprzednich znakomitych czesci, wystawilbym max 3.

użytkownik usunięty
damian_filmweb

Przecież Commando to klasyk, tak samo jak Cobra. To zaszczyt porównać jakiś film akcji do takiej sieczki jak Commando:)
Na dodatek mamy tu rury. W Commando jest to już kultowa rura przebijająca złego gościa a w Die Hard 5 zjazd w rurze który również ma zadatki na bycie kultową sceną:)

ocenił(a) film na 6

No to film tej klasy co takie commando, ktore dzisaj juz nawet mi sie za bardzo nie podoba przez kilka kompletnie debilnych scen. Jednak nawet commando przebija ten film pod kazdym wzgledem. Doskonale widac w co celowal Willis i na pewno nie byla to kontynuacja die hard.

użytkownik usunięty
damian_filmweb

I przy okazji dobra reklama samochodów pewnej marki:)

ocenił(a) film na 6

Hehe ;)

ocenił(a) film na 7
damian_filmweb

Mi się wydaje że twórcy cześći 4 i 5 (A może nawet 3 ) kręcąc te filmy bazowały na legendzie i kulcie pierwszych 2 cześci .W takim sensie że napiszemy w miarę dobry scenariusz i nakręcimy dobre sceny akcji a publiczność i tak pójdzie do kina zobaczyć te filmy .Bo to w końcu ,,Legendarna Szklana Pułapka ,, A to nić że brakuje klimatu ,zabawnych one linerów ,przekleństw , McClane już nie kapie krwią ,nie pali fajek itp Choć mi osobiście spragnionemu fanu twardego kina akcji ten przypadł do gustu ,kawał porządnej śięki !

ocenił(a) film na 4
bradock

z ta dycha to przesada,arcydzieło.....

ocenił(a) film na 7
damianho15

Może zmienie na 8 ale to póżniej ,dobrze .Na pewno ta produkcja jest lepsza od ostatnich wymiotnych produkcji Stevena .To też trzeba docenić .

damian_filmweb

A ty dalej jak dzieciak (z napiętą gumą w majtach!) - jedziesz po tym filmie i jedziesz, końca nie widać...
Weź zrób dobry uczynek dla ludzkości - skończ wypisywać te swoje bzdury! Już wszyscy wiedzą, że film
ci się nie podoba - nie musisz o tym jęczeć bez końca, naprawdę wystarczy(!).

ocenił(a) film na 1
SF_Lover

A Waść dalej z równie napiętą gumą w majtach na siłę przekonuje, że to arcydzieło:)

ocenił(a) film na 6
SF_Lover

Marny hipokryto ( o ile wiesz, co oznacza to slowo ) nie udzelaj sie w moim kierunku. Juz ci napisalem, ze opinia zaslepionego fanboja gimnazjalisty mnie nie interesuje. Dalej przekonuj ludzi iz mamy do czynienia z arcydzielem...